Croaziera balene delfini insula Sao Miguel 2

SUA interzice activitatea de a înota cu delfinii în Hawaii. Și alte țări au interzis deja practica

Noutăți

Autoritățile de reglementare americane au interzis pe data de 28 septembrie a.c. înotul cu delfinii rotitori (spinner dolphins) din Hawaii pentru a proteja animalele nocturne de persoanele care caută compania jucăușelor animale. Este vorba despre tururile organizate în acest scop.

SUA interzice înotatul cu delfini în insulele mari din Hawaii

Înotul cu delfinii este o activitate turistică populară în Hawaii. Mai multe companii oferă excursii care îi duc pe înotători în zonele frecventate de delfini cu scopul de a le oferi ocazia să intre în apă și să înoate alături de mamifere în mediul lor natural.

Prin noile reglementări, bărcile, paddleboardurile, dronele nu se mai pot apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de un delfin rotitor care se află la 2 mile marine de principalele insule din Hawaii. Regula nu se va aplica pentru insulele mici private.

NOAA propune de asemenea un regulament care ar interzice intrarea în anumite zone între orele 6 a.m. și 3 p.m. în anumite părți din Insula Mare și Maui care sunt considerate habitate de zi esențiale pentru delfinii rotitori.

Delfinii rotitori vânează noaptea în largul mării. În timpul zilei utilizează zone apropiate de țărm care au condiții de mediu optime pentru a socializa, a-și îngriji puii, a se ascunde de prădători și a se odihni în pregătirea pentru vânătoarea nocturnă.

Delfinii rotitori din Hawaii și-au luat numele de la obiceiul lor de a sări în aer și de a se învârti. Unii oameni de știință spun că un astfel de comportament nu este întotdeauna jucăuș ci poate fi o încercare de a alerta pe alții asupra pericolului.

Sursa

Noua Zeelandă a interzis de doi ani înotatul cu delfini în Golful Insulelor

În 2019 Noua Zeelandă a interzis înotatul cu delfinii în Golful Insulelor. Măsura a fost adoptată pentru că numărul delfinilor care vizitau zona a scăzut cu 66% față de anul 1999, la momentul adoptării interdicției numai 19 delfini se mai întorceau frecvent în golf.

În același timp, specialiștii au observat că puii delfinilor care populau golful aveau o rată de mortalitate de 75% – ceea ce reprezintă cea mai mare rată de mortalitate di  lume, fie că este vorba despre delfini aflați în captivitate sau în sălbăticie.

Înotatul cu delfinii a fost interzis în totalitate. mai mult, operatorii care aveau licențe pentru a le oferi turiștilor plimbări în golf nu mai pot face lucrul acesta decât fie dimineața fie seara.

Sursa BBC

Suntem martori la apusul activităților turistice care implică interacțiunea cu speciile marine?

Se vorbește de mult timp despre cum putem proteja speciile aflate în pericol. Despre o lume mai frumoasă, cu mai multă natură, mai multe animale sălbatice, mai multă verdeață. Toți conservationistii au pledat și pledează pentru limitarea interacțiunilor cu animalele care trăiesc în sălbăticie.

În ultimii ani aceștia au primit susținere de la factori politici din toate țările, de la membri ai familiilor regale, de la mulți mari afaceriști. Au căpătat din ce în ce mai multă influență. Nu degeaba se organizeaza Summituri pentru Mediu la care participă toată crema elitei mondiale și conservatori renumiți precum Jane Goodall sau Dr. Robert Bullard, David Attenborough sunt invitați frecvent ca vorbitori.

Înotatul cu delfini a devenit o problemă cu atât mai mare cu cât numărul celor care participă la aceste activități este din ce în ce mai mare. În viitor vor fi din ce în ce mai multe reglementări privind activitățile care implică activități considerate invazive pentru speciile aflate în dificultate.

Ce nu este considerat invaziv? Scufundatul! Da, pentru că scufundătorii sunt învățați cum să nu interacționeze cu animalele în mediul lor, cum să protejeze viața acvatică, participă la acțiuni de curățare a mărilor și a oceanelor, pledează/donează pentru protejarea vieții marine.

Cât despre înotatul cu delfinii din captivitate, aceasta este o activitate care ușor ușor se închide în toate țările de pe glob. S-au închis delfinarii atât în Franța, cât și în Australia și multe alte destinații. O viață în captivitate nu este viață și vine cu o suferință enormă și dezrădăcinare pentru aceste mamifere spectaculoase.

Știați că: delfinii nu zâmbesc! Este forma feței lor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *