restrictii danemarca

Danemarca ridică și ultimele restricții pe data de 10 septembrie

Coronavirus Noutăți

Danemarca aridică și ultimele restricții începând cu data de 10 septembrie a.c., deoarece 70% din populație s-a vaccinat. Ministrul Sănătății a afirmat că virusul nu mai este o amenințare critică pentru societate. România este pe lista lor verde, ceea ce înseamnă că se poate intra pe baza certificatului verde UE, sau a documentelor: certificat vaccinare/test/certificat recuperare.

„Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a spus ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat.

Danemarca a renunțat treptat la restricții, ultimele fiind:

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

De la 1 septembrie pașaportul nu mai este solicitat nici în restaurante, centre de sport şi frizeri.

Din 10 septembrie: nu se va mai solicita paşaportul sanitar pentru accesul în cluburile de noapte (care s-au redeschis pe data de 1 septembrie) şi la marile evenimente.

Danemarca va păstra numai restricțiile legate de călătorii externe

Restricțiile de intrare ale Danemarcei vor rămâne în vigoare. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu sunt controlate de legea pandemiei, ci de un acord politic separat. Acordul urmează să expire la sfârșitul lunii octombrie, dar nu există încă știri cu privire la posibilitatea prelungirii acestuia.

Regulile de frontieră ale Danemarcei se bazează pe un sistem cu coduri de culori care permite acum majorității persoanelor din țările UE / SEE sau OECD care sunt complet vaccinate sau care pot prezenta un test negativ să viziteze țara.

Însă dacă țara respectivă este pe lista verde, nu se va solicita izolarea, nici obligativitatea de avea un scop pentru vizitarea țării.

În schimb, cei care nu dețin un certificat de recuperare după covid, sau un certificat de vaccinare, au nevoie de un test negativ înainte de a intra în Danemarca.

Vedeți aici toate cerințele legate de sosirea în Danemarca.  Înainte de a accesa siteul, va trebui să facți dovada că nu sunteți ”robot” și va apărea o pagină care arată o eroare și mesajul ”mai este un pas”. Faceți identificarea și intrați pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *