Ras Al Khaimah Rotana

10 motive să vizitezi Ras Al Khaimah, emiratul bijuterie

Emirate Noutăți Ras Al Khaimah

Căutați o destinație nouă, exotică? Ras Al Khaimah, unul dintre cele șapte emirate care fac parte din Emiratele Arabe Unite are plaje curate, mangrove luxuriante și vaste dune deșertice, munți maiestuoșii. Aici, pe cel mai înalt vârf din EAU, Jebel Jais este și cea mai lungă tiroliană din lume. Hoteluri frumoase, pentru toate gusturile și buzunarele și o mulțime de activități tentante pentru orice iubitor de experiențe memorabile.

Perioada optimă de vizitat Ras Al Khaimah: octombrie-aprilie, însă în funcție de cât de bine suportați căldura, puteți merge în orice lună a anului!

Despre Ras Al Khaimah, pe scurt

Jebel Jais
Jebel Jais

Are o suprafață de 2486 km², din care numai capitala, care se numește tot Ras Al Khaimah, are 373 km².

Numele Ras Al Khaimah se traduce prin: vârful cortului.

Are cel mai fertil sol din EAU.

Ras Al Khaimah s-a alăturat EAU în 1972.

Britanicii numeau zona: coasta piraților.

Are o populație de 345 000 de locuitori.

Cel mai înalt vârf din Emiratele Arabe Unite este în Ras Al Khaimah.

Are 64 de kilometri de litoral pe malul Golfului Persic.

Are un parc uriaș, verde, minunat: Parcul Saqr, o zonă verde care oferă multe posibilități de distracție pentru copii și pentru adulți. Intrarea este liberă și aici este și un lac artificial, cascade, piste pentru biciclete, role, zone pentru picnic.

Atracții Ras Al Khaimah

1. Plaje minunate

Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah are 64 de kilometri de litoral. Plajele sunt frumoase, curate, ideale pentru relaxare dar și pentru sporturi nautice. Litoralul este înțesat cu hoteluri, fiecare cu plaja sa privată. Plajele private sunt amenajate, sunt baruri, restaurante, șezlonguri, dușuri. Sunt și plaje publice pe lângă cele private.

Pe plajele private se pot purta costume de baie ”moderne”(totuși evitați slipii tanga, deși multe turiste îi poartă) însă pe plajele publice este recomandat să nu – pe plajele aglomerate, unde sunt mulți localnici și doamnele sunt acoperite.

Plaje faimoase: Ritz-Carlton Al Hamra (cu apă turcoaz), Flamingo, plajele de pe insula artificială Al Marjan, precum Pacific.

Multe hoteluri le oferă și celor care nu sunt cazați în unități să aibă acces la plajă: sunt abonamente de o zi ”day pass”.

2. Centrul de aventură Jebel Jais – pe cel mai înalt vârf din Emiratele Arabe Unite

Jebel Jais
Ras Al Khaimah

Centrul de Aventură Jebel Jais, amplasat pe cel mai înalt vârf montan din Emirate (1.934 metri).
Aici, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât la nivelul mării, astfel încât este un loc ideal în orice anotimp,dar mai ales vara – se poate scăpa un pic de căldură.

Unde? la aproximativ 55 de kilometri nord de orașul Ras Al-Khaimah. Jebel Jais este parte din lanțul muntos Hajar Mountain Range. Drumul care duce până aproape de vârful muntelui Jais este spectaculos și sunt amenajate diferite puncte unde se poate opri pentru a admira priveliștea. Cele mai frumoase culori sunt la amiază!

Tiroliana Jebel Jais

Ras Al Khaimah
„Zborul” Jebel Jais

Pe Jabel Jais este amenajată cea mai lungă tiroliană din lume! Aceasta are 2,83 kilometri și viteza pe care o atingeți poate ajunge la 120 de kilometri/oră! Privelișta este minunată dar dacă circulați cu o viteză amețitoare nu prea putem spune că veți vedea chiar mare lucru. Se merge ”pe burtă” practic veți zbura deasupra văilor.

Alte atracții din parcul Jebel Jais: Jais Sky Tour (un tur autoghidat aerian), Jais Sky Maze (un labirint suspendat, tot un tur autoghidat), alpinism ghidat, ciclism montan, drumeții ghidate.

3. Safari în deșert cu cină la grătar

Și în Ras Al Khaimah al puteți face o excursie cu Jeepurile în deșert. Excursiile de șase ore din a doua parte a zilei oferă pe lângă ”dune bashing” – plimbarea pe dune cu autoturisme 4*4 și ”sand-boarding”, opriri la o fermă de cămile și într-un camp la cafea, curmale și alte delicii, tatuaje cu henna, dansuri tradiționale, o cină delicioasă, sisha, dansuri din buric. Și desigur un apus de poveste în deșert.

4. Golful Persic și oceanul Indian: croazieră în jurul peninsulei Musandam

Da, se vede și Omanul în această excursie, sau o parte din el, de pe mare. Pentru această croazieră nu aveți nevoie de viză, însă este nevoie de pașaport. Aceste croaziere se fac cu navele tradiționale arăbești dhow și se întind pe parcursul unei zile întregi. Ceai, cafea, plajă pe navă și priveliști de vis. Plus snorkelling (se include echipamentul), înot în apele oceanului Indian, prânz cu delicii arăbești la bord, fructe și băuturi răcoritoare toată ziua. Plus: drumul până la punctul de îmbarcare est spectaculos.

Sunt multe alte activități, croaziere, tururi și toate minunate.

5. Tabăra de supraviețuire Bear Grylls

În Ras Al Khaimah s-a înființat prima tabără Bear Grylls din lume, având evident și prima cazare din lume sub acest nume. Puteți urma cursurile de supraviețuire, sau să vă puneți la încercare abilitățile. Programele au fost realizate de Bear Grylls, având antrenori experimentați. Sunt disponibile tot felul de experiențe, mai lungi sau mai scurte. prețurile încep de la aproximativ 72 de euro.

6. Multe situri pentru pasionații de istorie

Ras Al Khaimah
Fortul Dayah Ras Al Khaimah

Fortul Dhayah

Un fort din ”chirpici” (mud) din secolul al 16, la aproximativ 20 de kilometri nord de orașul Ras Al-Khaimah. Fortul este construit deasupra unul deal cu vedere la golf, pentru a apăra regiunea de atacurile britanicilor. Se mai păstrează o parte din turnul de apărare, iar o vizită aici vă va încânta privirea datorită imaginilor minunate de jur împrejur.

Shimal

Shimal este unul dintre cele mai importante situri arheologice din EAU. Aici, în apropiere de munții Hajar, la aproximativ 12 kilometri nord de capitală se află câteva sute de morminte pre-islamice și o așezare care datează din 2000-1300 ÎH. Aici au fost găsite multe vestigii precum arme din bronz și din cupru, vase din piatră, obiecte din ceramică. Tot în sit se află și  ruinele Fortului Husn al-Shimal, cocoțat pe un deal stâncos și care oferă o frumoasă priveliște asupra regiunii.

7. Tradiții 

Ras Al Khaimah desert
Prin desert in Ras Al Khaimah

Muzeul Național Ras Al-Khaimah

Are o colecție impresionantă de artefacte și documente, manuscrise, arme tradiționale și o secțiune etnografică.

Jazirat al-Hamra

Un sat de pescari abandonat. Foarte pitoresc, la aproximativ 20 de kilometri sud de orașul capitală al Emiratului. Este un sat tradițional aflat acum în ruine, însă este căutat de cei care doresc să își facă o impresie despre cum trăiau sătenii care aveau ca ocupație principală pescuitul și scufundările în căutarea perlelor. Sătenii au părăsit orașul în anii ’60.

Ferma de perle Suwaidi: puteți pătrunde în istoria perlelor din Emirate cu ajutorul tururilor de mangrove și a informații despre diversele tipuri de perle de cultură.

Deșertul – sunt nenumărate activități în care vă puteți bucura de minunatul deșert.

8. Excursiile cu caiacul printre mangrove

Emiratul Ras Al Khaimah este recunoscut pentru fauna sa: sunt multe animale sălbatice,
inclusiv păsări migratoare, gazele, orixi, pisici sălbatice, pisici de nisip și vulpi. Zonele de coastă și mangrovele sunt populate de broaște țestoase, flamingo, cormorani și multe altele viețuitoare.

Puteți porni într-o aventură cu caiacul printre mangrove luxuriante pentru a descoperi multitudinea
de păsări și viața marina. Centrul ”Challenging Adventures” oferă tot felul de excursii și de pachete pentru aproape toate vârstele.

9. Izvoarele Khatt

La 26 kilometri sud de capitala Ras Al-Khaimah, izvoarele Khatt atrage vizitatorii cu apele sale bogate în minerale, renumite pentru proprietățile terapeutice. Totul într-o oază cu palmieri, înconjurată de munți.

Iar zona dimprejur este plină de situri arheologice: sunt aproximativ 170!

10. Hoteluri și resorturi de vis, pentru toate bugetele

Ras Al Khaimah Rotana
Feerie in Ras Al Khaimah

Hiotelurile din Ras Al-Khaimah au ceva în comun: toate sunt curate și oferă condiții bune pentru toate opțiunile legate de buget. Sunt multe resorturi pentru familii, dar și hoteluri cu terenuri de golf, multe amplasate pe malul apei și care au plaje particulare minunate.

Cele mai convenabile cazări sunt în orașul Ras Al-Khaimah. Îmi plac cazările din orașe pentru faptul că oferă mai multă libertate de mișcare și mai mult contact cu atmosfera locală, mai multă autenticitate.

Aș aminti Aurak Guest House, cu preț de 35 de euro/noapte pentru o cameră foarte spaționasă și curată, Double Tree by Hilton Al Khaimah (in capitală). Puteți opta și pentru apartamente închiriate.

Urmează Double Treee by Hilton Resort &SPA Marjan island – un SPA impresionant. sau Hilton Garden Inn Al Khaimah – ambele cu preț în jur de 80 euro/noapte, Al Hamra Residence & Village,și Marjan Island Resort & Spa pentru familii.

Hoteluri luxoase: de la Waldorf Astoria la Ritz-Carlton  – ambele spectaculoase și ideale pentru luna de miere, sau Rixos Bab Al Bahr (pe insula Marjan) sunt multe opțiuni pentru Cove Rotana – un sat de vacanță ideal pentru familiile cu copii.

Inedite: 

Bedouin Oasis Desert Resort – aș sta măcar o noapte aici, de la 130 de euro un bungalow pentru doi adulți, cu mic dejunul și cina inclusă.

RAK Glamping – pentru iubitorii naturii. O noapte pornește de la 100 de euro pentru un bungalow.

Cum ajungeți în Ras Al Khaimah

Sunt zboruri zilnice din România din București și două pe săptămână din Cluj spre Aeroportul Internațional Dubai, iar transferul privat cu mașina până în Ras Al Khaimah se face în doar 35 de minute.

Există și transport public, sunt autobuze din oră în oră și prețul în acest caz este în jur de 10 euro, iar un taxi va lua în jur de 65 de euro. Sau puteți închiria o mașină să o aveți pe toată durata vizitei.

Se dorește să se introducă zboruri charter săptămânale direct către Aeroportul din
Ras Al Khaimah.

Ras Al Khaimah este o destinație sigură covid:

Emiratul a obținut certificarea ‘Safeguard Assurance’ de către WTTC ca ‘Safe Travels destination‘ dar și alte acreditări de siguranță iar Autoritatea pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah a auditat TOATE hotelurile din Emirat și centrul de expoziții Al Hamra International Exhibition & Conference Center.

Ras Al Khaimah oferă test PCR gratuit la plecare pentru turiștii din tările care solicită acest lucru. Această facilitate se oferă oaspeților care stau minimum 2 nopți și este valabilă până pe 30 iunie 2021. se poate însă prelungi dacă situația o va cere.

Putem intra în emirat cu pașaportul simplu, nu avem nevoie de viză în prealabil, însă nu se acceptă pașapoarte temporare. Emiratul a ridicat majoritatea restricțiilor COVID. În momentul de față se cere un test PCR, însă pentru informații la zi vă recomand să consultați pagina MAE. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *