Olanda va oferi teste gratuite tuturor în lunile iulie și august, dacă vor să iasă din țară

Coronavirus Noutăți

Guvernul olandez a spus că oricine călătorește în străinătate din Olanda poate face o programare pentru un test gratuit, indiferent de naționalitate în lunile iulie și august a.c. Oricine este testat înainte de 1 iulie sau după 31 august va trebui să plătească testul din propriul buzunar.

După Franța, Muntenegru și alte state care oferă teste gratuite cetățenilor și turiștilor, a făcut și Olanda acest pas. Guvernul olandez a alocat 3,5 milioane de teste coronavirus pentru a fi puse la dispoziția oricui vrea să călătorească în străinătate în lunile iulie și august și are nevoie să prezinte test.

Teste gratuite pentru coronavirus disponibile călătorilor în această vară în Olanda

Măsura a fost anunțată la o conferință de presă din 18 iunie de către Ministrul Sănătății, Dl. Hugo de Jonge, acesta afirmând că testele gratuite pentru coronavirus vor fi puse la dispoziția celor care nu sunt (complet) vaccinați, dar care doresc să călătorească în această vară.

„Unele țări europene solicită un certificat de coronavirus atunci când călătoriți în țara respectivă”. Veți primi un certificat de corona dacă sunteți complet vaccinat. Sau poți dovedi că ai corona. Nu ți se aplică asta? Apoi, vă puteți testa gratuit în iulie și august 2021. Puteți face o programare de la 1 iulie.

Prin introducerea testelor gratuite pentru coronavirus, cabinetul răspunde la un apel atât al Comisiei Europene, cât și al Camerei Reprezentanților (Tweede Kamer) de a pune la dispoziția publicului testele coronavirusului. Comisia Europeană a anunțat că se vor aloca fonduri de câteva sute de milioane de euro pentru ca cetățenii europeni care trebuie să prezinte teste.

Guvernul olandez investește 250 de milioane de euro în acest proiect

Doritorii vor putea folosi aceste teste gratuite într-unul din cele trei moduri.

– în primul rând, vor putea solicita despăgubiri pentru un test efectuat prin intermediul unei companii de turism.

– alternativ, ar putea rezerva un test prin intermediul unei companii contractate de guvernul olandez pentru a efectua teste coronavirus.

– un număr total de 35.000 de teste gratuite pentru coronavirus vor fi disponibile zilnic la GGD (Centrele  Publice de Sănătate) pentru turiști.

testele vor putea fi descărcate de pe aplicația coronacheck.nl

Vor fi disponibile atât testele PCR, cât și testele rapide antigen. Guvernul a declarat că rezultatele PCR vor fi disponibile în termen de 24 de ore, în timp ce rezultatele testelor rapide vor fi disponibile în termen de trei ore. Călătorii își vor prezenta rezultatul negativ printr-un cod QR digital sau pe hârtie.

Guvernul olandez se așteaptă ca în iulie și august să fie necesare maximum 3,5 milioane de teste, iar ministrul olandez pentru infrastructură, Cora van Nieuwenhuizen, a anunțat că schema va costa aproximativ 250 de milioane de euro.

Sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.