Călătorii recuperați după Covid sunt exceptați de la a prezenta un test PCR la intrarea în Israel

Noutăți

Toți călătorii care intră în Israel, indiferent de vârstă sau stare de vaccinare trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ. Mai puțin cei recuperați după covid, care vor fi scutiți de la această măsură, schimbare care a fost anunțată azi și deja implementată – a fost modificată lista condițiilor de intrare în Israel.

Toate celelalte cerințe legate de intrarea în Israel li se aplică. Excepția vizează călătorii care s-au recuperat după covid, între 11 zile și trei luni de la intrarea în Israel.

israel covid exceptie

Informația se regăsește pe siteul guvernului Israelian la condițiile de intrare, aici.

Cei care au acest certificat ”de recuperare”  pot intra și după expirarea celor trei luni, numai că va trebui să prezinte un test PCR la fel ca toți ceilalți. Excepția de la a prezenta acest test se acordă numai celor recuperați, nu vaccinați și numai pentru trei luni. Deocamdată, durata se poate prelungi.

Mi se pare o măsură foarte curajoasă, fiind singura excepție de până acum care se acordă cuiva care nu are vaccinul efectuat în pofida celor care au efectuat vaccinul! Israel a fost și prima țară care a introdus Pașaportul verde

Începând cu data de 3 septembrie, persoanele care au primit un rapel la vaccin, au fost vaccinate cu două doze dintr-un vaccin aprobat în termen de șase luni, persoanele care s-au recuperat de la virus și au primit un vaccin sau s-au recuperat în general în ultimele șase luni nu mai trebuie să se izoleze timp de șapte până la 14 zile la întoarcere.

În schimb, ei trebuie să prezinte un test PCR înainte de a sosi în Israel și să efectueze încă unul la destinație, urmând să iasă din carantină după ce primesc rezultatul negativ, în general maxim 24 de ore.

Persoanele care nu sunt vaccinate sau recuperate trebuie să fie izolate timp de șapte până la 14 zile când intră în țară din străinătate, indiferent de unde vin (au și ei o listă semafor / clasificarea țărilor).

Deocamdată în Israel nu pot intra decât cetățenii, sau cei cu drept de reședință și rudele. Este necesar un permis special.

Sursa: Jerusalem Post 

Alte articole despre restricțiile din Israel: 

Green Pass-ul din Israel va expira la 6 luni de la ultima doză, a treia doză aprobată pentru toți cei de peste 12 ani

Restricții la intrarea în Israel – listele semafor

Viitorul călătoriilor post covid ar putea include scanări genetice în aeroporturi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *