Saranda Albania 5

Începând cu data de 6 septembrie Albania solicită vaccin, test sau dovada de recuperare

Albania Coronavirus Noutăți

Autoritățile din Albania au decis noi restricții privind pandemia pentru toți cei care vor intra pe teritoriul Albaniei începând cu data de 6 septembrie a.c.

Precum unii dintre voi vă amintiți, am fost prima care a anunțat că Albania a renunțat la restricții. Și că s-a deschis Iordania și multe alte vești legate de vacanțe. Anunț și restricțiile, evident, deoarece vreau să fiți informați cât mai rapid, pentru a vă putea face planuri chiar dacă nu recomand planurile pe termen lung până ce nu trece pandemia, indiferent dacă ați efectuat sau nu vaccinul. Israelul oferă acum Pașaportul Verde numai celor care au trei doze sau au trecut 6 luni de la administrarea ultimei doze sau recuperare, plus teste. Se pot introduce astfel de măsuri și în alte țări. Așa că trebuie să fiți vigilenți, nu va dura la nesfârșit situația prezentă, dar mai avem ceva de tras.

Tirana, 30 august – Comitetul tehnic de experți a anunțat ultimele decizii:

Începând cu data de 1 septembrie a.c., carantina de noapte va fi impusă în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Restricții Albania începând cu data de 6 septembrie

Începând cu data de 6 septembrie, cetățenii care intră în Republica Albania de la toate punctele de trecere a frontierei trebuie să îndeplinească una dintre următoarele trei condiții:

1. Să dețină un pașaport de vaccinare, prin care să se ateste că de la data vaccinării complete au cel puțin două săptămâni.
2. Să facă un test PCR negativ cu 72 de ore înainte sau un test rapid antigen cu 48 de ore înainte de a ajunge în Albania.
3. Să dețină dovada că au trecut prin infecția cu Sars-Cov2, valabilă până la 6 luni după vindecare.

Aceste reguli sunt valabile și pentru acei cetățeni care tranzitează Albania.
Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu sunt supuși acestor reguli.

– Cetățenii albanezi care au reședința în Albania, care se întorc și nu au unul dintre documentele de mai sus, trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile și să informeze autoritatea sanitară să efectueze un test la sfârșitul perioadei de izolare.

– Doar pasagerii care călătoresc vor fi autorizați să intre în clădirea aeroportului, evitând să fie escortați de membrii familiei lor. Acești pasageri trebuie să respecte cu strictețe purtarea măștii.

– Ordinul de folosire a măștilor în spații închise, în centre comerciale, supermarketuri, magazine, mijloace de transport în comun și în toate acele locuri în care nu se poate păstra distanțarea fizică rămâne în vigoare.

Alte hotărâri:

Se vor introduce reguli privind vaccinarea obligatorie a unor categorii sociale, dar și excepții pentru cei cărora condiția medicală nu le permite vaccinarea.

– În toate cazurile în care măsurile recomandate nu sunt respectate, se vor aplica amenzi. Toate prevederile sunt detaliate în sursa acestui articol, se poate citi ușor cu google translate.

Sursa: Websiteul Ministerului Sănătății din Albania aici

Nu știu când se va actualiza informația și pe websiteul MAE, dar probabil că în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.