Ierusalim Israel

30 de israelieni vaccinați care au zburat în Islanda au contactat COVID

Israel Noutăți

Se crede că unul dintre turiștii israelieni a contactat virusul pe timpul zborului și le-a dat și celorlalți 29 dintr-un grup mai mare. Cei aflați în stare critică și moderată vor fi repatriați urgent, la bordul unui avion care are echipament medical și desigur și doctori la bord.

Un grup de israelieni vaccinați care au zburat în Islanda în vacanță au contractat coronavirusul

Câțiva au avut nevoie de îngrijiri medicale în spitalele locale după ce simptomele lor s-au înrăutățit, se menționează în raportul citat de Jerusalem Post, ipoteza fiind că unul dintre turiști a contractat COVID la zbor și s-a răspândit în restul grupului de acolo.

Cel puțin 30 de cazuri au fost raportate începând de luni, dintre care unul este în stare moderată, unul este în stare gravă și unul este în stare critică.

Compania de asigurări Harel a anunțat că trimite un zbor de salvare pentru a-i aduce pe israelienii în stare moderată și gravă înapoi în Israel. O echipă medicală formată din trei medici și un paramedic vor însoți aeronava, care va avea și echipament medical.

Noi restricții de călătorie au intrat în vigoare în Israel: toți călătorii trebuie să se izoleze atunci când se întorc din străinătate, cu excepția cazului în care sosesc din țările de pe lista galbenă.

Toți cei care sosesc în Israel de oriunde trebuie să se testeze de două ori, înainte de zbor și la destinație, însă cei care erau vaccinați nu aveau nevoie să se și izoleze, lucru care s-a schimbat acum, deoarece se ia în considerare ipoteza că cei care nu s-au izolat și au venit din destinații riscante au adus varianta Delta în Israel.

Țările galbene includ: Hong Kong, Ungaria, Taiwan, Moldova, Noua Zeelandă, China, Singapore și Republica Cehă.

Sursa: Jerusalem Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *