Ierusalim Israel

Green Pass-ul din Israel va expira la 6 luni de la ultima doză, a treia doză aprobată pentru toți cei de peste 12 ani

Coronavirus Noutăți

Într-o conferință de presă de ieri, cu directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, comisarul pentru coronavirus Salman Zarka și dr. Sharon Alroy-Preis, șeful serviciilor de sănătate publică ale ministerului s-a anunțat că s-a aprobat cea de-a treia doză pentru toți cetățenii israelieni cu vârsta de peste 12 ani și modificări în ceea ce privește ”Green Pass”-ul, cu efect imediat.

Începând din data de 3 septembrie, numai cei care au primit a treia doză, sau cea de-a doua doză în ultima jumătate de an vor fi scutiți de carantină la întoarcerea acasă. Modificări vor fi și pentru cei care au primit certificatul în urma recuperării: aceștia vor trebui să facă o doză pentru a se prelungi eligibilitatea, după ce trec șase luni de la infectare.

Eligibili pentru a primi cea de-a treia doză sunt toți cei care au primit a doua doză cu cel puțin cinci luni înainte.

Modificări legate de carantină și legate de Green Pass

În prezent, toți călătorii care intră în Israel sunt obligați să stea în carantină cel puțin șapte zile, cu excepția cazului în care provin dintr-un grup foarte limitat de țări.

În conformitate cu noile reguli, care urmează să intre în vigoare vineri, 3 septembrie, toți cei care fie au fost vaccinați în ultimele cinci luni fie care au fost vaccinați anterior și au primit un rapel, vor fi scutiți de izolare dacă se întorc din toate celelalte țări, cu excepția celor etichetate ca „roșu” – Brazilia, Bulgaria, Mexic și Turcia.

În schimb, se vor autoizola pentru doar 24 de ore sau până când vor primi un rezultat negativ al testului pe care l-au făcut a la aterizare – toți cei care sosesc în Israel, indiferent de statutul de vaccinare și țara din care se întorc, efectuează două teste: unul înainte de a sosi în Israel și al doilea la aterizare.

Relaxarea carantinei este în vigoare începând cu data de 3 septembrie. Pentru întoarcerea din țările cu risc ridicat, toți cetățenii vor face carantină.

Scutirea se aplică și celor care au primit a doua doză de vaccin în ultimele șase luni, a spus ministerul, dar și celor care s-au recuperat în ultimele șase luni. 

În plus, sistemul „Green Pass”, un document care permite intrarea în anumite adunări și locuri publice pentru cei care sunt vaccinați sau s-au recuperat de la coronavirus va expira la șase luni după ce titularul a primit a doua sau a treia doză, a spus Ministerul Sănătății. Măsura intră în vigoare la 1 octombrie

Green Pass-urile au fost emise inițial pentru o perioadă de șase luni de la primirea celei de-a doua. Totodată, cei care s-au recuperat în urma infectării au primit și ei certificatul.

Începând cu 1 octombrie, vor fi eligibili pentru Green Pass doar cei care au primit a doua doză în ultimele cinci luni, care au primit a treia doză, care s-au recuperat în ultimele șase luni sau care s-au recuperat și au primit o singură doză.

Conform Jerusalem Post, această politică urmărește în principal să îi încurajeze pe cei care au avut două doze să facă și doza a treia.

„Ne actualizăm definiția a ceea ce înseamnă a fi vaccinat” – au declarat reprezentanții.

Potrivit datelor colectate de minister, cei care au primit un rapel sunt de 10 ori mai protejați de infecții și simptome grave în comparație cu cei care au avut două doze.

Ministerul nu a putut spune încă dacă ar fi necesară a patra doză în șase luni.

Prof. Eran Segal, un consilier de vârf pentru coronavirus al guvernului, a declarat duminică dimineață pentru Radio Radio că întreaga populație eligibilă ar trebui să primească a treia doză.

„Din momentul în care am înțeles că vaccinul se estompează, ceea ce trebuie făcut este să administrați o a treia doză întregii populații care a fost vaccinată acum cinci luni sau mai mult”, a spus Segal.

Până în prezent, aproximativ 5,95 milioane de israelieni au primit cel puțin o doză, iar 5,46 milioane au primit cel puțin două. Totodată, aproape 2 milioane de israelieni au primit deja a treia doză de rapel, reprezentând 21% din populația totală.

Restricțiile și relaxările sunt în curs de actualizare în websiteurile oficiale de informare. Probabil că până la data de 3 septembrie se vor actualiza, deoarece atunci intră în vigoare. Le puteți verifica (linkurile către sursele oficiale israeliene pentru călătorii, liste semafor etc) accesând articolul de mai jos:

Restricții la intrarea în Israel – listele semafor

Surse:

Times of Israel aici și Jerusalem Post aici. 

2 thoughts on “Green Pass-ul din Israel va expira la 6 luni de la ultima doză, a treia doză aprobată pentru toți cei de peste 12 ani

 1. Bună ziua.
  Mă numesc Bodeanu Ileana și sunt din Constanța.
  Citesc uneori din extravita și îmi place.
  O data pe an călătoream în alta tara, de când a; început covidul nu am mai avut curaj. Acum în noiembrie îmi propusesem sa merg în Egipt fiind vaccinată și acum și cu a treia. Dar valul ăsta oribil delta mă tine pe loc. O zi spun hai ca plec, seara mă răzgândesc.
  În Egipt as fi mers ori în circuit ori sejur în Sharm pentru excursiile opționale la canioane și apa. Eu as fi mers singura. În tara am mai mers singura dar afară ba. Am văzut ca dvs ați mers singura în Egipt . Cum ar fi sa merg eu singura în Sharm sejur și Cum e oare vremea și apa în noiembrie ? Acuma stau în cumpănă și vis a vis de rata lor fffff slaba de vaccinare și testare. Ca sa creadă mutu ca au ei doar 1000 cazuri pe zi, sigur dacă faci puține teste ai puține cazuri…
  Al doilea ar fi în Madeira am văzut ca ați fost oare Cum ar fi vremea în sfarsit de Noiembrie început decembrie ?
  Mulțumesc.
  Ileana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.