Poduri Venetia 13

Poduri Veneția: Rialto, Academia, Scalzi, Calatrava, Sospiri…..

Europa Italia Veneția

Veneția este faimoasă pentru multe lucruri, podurile ei fiind unul dintre subiectele favorite, pentru că ce poate fi mai frumos și mai romatic decât o plimbare cu gondola pe canale și trecând pe sub unul dintre sutele de poduri minunate?

Veneția stă pe milioane de piloane de lemn și are un arhipelag de 118 insule, 416 poduri, 177 canale 127 de piețe. Acestea sunt distribuite în cele 6 cartiere – sestiere: Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Marco, San Polo și Santa Croce.

Poduri Venetia 13
In Venetia sunt 416 poduri mici si mari

Podurile sunt vedete într-un oraș plutitor

Care sunt cele mai cunoscute poduri din Veneția?

Grand Canele, în forma literei S, principalul canal al Veneției, care împarte orașul în două părți are și cele mai faimoase poduri din Veneția: Ponte di Rialto, Ponte dell’Accademia, Ponte degli Scalzi și cel mai nou, Ponte della Costituzione.

Poduri Venetia: Rialto – Ponte di Rialto

Cel mai vechi pod care traversează Grand Canale, leagă cartierul San Marco de cartierul San Polo.
Podul, în varianta actuală datează din 1591, fiind construit din piatră, celelalte versiuni (încă din 1181 au fost construite poduri în acest loc) nefiind atât de trainice prăbușindu-se, fiind mereu reînnoite cu alte versiuni, la rândul lor nu atât de durabile.
În arpopiere se află Piața Rialto de fructe, legume și pește din Marea Adriatica – merită cel puțin o vizită, dis de dimineață.

Poduri Venetia 12
Podul Rialto – Ponte di Rialto
Poduri Venetia 11
Seara pe Podul Rialto – Ponte di Rialto
Poduri Venetia 10
Piața Rialto

Podul Academiei – Ponte dell’Accademia Venetia

Ponte dell’Academia duce direct către Galeriile Academiei. A fost construit în 1854, înlocuit în 1933 cu altul, înlocuit și el la rândul lui cu altul în 1985. Și-a luat numele după Accademia di Belle Arti di Venezia, acum sediul unuia dintre cele mai faimoase muzee din veneția (dacă nu cel mai faimos)
Este podul care mi-a plăcut cel mai mult, pentru structura din lemn și pentru priveliște, cumva aceste elemente îmi dădeau impresia unei întoarceri în timp.

Poduri Venetia 9
Pe Podul Academiei – Ponte dell’Accademia

Poduri Venetia: Scalzi – Ponte degli Scalzi

Podul călugărilor desculți, Numit după Biserica degli Scalzi. Din piatră, leagă cartierul Santa Croce de cartierul Cannaregio. A fost construit în 1934, fiind un pod de piatră în arc, care a înlocuit vechiul pod din fier. Este primul pod peste Grand Canale după stația feroviară Santa Lucia – la venirea în Veneția :).

Poduri Venetia 8
Podul Scalzi – Ponte degli Scalzi

Podul Constituției – Ponte della Costituzione, sau Calatrava

Cel mai nou pod de peste Grand Canale, terminat în 2008 leagă Piața Roma (principalul parc auto, punctul terminus pentru autocarele care vin/pleacă din lagună) de stația feroviară Santa Lucia.
A fost numit pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a constituției italiene.

Poduri Venetia 7
Podul Constituției – Ponte della Costituzione, sau Calatrava

Și mai sunt încă…..mai mult de 400 de poduri. fiecare cu povestea lui: Ponte delle Guglie (unul dintre cele 2 poduri peste canalul Cannaregio datează – prima versiune – din 1285) Ponte Minich, care a fost numit așa din dorința medicului Angelo Minich, care a lăsat prin testament o avere Veneției, Ponte delle Tette, unde prostituatele stăteau în sânii goi pentru a atrage clienți, Ponte Tron, frumos, numit și podul păpușii, pentru dimensiunea mică, etc.

Poduri Venetia 6
Vedere de pe Ponte San Moise
Poduri Venetia 2
Poduri Venetia
Venetia Obiective Turistice 1
Obiective turistice Veneția: ponte dell Academia
Poduri Venetia 3
Poduri Venetia
Poduri Venetia 4
Poduri Venetia

Mențiune specială: Puntea suspinelor Ponte dei Sospiri

Construit în anul 1602, conectează noua închisoare de camerele de interogatoriu din palatul Dogilor. Se spune că vederea de pe Puntea Suspinelor era ultima privire asupra Veneției înainte ca deținuții să fie închiși.
Denumirea de Puntea Suspinelor a fost dată de Lordul Byron, târziu, în secolul 19, sugerând că deținuții suspinau la fereastră văzând frumoasa Veneție pentru ultima oară. Dar este numai o poveste.
O altă legendă spune că îndrăgostiții care se sărută la apus într-o gondlă sub puntea suspinelor vor avea parte de dragoste eternă :)). Dacă ar fi atât de simplu!

Poduri Venetia 1
Puntea suspinelor Ponte dei Sospiri – în renovare

În Veneția cel mai frumos este să te pierzi printre canale, poduri, mari sau mici, faimoase sau necunoscute, podulețe, să admiri și să faci o pauză pentru un aperitivo, cappuccino, digestivo, altceva când nu te mai țin picioarele, oriunde, deoarece peste tot este incredibil de frumos.

Citește și:

http://extravita.ro/2014/01/03/impresii-din-venetia-cand-serenissima-frumoasa-in-5-zile-informatii-bine-de-stiut-gondolieri/

Obiective turistice Venetia

Poduri Venetia
Poduri Venetia

2 thoughts on “Poduri Veneția: Rialto, Academia, Scalzi, Calatrava, Sospiri…..

  1. My partner and I stumbled over here different page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page repeatedly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.