Bani in Cuba buget valute preturi si rate de schimb1 1

Cuba ridică restricțiile de intrare în țară: fără test, fără certificat de vaccinare

Coronavirus COVID Noutăți

Începând cu data de 6 aprilie Cuba a relaxat măsurile de sănătate pentru călători, care nu mai trebuie să prezinte un certificat de vaccinare la sosire și nici măcar să prezinte un test negativ COVID 19.

Se recomandă să completați online formularul de intrare, pentru a grăbi procedurile la sosirea în Cuba. Înainte se completau formularele în aeroport. Dacă totuși compania aeriană vă oferă un formular, completați, nu strică, însă autoritățile cubaneze recomandă completarea în prealabil folosind formularul guvernamental, aici. 

Noile reguli vin și pe fondul nevoii Cubei de numerar. Economia Cubei a atins niveluri record de scădere: pandemia și sancțiunile SUA au afectat, de asemenea, turismul și alte surse semnificative de venit, cum ar fi banii trimiși cubanezilor din străinătate.

Totodată, Cuba a vaccinat deja 9,9 din cei 11,2 milioane de locuitori și a oferit și o doză de rapel către 6,3 milioane de cubanezi, folosind vaccinul produs local, Soberana. Situația epidemiologică este extraordinară, Cuba înregistrând puține infectări și aproape 0 decese (mai au câte un deces pe zi, sau două, sau niciunul asociat covid în ultimele săptămâni).

Ce măsuri rămân:

În continuare se vor efectua teste aleatorii PCR în aeroport sau în porturi (gratuite). În principal acestea se vor efectua pasagerilor din țările cu grad mare de infectare covid. Cei care vor fi depistați pozitiv vor trebui să respecte protocoalele locale covid.

Totodată rămâne în vigoare purtarea măștii în unele spații publice (deși nu prea se poartă, cei care doresc să ajungă într-un loc unde se respectă să ia lucrul acesta în considerare) și recomandarea de a păstra distanța și de a păstra igiena mâinilor.

Totodată, rămân valabile condițiile de intrare care nu sunt legate de covid, este necesară viza, aflați mai multe la Ambasada Cubei.

MAE a postat deja actualizarea.

Mai multe informații utile despre intrarea în Cuba și cartele găsiți și pe acest site. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.