Portugalia renunță la aproape toate restricțiile interne

Noutăți

Portugalia a anunțat că începând cu data de 1 octombrie a.c. va renunța la Pașaportul Verde folosit în interiorul țării pentru majoritatea activităților, inclusiv purtatul măștii în majoritatea situațiilor.

Turiștii care doresc să intre în Portugalia o pot face pe baza unui test PCR sau antigen cu rezultat negativ sau a Certificatului Verde european, certificat de vaccinare sau de recuperare. Nu se aplică aceste restricții copiilor cu vârsta de până la 12 ani.

De la 1 octombrie, certificatul digital Covid al UE nu va mai fi necesar pentru a intra în restaurante, unități turistice, cazări locale, săli de sport cu sesiuni de grup, cazinouri, spa-uri și izvoare termale.

Limitarea capacității în unitățile comerciale, nunți, botezuri și alte evenimente de familie nu va mai fi supusă capacității reduse. Restricțiile existente pentru spectacole și festivaluri culturale vor fi, de asemenea, eliminate.

Printre puținele măsuri care rămân în vigoare sunt cele legate de intrarea în țară. Cetificatul European Digital  va fi necesar pentru vizite la case de îngrijire medicală și spitale, precum și pentru evenimente culturale, sportive și corporative.

Măștile vor continua să fie obligatorii în transportul public, în zone comerciale mari, în case de bătrâni, spitale și la evenimente în care nu se poate menține o distanță de doi metri între participanți. Însă nu la locurile de joacă, pe stradă sau în alte activități.

Sursa

Se așteaptă ca în viitor să fie și alte relaxări, care fac parte din planul de relaxare anunțat încă din luna august a.c.

Condiții de intrare în Portugalia:

– RT-PCR Test (sau test similar NAAT ) – cu maxim 72 de ore înainte de a intra în Portugalia SAU un test rapid antigen efectuat cu maxim 48 de ore înainte de sosire SAU un certificat valid EU Digital COVID Certificate SAU un document valid care să ateste vaccinarea sau recuperarea după COVID:

– Copii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să prezinte teste.

– Toți vizitatorii trebuie să completeze individual formularul ”Passenger Locator Card” înainte de plecarea spre Portugalia sau la bordul aeronavei. De preferat înainte cu vremurile acestea.

Pentru arhipelagurile insuleleor Madeira sau Azore, dar și pentru restricțiile care se aplică la intrarea în Portugalia dar și în interiorul țării,  alte condiții, le regăsiți pe toate aici.  De menționat că nu au fost actualizate relaxările care se aplică începând cu data de 1 octombrie, deoarece acum ele sunt încă în vigoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *