Hotel Prespa

Hotel Mimallones – lacurile Prespa, Grecia

Grecia Noutăți

Regiunea lacurilor Prespa este absolut fantastică. Un adevărat colț de rai, într-un Parc natural care a fost inclus în UNESCO, ca Rezervație a Biosferei. În Parcul Natural din Grecia sunt 13 sate cu căsuțe din piatră și desigur o abundență de vegetație.

Aici, într-un mic sat este și hotelul unde am stat în perioada scurtă în care am ajuns aici, dar care mi s-a lipit efectiv de suflet.

Hotelul Mimallones este foarte foarte cochet, autentic, cu paturi foarte confortabile gazde prietenoase, un loc în care îți încarci cu totul bateriile!

Locație Hotel Mimallones

În satul Laimos, din Regiunea lacurilor Prespa. Prefectura Florina din Grecia. Am ajuns din Salonic, pe autostrada Egnatia Odos până aproape de Kastoria, după care am întrat în Parcul Național. Am ajuns în aproximativ patru ore din Salonic, cu o oprire.

Se poate ajunge și cu autobuzul sau cu trenul din Salonic, puteți ajunge și cu mașina din Atena sau de oriunde altundeva din Grecia. Sunt trecute opțiunile cu indicații foarte detaliate pe siteul hotelului, aici. 

Cazare prespa 5
Apus de soare văzut de pe terasa hotelului Mimallones

Hotelul: are trei stele

Este frumos, de piatră și cu mult lemn! Îlobby este un bar mare, multe canapele comode, restaurantul unde se ia micul dejun și afară este o terasă spațioasă și o mare grădină.

Podelele sunt de lemn, peste tot sunt detalii minunate, mobilă frumoasă, este un loc cu personalitate, asta cu siguranță! Însă totul este imaculat.

La Recepție este și un mic birou cu multe pliante, hărți din regiune și tot felul de informații.

Ce aș putea spune decât că te simți bine! Bine de tot aici!

Cazare prespa 1

Cazare prespa 2

Camerele de la Hotelul Mimallones

Spațioase, cu paturi foarte foarte confortabile, de fapt saltelele pufoase: am dormit ca în sânul lui Avram, cum se spune!

Unele camere au șeminee, altele și balcoane și unele le au pe ambele. O parte din camere au vedere la lac, dar sunt la o distanță apreciabilă.

La ferestre sunt obloane de lemn, ideale pentru a ține căldura departe. Camerele au și televizoare, aer condiționat, căldură, frigider și evident baie :).

Camera mea avea și un birou, pe care l-aș fi folosit dacă aș fi avut mai mult timp aici, însă tot nu a fost inutil: mi-am depozitat o mulțime de lucruri, pentru a avea acces rapid la ele.

Cazare prespa 8
vedere partiala dintr-o parte, terasa este mare de tot, mai multe camere au iesire la ea

Cazare prespa 6

Cazare prespa

Micul dejun

Bun, erau de toate: ouă, mezeluri, multe fructe proaspete, fructe uscate, legume, măsline, cereale și mai ales plăcinte și checuri de casă, delicioase. Și lapte foarte bun, provenit direct de la micii fermieri din regiune.

Cafeaua era cam slabă, însă aveau la bar contra cost cafea foarte bună, de orice fel doreai și costa 1,50 euro.

Cazare prespa 7
Placinte bune bune de tot, diminetile sunt magice la Mimallones

Într-o seară am luat cina la hotel, mai lejer, au diferite preparate chiar dacă le-am spus din scurt: salate grecești, cartofi prăjiți, cârnați, vinete, pizza, dar se poate comanda și la tavernele din apropiere, sau ideal: anunțați din timp că doriți să luați cina la hotel și veți avea de unde alege, pentru că dacă vă anunțai intenția la ora 9 seara nu sunt foarte multe opțiuni. Asta dacă aveți noroc să fie câteva opțiuni în afară de sanwichuri.

La o distanță de 15 minute de mers pe jos este satul Agios Germanos, unde sunt două taverne fantastice: Prespeion și Viro. Sunt foarte apreciate pe Tripadvisor și peste tot, ambele au preparate fantastice, am fost la prânz la Viro și la cină la Prespeion.

Însă în imediata apropiere a hotelului nu sunt magazine, nu am văzut vreun magazin mare nici în Agios Germanos, așa că dacă aveți nevoie de lucruri precum biscuiți, ciocolată, țigări, trebuie să luați din altă parte, sunt magazine în regiune, dar nu chiar oriunde vedeți cu ochii. Bere, sucuri, răcoritoare au și în hotel.

Sunt și benzinării, dar tot așa, nu multe!

De ce insist cu lucrurile acestea: pentru că este un Hotel situat într-un Parc Național, nu este ca și cum am sta într-o stațiune animată. Trebuie să avem lucrurile de care avem nevoie, nu sunt chiar la îndemână. Însă în Grecia se rezolvă tot, bineînțeles.

WiFi

Surprinzător, foarte bun! Nu fantastic, să fim înțeleși, dar bun și a funcționat mereu! Văzusem în recenziile de pe net că este WiFi numai jos în recepție, însă acum aveau și în camere și am văzut că erau 5 rețele la care ne puteam conecta: cu etaj 1, 2, recepție etc.

Trebuie să aveți bani în numerar, nu puteți plăti mereu cu cardul, nu  funcționează tot timpul. Însă sunt și ATM-uri în zonă.

Mi-a plăcut enorm șederea aici, singurul regret este că nu am stat mai mult timp. Cântecul păsărelelor, liniștea, auzi natura, este minunat!

Însă dacă sunteți în regiune, puteți să vă cazați și în satul Agios Germanos, sunt câteva hoteluri foarte frumoase, sau în Prespes, sau altundeva în regiune.

Însă Hotelul Mimallones are ceva special, datorită poziției, faptului că este un pic izolat, este de vis!

Website Hotel Mimallones

Notă: am mers în această escapadă la invitația i-tour.uom.gr  în cadrul proiectului i-TOUR finanțat de către Interreg IPA CBC Programme ”Greece – Republic of North Macedonia  2014-2020”. Este un proiect cu finanțare de la Uniunea Europeană, pentru creșterea cooperării din zona de graniță dintre diferite state. Noi (eu și un grup de bulgari) am fost invitați ca mică parte din proiect, ei au multe evenimente în derulare. 

Hotel Prespa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.