Aqua Park Nessebar Bulgaria 16

Aqua Park Nessebar:informații despre atracții, prețuri, acces și facilități

Bulgaria Litoral Bulgaria

Am mers de curând la Aqua Park Nessebar. Și nu o dată, ci de mai multe ori, deoarece am stat la hotelul Aqua paradise și am avut acces nelimitat printr-o scurtătură, din hotel direct în parc. Însă cu excepția unor mici facilități (bar și bufet în interior pentru oaspeții hotelului), experiența este aceeași pentru orice vizitator. Foarte lipsită de griji: în tot parcul este un sistem de plată cu brățări, care se încarcă la intrare, sunt vestiare, șezlonguri la liber plus câteva baldachine car se rezervă separat. Despre prețuri, tobogane, acces, parcare și alte facilități, în articol.

Zilele trec repede, dar frumos la Aqua Park Nessebar. Ajungi, te relaxezi un pic, te dai pe câteva tobogane, mai râzi un pic, mai bei ceva, alte tobogane… alte râsete. Chiar este foarte relaxant și ce mi-a plăcut cel mai tare: că efectiv uiți de orice stres, toți sunt fericiți și entuziasmați. Haideți să vedem nu cum arată o zi, pe ce tobogane m-am dat eu etc, că știm cu toții că este super distractiv. Ci punctual informații utile, dacă plănuiți o vizită aici.

Aqua Park Nessebar Bulgaria 17
Aqua Park Nessebar

Aqua Park Nessebar Bulgaria 32

Localizare și parcare Aqua Park Nessebar:

Satul Ravda, Nessebar. Parcul este localizat pe partea cu marea a străzii principale care conectează printre altele și orașele mari Varna și Burgas. Parcul este la marginea Nessebarului spre Burgas, Ravda fiind o suburbie. Este în dreptul unui mare restaurant Mc Donald’s. Dacă venim dinspre Varna, trebuie să trecem de parc, să ajungem la rond și să întoarcem. Este și un drum mai scurt din Nessebar, oricum, atât Google Maps cât și Waze indică foarte bine traseul. Parcarea este gratuită, având disponibile 120 de locuri!

Dacă parcarea cu 120 de locuri este plină, există opțional și o parcare cu plată: 5 leva pe zi pentru o mașină mică, mai mult pentru autocare și microbuze.

Pentru cei care nu doresc să vină cu mașina, există un autobuz ”shuttle” care oferă curse gratuite spre și dinspre AquaPark, din diferite stațiuni și/sau hoteluri. Puteți vedea traseele autobuzelor aici. Din Elenite, Sunny beach, Nessebar, Saint Vlas. Dați ”scroll down” paginii, veți găsi și o hartă cu traseele și informații despre orar și curse.

Suprafață, tobogane

Ce îmi place cel mai mult este că parcul este compact. Cu multe zone verzi și de relaxare, multe piscine, dar nu mergi toată ziua să ajungi dintr-un loc în altul. Are două zone: una este deschisă până la ora 14:00 iar cealaltă de la ora 14:00 – 18:00. Însă am văzut de câteva ori că multe tobogane din zona 1 (cea în care sunt toboganele Kamikaze, unul galben și unul verde) erau funcționale și pe la ora 16:00. Nu știu dacă în fiecare zi, dar cred că țin deschis și în funcție de câtă lume este.

Râul leneș: trai pe vătrai, legănat ușor pe un colac generos. Leneveală. Aș lua și un cocktail, nu știu exact dacă este voie, dar ca idee, merită încercat.

Tobogane cu diferite grade de adrenalină, sunt specificate toate pe panouri. Există câte un panou lângă fiecare tobogan.

Era mare veselie la Tsunami, Gaura Neagră, slalomul uriaș, vulcan, sau la cursa nebună, unde patru prieteni se pot lua la întrecere feicare pe toboganul lui. De fapt erau două astfel de atracții. Vedeți aici toate toboganele, cu mențiunea că toboganul ”cobra” face parte din partea care nu s-a deschis încă.

Piscina cu valuri era funcțională. La fel toate celelalte piscine. Inclusiv cea adâncă, unde se pot face sărituri.

Castelul copiilor (pentru copii micuți, cei mai mărișori au și multe alte atracții/tobogane, alături de părinți dacă erau mai mici): piscine micuțe, ciupercuțe cu apă. Aici toată ziua se aud râsete și țipete fericite, spre ora închiderii este castelul plânsetelor, fiind desigur modalitatea micuților de a protesta că se termină distracția.

Important: la fiecare tobogan sunt trecute regulile. Desigur sunt și salvamari la fiecare tobogan, care oferă asistență. 

Aqua Park Nessebar Bulgaria 11
Fiecare loc are astfel de reguli

Aqua Park Nessebar Bulgaria 31

Aqua Park Nessebar Bulgaria 30
Piscina adanca

Aqua Park Nessebar Bulgaria 20

Aqua Park Nessebar Bulgaria 19
Pozitia corecta de a te lansa: cu bratele la piept, nu rasfirate

Aqua Park Nessebar Bulgaria 18

Aqua Park Nessebar Bulgaria 17
Aqua Park nessebar

Aqua Park Nessebar Bulgaria 16

Aqua Park Nessebar Bulgaria 15

Aqua Park Nessebar Bulgaria 14
Toboganul verde ofera senzatii mai tari decat cel de cadere libera, ambele sunt ”kamikaze” – dar culmea, aici nu tipa nimeni!

Aqua Park Nessebar Bulgaria 13

Aqua Park Nessebar Bulgaria 9
Sunt multe alte tobogane la Castelul Copiilor, adica inca 6 de fapt 😀

Aqua Park Nessebar Bulgaria 10

Aqua Park Nessebar Bulgaria 2

Aqua Park Nessebar Bulgaria 1

Ce nu este deschis deocamdată, din cauza situației actuale

Rafting: nu au fost lăsați să deschidă anul acesta, este un râu cu valuri. Interdicția este din cauza COVID, pentru a proteja turiștii, pe motiv că oamenii nu pot păstra distanțarea nici dacă doresc, în acest tăvălug cu senzații tari.

Partea nouă a Aqua Park-ului: trebuia să se deschidă anul acesta noua zonă de divertisment, noile tobogane. Totul este terminat, însă la fel, din cauza COVID, nu au putut veni specialiștii din Turcia să facă ultimele verificări și teste de siguranță, pentru a deschide zona. Anul viitor.

Aqua Park Nessebar Bulgaria 33

Aqua Park Nessebar Bulgaria 3

Zone de relaxare, zone de distracție

Piscina ”fluture” este uriașă și este o zonă mai animată. Mai multă liniște este la piscina ”SPA”. Tot aici sunt și ”Gazebo” mediteraneene. Se pot închiria cu ziua, au și service, aperitive, băutură, prețurile pentru 8 persoane (se închiriază numai cu totul, dar este loc pentru maxim 8 persoane) pornesc de la 100 leva/zi/Gazebo. Peste prețul de intrare la Aqua Park. Revin mai jos cu prețurile.

În afară de Gazebo, șezlongurile și umbrelele din Aqua Park se folosesc gratuit, adică intră în prețul intrării. Nu se pot rezerva, sunt pe principiul primul venit, primul ocupat. Erau multe libere chiar și sâmbătă. 

Aqua Park Nessebar Bulgaria 5
Aqua Park Nessebar, piscina fluture

Aqua Park Nessebar Bulgaria 8

Aqua Park Nessebar Bulgaria 26
Aqua Park Nessebar: sunt diferite umbrelute cu apa, fantani din loc in loc
Aqua Park Nessebar Bulgaria 27
Piscina SPA
Aqua Park Nessebar Bulgaria 28
gazebo

Nu se oferă prosoape. Desigur, sunt în parc colaci, plute, tot ce este necesar pentru accesul pe tobogane, pe râul leneș, piscina cu valuri etc. 

Preț intrare:

Accesul pentru o persoană adultă este de 38 leva (acum). Sunt pachete speciale pentru familii. Totodată, separat, se poate plăti pentru un ”Gazebo”. Puteți verifica prețurile și online, sau plăti direct online, sunt trei secțiuni: Individual/Familie/GAZEBO. Link aici la prețuri. 

Alte servicii gratuite (în afară de parcare, șezlonguri):

Dușuri, camere de schimbat, toalete. Toate curate. Sunt și unități pentru schimbat bebelușii.

Punct medical de prim ajutor

Alte servicii cu plată:

Seif – se poate închiria cu 7 leva/zi. Pentru fiecare cheie se plateste un depozit de 5 leva, care se recupereaza cand se elibereaza seiful.
Dulap vestiar – 5 leva/zi + un depozit de 5 leva pentru fiecare cheie – se recupereaza cand se elibereaza.

Masaj – au meniu cu multe opțiuni.

Suveniruri: tricouri, prosoape de plaja, costume de baie, crema cu factor de protectie, alte accesorii pentru inot si de tot felul.

Fotografii

Cine dorește să aibă amintiri minunate, poate, pe lângă ceea ce realizează cu telefonul, de exemplu, să aibă poze făcute de profesioniști. În parc sunt mai mulți fotografi, se developează pozele și cine dorește le poate cumpăra de la panou. Ele se regăsesc și pe website, se țin 14 zile, după care se șterg. Nu se pot descărca fotografiile de pe website dacă nu se cumpără înainte fotografiile de la panou. Se poate discuta să le plătiți într-o altă zi, cu angajații de acolo.

Aqua Park Nessebar

Mâncare și băutură Aqua Park

Sunt mai multe baruri în interior, precum și ”Food Court”. Sunt disponibile diferite meniuri, cu prețuri foarte decente. Barul din piscină are și ”Happy Hour” la băuturi, două la preț de una. Sunt tot felul de meniuri, de la 5 leva în sus. Și produse care se pot cumpăra separat. Nu se pot aduce produse din exteriorul parcului, cu exceptia mancarii pentru bebelusi.

Aqua Park Nessebar Bulgaria 12

Aqua Park Nessebar Bulgaria 7

Aqua Park Nessebar Bulgaria 21

Aqua Park Nessebar Bulgaria 6
Scena animatie

Plată în interiorul parcului

Fiecare vizitator primește câte o brățară, pe care o predă la ieșire. Poate încărca brățara cu diferite sume, pe care le poate recupera la finalul zilei, tot de la casierie. Totul în interiorul parcului se plătește numai cu sumele de pe aceste brățări.

La intrare există un monitor, scanner, unde puteți verifica ce sume mai aveți disponibile pe brățară.

Facilități clienți AI Aqua Paradise Resort

Bar și bufet la Food Court exclusiv pentru clienții AI ai hotelului: acces nelimitat. Au băuturi alcoolice și răcoritoare, apă, bere, vin, cocktailuri. Fructe, înghețaă, burgheri și bufet cald cu diferite preparate.

Pot intra cu prosoapele de la hotel, desigur cu ajutorul scurtăturii, este o intrare separată pentru clienții hotelului. În cinci minute se ajunge direct la zona de tobogane.

Pentru ce se plătește suplimentar, brățara de acces Aqua Park se poate încărca cu sume de bani la recepția hotelului și tot de acolo ridica sumele, nu este necesar să se ducă la casieriile din Aqua Park pentru lucrul acesta.

Acces nelimitat: puteți intra și ieși din parc de câte ori doriți pe parcursul zilei / sejurului.

Clienții hotelului, care nu au pachet All Inclussive au și ei acces la Aqua Park, dar fără facilitățile AI. Au brățări albastre, nu portocalii, din câte am văzut.

Am scris despre acest resort, aici:

Aqua Paradise Resort Nessebar, All Inclussive: o alegere ideală pentru familiile cu copii și nu numai

Notă:

Am mers la Aqua Paradise Resort (implicit la Aqua Park Nessebar) la invitația Paralela 45, care are cea mai bună ofertă pentru sejururi la Aqua Paradise.

Fotografiile din articol au fost realizate cu un telefon Samsung Galaxy S20 Ultra, pe care l-am testat. Totodată, filmările pentru vlogul de mai jos au fost realizate tot cu acest telefon.

Vlog Nessebar Aqua Paradise și Aqua Park

Am filmat mult în Aqua Park și în împrejurimi (Nessebar, Ravda), puteți vedea ce atmosferă frumoasă este!

Cine mai este fan parcuri de distracție acvatice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *