Nisa se reinventează, devenind mai verde pentru cetățenii și turiștii săi

Diverse Europa Franța Nisa

DSC08755

Îmi place Nisa, iar pentru toți cei care doresc să o viziteze am o veste bună: orașul se transformă, în viitor transportul va fi mai facil, cu mai multe linii de conectare, mai multe spații verzi și alte surprize… anunțate 🙂 așa că deja mă gândesc cu nerăbdare la viitoarea mea vizită aici.


Planurile sunt ambițioase: se dorește înfrumusețarea orașului, înverzirea lui și asta cu păstrarea moștenirii culturale, punerea acesteia în valoare.

Cum: În următorii ani vor fi transformări care cu siguranță vor încânta cetățenii și vizitatorii: Tramvai care conectează în 20 de minute aeroportul de centrul orașului și asta curând, în 2015 …hmmmmmm, cine va mai dori să stea în trafic???? Sau hub-ul de transport de la stația St Augustin, care va interconecta toate mijloacele posibile: tramvaie, avioane, autobuze, trenuri, mașini electrice, biciclete, mașini personale??? Cam SF nu? Din fericire toate acestea se realizează în cadrul masterplanului 2030 pentru acest oraș, dezvoltat de către primarul actual.
Ce mai cuprinde acest plan? Lărgirea zonelor pietonale, o centură verde cu plantarea a 1700 de copaci, crearea de noi parcuri, sună bine, nu???
Ce se va inaugura anul acesta? Coulee Verte, un parc de 12 hectare în mijlocul orașului, de la Place Garibaldi la Place Massena și un stadion Eco.
Bineînteles că sunt prevăzute și programe de informare a cetățenilor, pentru o atitudine din ce în ce mai eco.
Nu mă miră deloc această linie, Nisa fiind unul dintre orașele pionier în transportul electric, având implementat un sistem de închiriere a mașinilor electrice, numit Autobleu electric car system. Mai mult, proprietarii de mașini electrice le pot parca gratuit în una dintre cele doua parcări amenajate în acest sens și iată rezolvată și marea dilemă a parcărilor pentru turiștii unei mari metropole europene!!! Cu condiția de a călători cu un automobil electric, bineînteles, nu știu cât de comod este, din nefericire nu am mers niciodată cu un astfel de automobil, ÎNCĂ!
Și da, cetățenii sunt încurajați să se miște, să alerge, iar numărul mare de evenimente sportive de tip maraton, semi-maratorn, etc din Nisa o dovedește: semi-maraton în Aprilie, tot în Aprilie Rondes des Collines Nicoises, maratonul French Riviera în Noimebrie, etc.
Locuitorii Nisei sunt într-o permanentă mișcare: plimbări cu biciclete, role, skeaturi, alergări pe Promenade des Anglais și până la Villefrance sur mer. O altă lume. Care va deveni din ce în ce mai frumoasă în anii viitori. Mă bucur că am vizitat orașul deja și abia aștept să ma reîntorc! Și mai sper ca în viitor mai multe orașe să urmeze această linie.
Citește și:
Top 10 obiective turistice de neratat în Nisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *