Condusul masinii insulele Grecia 2

Copii cu vârsta de până la șase ani sunt exceptați de a la prezenta test la intrarea în Grecia

Grecia Noutăți

Am observat că există o confuzie privind vârsta de la care este necesar un test (deocamdată PCR) pentru sosirea în Grecia, fără carantină. Nu este de la 5, ci de la 6 ani. Autoritățile din Grecia au ridicat vârsta de la care trebuie prezentat test, au modificat pe siteurile lor oficiale, însă se pare că nu toți operatorii au preluat încă informația. Se mai pregătesc și alte relaxări 😀

Pentru a vă informa despre condițiile la sosirea în Grecia, cel mai bun site de informare este cel oficial grecesc, pe lângă MAE, sau websiteurile agențiilor de turism, companii aeriene. Au secțiune în limba română!

Totodată, este bine să aveți informația la voi, să aveți un ”print screen” și siteul la îndemână, asta în orice situație la vamă, pentru a evita cazul în care un anume angajat nu este la curent cu ultimele reglementări.

Au fost cazuri, precum cel de la Istanbul, când mai multor turiști din România li s-a refuzat îmbarcarea, însă a fost greșeala angajatului conform unui comunicat al companiei, turiștii fiind recompensați cu o noapte de cazare, zbor a doua zi și mese/transferuri. Nu este imposibil în aceste vremuri să fie erori de comunicare, așa că mai bine aveți la voi și sursele, să atenționați angajatul și să solicitați să ia legătura cu superiorii, dacă este cazul/dacă nu îl lămuriți.

Pe siteul guvernamental din Grecia scrie clar:

”- Un certificat de test PCR cu rezultat negativ, emis de un laborator de testare, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.
Acest test este obligatoriu pentru toţi călătorii (inclusiv copii cu vârsta de peste 6 ani), indiferent de situaţia epidemiologică din ţara de plecare.”

Sursa: travel.gov.gr – limba romana  – aici sunt toate condițiile de intrare în Grecia, formularul și celelalte condiții, excepții și relaxări.

Am scris precizarea pentru că am văzut că unii părinți căutau informații unde să testeze copii de 5 ani.

Altă informație care poate nu v-a ajuns încă la urechi:

Nu mai este necesar testul PCR pentru îmbarcarea în avion spre România pentru țările care sunt pe lista galbenă. Este necesar pentru a nu intra în carantină acasă, dacă este cazul, însă oricine se poate îmbarca fără acest test, urmând ca acasă să intre în carantină, sau să efectueze un test pentru a scurta carantina. Aceasta era valabil pentru călătoriile cu mașina, dar s-a extins și la cele cu avionul/autocarul.

Pentru călătoriile din zona galbenă, România nu cere obligatoriu test negativ PCR

Zvonuri:

Se lucrează pentru a se putea permite accesul în Grecia și pe bază de test antigen, nu numai PCR (pentru cei nevaccinați și care nu au dovada că au trecut prin boală). Însă va depinde dacă se va putea integra în aplicația electronică. Poate vom afla în curând vestea bună, deoarece multe țări printre care și SPania primesc și teste antigen.

Și nu uitați: puteți oricând să solicitați un răspuns la Dsp dacă aveți nelămuriri, sau la compania cu care efectuați zborul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *