Satul Gaios insula Paxos grecia 5

Grecia renunță la toate restricțiile începând cu data de 2 mai a.c.

Coronavirus COVID Noutăți

Începând cu data de 2 mai a.c., călătorii din toate țările  vor intra în Grecia fără a fi nevoiți să urmeze nicio regulă privind COVID-19.

Grecia scoate restricțiile începând cu 2 mai

Grecia va renunța la toate restricțiile, pentru cetățeni din toată lumea, începând cu data de 2 mai. Ministrul Sănătății al Greciei, Thanos Plevris, a declarat că țara sa nu va mai aplica regulile de intrare călătorilor care sosesc începând cu 2 mai.

Ministrul a explicat că toți călătorii, indiferent de țara lor de origine, vor fi scutiți de a prezenta un permis COVID valid – un certificat de vaccinare, recuperare sau testare – la sosirea lor în Grecia.

Potrivit ministrului, toți călătorii, indiferent de țara lor de origine, vor fi scutiți de obligația de a prezenta un certificat valabil de vaccinare, recuperare sau testare la sosire.

În plus, s-a remarcat că restricțiile interne privind COVID-19 vor fi, de asemenea, abolite. Aceasta înseamnă că călătorilor li se va permite intrarea în baruri, cafenele, restaurante și alte evenimente fără a fi obligați să dețină dovada COVID-19 valabilă.

Măsurile pot fi reintroduse, la fel ca anul trecut, la finalul sezonului estival! Așa că vă recomand să vă planificați excursiile în Grecia pentru lunile mai-august. La mijlocul verii putem vedea dacă putem face planuri și pentru septembrie-octombrie.

Începând cu 2 mai, tuturor călătorilor, indiferent de țara de origine, li se va permite intrarea fără restricții în Elveția

Românii nu mai aveau restricții, deoarece erau ridicate pentru cetățenii UE/Schengen – le-au ridicat și pentru toate celelalte țări

„Restricțiile de intrare în vigoare în prezent vor fi ridicate începând cu 2 mai. De la acea dată, se vor aplica regulile obișnuite de intrare în Elveția”, se arată în declarația Secretariatului de Stat pentru Migrație.

Autoritățile elvețiene au explicat că, începând cu 2 mai, călătorii vor fi obligați să respecte celelalte reguli, cum ar fi deținerea unui pașaport sau viză valabilă, dacă li se aplică o astfel de cerință.

Se crede că autoritățile elvețiene au decis să ia o astfel de decizie după ce au luat în considerare ratele de infectare și vaccinare.

Elveția a ridicat deja toate restricțiile interne privind COVID-19. Guvernul a decis să renunțe la restricția rămasă pe 1 aprilie. De atunci, călătorii, precum și cetățenii Elveției, nu au mai fost obligați să poarte mască de protecție atunci când frecventează diferite locuri publice, evenimente și transport public.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.