SpectraLIT

SpectraLIT™, teste instant care folosesc inteligența artificială vor fi implementate în Europa

Noutăți

Foto: SpectraLIT

Se tot caută soluții pentru aviație. Una foarte bună este desigur testarea rapidă. Avem una neinvazivă, care oferă rezultatele instant: SpectraLIT™ – rezultate într-o secundă. O echipă de inventatori din Israel a semnat un acord cu compania de securitate ICTS Europe, care oferă servicii în mai mult de 120 de aeroporturi din 23 de țări, dar și către multe companii de aviație, sau porturi. În următoarele zile sau săptămâni, testele vor fi folosite în două aeroporturi europene, urmând ca dacă rata de succes este mare (așa cum se așteaptă), să fie implementate în zeci de aeroporturi în numai o lună de zile.

Testele vor sosi în Europa în următoarele zile sau săptămâni. Este un program pilot pentru aviație, însă testele sunt deja folosite în 12 spitale internaționale. Testul SpectraLIT™ a fost dezvoltat de către compania Newsight Imaging în cooperare cu Sheba Medical Center, formând noua companie Virusight Diagnostic – o companie care oferă servicii medicale implementate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Testul SpectraLIT™ 

Testul SpectraLIT™ se realizează individual și este neinvaziv.

Practic cei testați își vor clăti gura cu 10 ml de apă de gură specială. Ulterior scuipă într-un tub.

În prima fază, pasagerii care au rezultat pozitiv, vor efectua și un test standard.

Tehnologia a fost testată de către compania Sheba, având o rată de acuratețe de 95%. TAu fost testate 400 de persoane.

SpectraLIT™ folosește inteligența artificială pentru a interpreta rezultatele eșantioanelor

Se introduce lumină prin eșantion și pe un cip special. O parte din lumină este absorbită, iar restul este captat de senzori. Procesul este cunoscut sub numele de determinarea semnăturii spectrale a eșantionului: materia reflectă semnături luminoase diferite, în funcție de compoziția sa. Adică: dacă se colorează verde este test negativ, dacă se colorează mov, pozitiv. Am pus verde și mov la întâmplare, nu știu care sunt culorile pentru pozitiv și negativ, dar ați prins ideea.

Inteligența artificială a făcut posibil ca dezvoltatorii să construiască un model pentru semnătura apei de gură de la o persoană pozitivă COVID-19, spre deosebire de cele de la persoane neinfectate.

ICTS Europe a declarat că va implementa testele SpectraLIT în toată rețeaua, dacă se vor dovedi eficiente

‘Credem că este cea mai eficientă soluție pentru aviație” a declarat Eli Assoolin, proprietarul companiei Newsight pentru The Times of Israel. Acesta estimează că milioane de teste vor fi folosite în următoarele luni de zile.

Metoda de testare va fi implementată inițial pe două aeroporturi europene, fiind integrate în serviciile individuale ”self-services” implementate deja de ICTS, precum scanarea temperaturii corporale și printarea tichetelor de îmbarcare.

”După ce aparatele de testare se vor dovedi eficiente, putem ca într-o lună, care include toată pregătirea – să implementăm soluția în zeci de aeroporturi” – a mai declarat Eli Assoolin.
Oren Sapir, Președinte și CEO ICTS Europe, a declarat: ”Pe măsură ce restricțiile de călătorie sunt gradual ridicate, inovația și tehnologia vor continua să fie pilonii principali pentru refacerea industriei și suntem mândri și extrem de încântați să ne unim forțele cu  Virusight pentru a dezvălui SpectraLIT™ .”

Eyal Zimlichman, Directorul Departamentului Inovare al companiei Sheba Medical Center a descris noul acord drept o „etapă importantă” pentru Virusight și a spus: „Sănătatea digitală va transforma asistența medicală și acesta este încă un alt exemplu de valorificare a tehnologiei de inteligență artificială pentru a atenua COVID-19….. Datorită flexibilității sale, SpectraLIT ™ poate fi adaptat pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui aeroport, companie aeriană sau orice altă organizație care ar putea căuta să integreze capacitățile de screening în operațiunile sale. SpectraLIT ™ nu numai că completează gama noastră existentă de soluții, dar are și toate componentele necesare pentru a deveni o caracteristică cheie în inițiativa noastră Back in the Air. Am ales Virusight datorită istoricului de diagnostic dovedit. Combinat cu expertiza operațională ICTS, SpectraLIT ™ urmează să devină reperul industriei pentru screeningul pasagerilor împotriva COVID-19. ”

O parte dintre clienții companiei ICTS EUROPE, îi vedeți aici, Featured Clients. Observ Aeroportul Internațional din Atena, London Heathrow, Aeroport de Paris etc. oare în care aeroporturi se va implementa în prima fază? Dacă vă veți testa, vă rog să îmi spuneți și mie!

Sursa: Times of Israel. și comunicatul de presă al companiei dezvoltatoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.