Nisipurile de Aur International

Bulgaria ridică restricțiile pentru sosirile din România și din alte state

Coronavirus COVID Noutăți

Bulgaria ridică toate restricțiile pentru sosirile din România, Cehia, Egipt, Israel, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Ungaria și Turcia. Călătorii nu vor mai trebui să prezinte nicio dovadă legată de pandemie. Măsura a intrat deja în vigoare.

Măsura rămâne valabilă până pe 15 mai, când sunt așteptate alte relaxări.

După cum arată decretul Ministerului De Afaceri Externe al Bulgariei, „persoanele care sosesc din Republica Macedonia de Nord, Republica Turcia, România, Serbia, Ungaria, Republica Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Israel și Egipt” pot intra liber pe teritoriul bulgar.

În timp ce autoritățile au facilitat regulile de intrare pentru aceste țări, restul va trebui să prezinte în continuare un certificat de vaccinare valabil, certificat de recuperare sau teste.

În plus, călătorilor nevaccinați din țările pentru care nu au fost ridicate restricțiile li se va permite să intre în Bulgaria numai dacă trec într-o carantină de zece zile la domiciliu sau în alte locuri de cazare. Izolarea lor poate fi încheiată prin efectuarea unui test PCR negativ nu mai devreme de 72 de ore înainte de a călători în Bulgaria.

„Persoanele care sosesc din Ucraina pot fi admise în țară prin prezentarea unui certificat digital UE COVID pentru vaccinare, recuperare sau testare sau a unui document echivalent sau similar care conține aceleași date ca și certificatul digital UE COVID”, clarifică autoritatea.

Relaxarea se aplică în schimb și trupelor NATO.

MAE a publicat actualizarea, aici,  însă în continuare au păstrat restricțiile, nu au actualizat tot, pe de o parte spun că nu mai este nevoie de certificate pentru români și mai jos spun altele, pentru că nu au făcut decât să adauge ultima informare, fără să revizuiască tot.

Sursa

1 thought on “Bulgaria ridică restricțiile pentru sosirile din România și din alte state

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.