Marsa Matruh plaje 5

Egiptul nu mai cere test PCR persoanelor vaccinate

Coronavirus Egipt Noutăți

Pe 25 iunie Egiptul a anunțat că nu va mai solicita test PCR pentru persoanele care au primit unul dintre vaccinruile aprobate de OMS, care includ Sputnik, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac și Johnson & Johnson.

Informația a fost deja actualizată pe siteul IATA și pe websiteurile egiptene care fac precizări despre condițiile de intrare în perioada de pandemie, însă pe websiteul MAE ultima actualizare datează din data de 9 iunie, așadar mă gândesc că dacă sunt călători spre Egipt acum trebuie să afle că nu mai este necesar să facă teste PCR dacă au efectuat schema completă de vaccinare în funcție de specificul fiecărui vaccin (o doză sau două).

Vizitatorii ar trebui, de asemenea, să aibă certificatele de vaccinare cu cod QR emise oficial ca dovadă a vaccinării și să le prezinte în momentul intrării. Ministerul Egiptean al Sănătății a declarat că vizitatorii care au primit a doua doză cu 14 zile înainte de călătorie, pot intra și în țară fără un test PCR.

Dar călătorii care vin din țările afectate de COVID-19 vor fi supuși unui test rapid la sosire.

Pentru călătorii nevaccinați, este obligatoriu un rezultat negativ al testului PCR. De acum, Egiptul a inclus India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Pakistan, Myanmar, Vietnam, Sri Lanka și Brazilia pe lista țărilor cu risc ridicat.

Călătorii din aceste țări vor trebui să facă un test rapid la sosirea în Egipt, indiferent de statutul lor de vaccinare. În cazul în care rezultatul va fi pozitiv, se va efectua un test PCR. Dacă rezultatul PCR este, de asemenea, pozitiv, pasagerul va fi trimis la un spital desemnat pentru a fi pus în carantină.

Țara a început să ridice mai multe restricții COVID-19 în iunie pentru a atrage vizitatori anul acesta. Egiptul a înregistrat 466 de cazuri noi de COVID-19 joi și a ridicat numărul total până la 278.761.

Am văzut că MAE actualizează rapid după ce scriu că nu este actualizat 😀 oare mă urmăresc? Mi-ar plăcea să fie așa, pentru că EVIDENT mă simt mai bine când informația apare și pe siteul MAE, pe care îl consult mereu, dar mă informez și din sursele de la destinație și pe IATA. Nu știu dacă Taromul mai cere test PCR persoanelor vaccinate care au zbor în Cairo de exemplu, însă de câteva zile nu mai este necesar. 

Surse: 

Reuters.com

IATA Egipt  – informația apare mai jos, la excepții, printre care și copii cu vârsta sub 6 ani.

Egypt Online Travel visa COVID restrictions

Altele despre condițiile din Egipt:

Egiptul va solicita ca testul PCR să conțină un cod QR – începând cu data de 18 iunie

Articole despre călătorii în Egipt: am vizitat Egiptul mereu singură și pe cont propriu (cu o excepție, am mai mers trei zile în resort) însă în Dahab, Cairo, Marsa Matruh, Alexandria, Oaza Siwa am ajuns singură, cu transport local, a fost minunat. Toate articolele le găsiți aici:

https://extravita.ro/category/egipt/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *