Marsa Matruh plaje 2

Egiptul va solicita ca testul PCR să conțină un cod QR – începând cu data de 18 iunie

COVID Egipt Noutăți

Începând cu data de 18 iunie, autoritățile egiptene vor solicita ca certificatul de test PCR negativ prezentat de sosire să conțină un cod QR în locul ștampilei laboratorului. Fără un cod QR, documentul nu va fi recunoscut ca fiind valid de către autoritățile locale.

Conform ambasadei bulgare din Cairo, certificatul trebuie să conțină ora și data eșantionării, tipul de test (RT – PCR) și să fie emis de un laborator autorizat. Documentul trebuie să fie emis în limba arabă sau engleză, iar și trebuie prezentat în hârtie originală. O copie nu va fi recunoscută.

Documentul va trebui să conțină un cod QR, în locul sau alături de ștampila laboratorului. Cel mai sigur, având în vedere că se solicită ca documentul să fie în original și nu copie, este să solicităm și ștampila.

Cerințele pentru prezentarea unui certificat cu rezultat negativ dintr-un test PCR pentru COVID-19, efectuat în țara de plecare cu până la 72 de ore înainte de plecarea zborului direct către Egipt, rămân neschimbate.

Pasagerii care sosesc din Japonia, China, Thailanda, America de Nord și de Sud, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, precum și aeroporturile din Londra Heathrow, Paris sau Frankfurt, pot prezenta autorităților un certificat negativ dintr-un test PCR pentru COVID-19 efectuat cu până la 96 de ore înainte de ora de plecare a zborului lor în Egipt.

Sursa: siteul oficial de informare COVID al Bulgariei

Opțional: testare la sosire în anumite aeroporturi

Pasagerii care sosesc la aeroporturile internaționale Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada și Marsa Alam și care nu dețin un certificat de testare COVID-19 PCR vor fi supuși unui examen medical la aterizarea pe oricare dintre aeroporturile enumerate. Testele sunt efectuate de autoritățile egiptene competente pentru o taxă de 30 USD sau echivalentul în alte valute.

Aceasta este o știre mai veche, însă nu am văzut-o inclusă la noi pe siteul MAE. Însă facilitatea nu este chiar de dorit, pentru că în cazul în care ești depistat pozitiv acolo, intri pe socoteala ta în carantină în Egipt, probabil că s-a scos informația pentru a fi scutiți oamenii de eventuale neplăceri mai mari – testarea tot este obligatorie, numai că se poate face direct în Egipt – o alegere proastă, mai bine nu pleci de acasă, decât să fii blocat acolo.

Știrea este publicată pe IATATRAVEL CENTER de mult timp, la Egipt.

Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt scutiți de obligația de a prezenta un test PCR la intrarea în Egipt.

Nu este încă permisă intrarea în Egipt cu prezentarea doar a unui document care atestă vaccinarea finalizată împotriva COVID-19, sau a unui document care arată că o persoană a trecut prin boala COVID.

MAE Egipt aici, voi urmări să văd dacă se actualizează informația referitoare la codul QR obligatoriu.

Poate v-a intrigat poza de copertă a acestui articol!

Da, este din Egipt, dar dintr-un Egipt mai putin cunoscut la noi, dar care câștigă teren! Vara, egiptenii merg la Marea Mediterană, tot la ei. Este din Marsa Matruh, unde am ajuns singură în 2019, cred că sunt prima care am scris despre acest loc <3 .

Și după am ajuns și în Siwa, așa că vă prezint câteva articole de atunci, m-am îndrăgostit de Egiptul acesta nu foarte turistic și mi-a mai plăcut enorm și Dahabul. Am mers cu autobuzele lor locale dintr-o parte a altuia a Egiptului și abia aștept să mă întorc, nu știu exact când!

Oaza Siwa Egipt: comoara neatinsă din trecut

Al-Zeitoun, Marele lac sărat din oaza Siwa – cărți poștale

Eco-hotel în Oaza Siwa: dormi într-o salină

Marsa Matruh paradisul egiptean de la malul Mării Mediterane

Top 15 obiective turistice Alexandria Egipt și impresii de călătorie

Dahab: TOP 12 atracții și mini ghid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.