galimard fragonard molinard

Parfumul tău: Galimard, Fragonard, Molinard? Sau poate 3 este numărul norocos?

Coasta de Azur Cosmetice Grasse Recomandări

Grasse este un oraș medieval fermecător, perfect pentru încărcat bateriile după soare, mare, distractie, mulțimea de turisti de pe Coasta de Azur. Și tot aici puteți să vă creați propriul parfum la una dintre cele trei case de parfumuri emblematice: Galimard, Fragonard, sau Molinard.

Atracția principală din Grasse este legată de istoria sa de capitală mondială a parfumurilor; de arome, de miresme, care te farmecă de la primul pas. Impresia frumoasă pe care mi-a lăsat-o acest oraș am încercat să o redau în articolul dedicat: Toujours Grasse: liniște în parfum de roze.

Acum voi vorbi despre Molinard, Fragonard și Galimard, în fond scopul initial al oricarei vizite ici

galimard fragonard molinard
Galimard, Fagonard, Molinard?

Toate cele trei mari case menționate propun colecții întregi de parfumuri. Vă puteți alege favoritele sau crea propriul parfum: fiecare casă are disponibil acest atelier. În general numai în Grasse, așa că pentru asta trebuie să faci o vizită aici.

Am fost încântată și de ofertele ”de-a gata”, accesibile și la un click distanță. Toate parfumurile de aici sunt altfel, îmbătătoare, create cu uleiuri esențiale naturale. Te fac să te simți foarte răsfățată, iar unele sticluțe (în special cele de la Galimard!!) au ceva din vechime.

Te duc cu gândul la recipientele de pe măsuțele de toaletă ale duceselor, au un farmec deosebit. Nu prea cred că un produs poate dezamagi, chiar ales online.

galimard fragonard molinard
Galimard Fragonard Molinard: : esente de demukt in Grasse
galimard fragonard molinard
Galimard Fragonard Molinard: : apa de colonie la kilogram? Oh, da!
galimard fragonard molinard
Galimard Fragonard Molinard: Sticlute de parfum rare, din secolul al XVII-lea

Casa de parfumuri Molinard

Molinard este o afacere de familie, de 5 generații, încă din 1849: Vizitați în Grasse (Bd Victor Hugo nr 6.  Descoperiți etapele minuțioase de realizare artizanală a unui parfum, obiecte antice, sticluțe create de Rene Lalique sau Baccarat!

Deschis zilnic din aprilie-septembrie, între 9:30 – 18:30, program redus în restul anului.

Produsele mele favorite Molinard?

Parfumul solid din ceară de flori: jasmine, patchoulli, orange blossom, 9, 70 euro cutiuța, produs mai concentrat decât un parfum, fără alcool. Se poate folosi timp îndelungat, având în vedere faptul că are o perioadă lungă de valabilitate, dar nu apuca, deoarece o să o adori.

Aștept idei de folosire, dacă o achizitionați și să mă atentionați când o găsiți în stoc (o raritate). Acest produs este efectiv vânat, devii dependent. Există și o variantă pentru copii!

Habanita: sună și miroase demențial, descrierea notelor, de bază, de vârf și intermediare (în funcție de viteza de evaporare) m-a înnebunit. Favoritele mele: geranium, ylang-ylang, roza, iasomie, ambră, vanilie, santal, mosc, cedru, etc, etc, în total 17 arome fantastice pentru un parfum care te îmbată la propriu, da!

Cât despre parfumurile pentru bărbați, sunt disponibile diferite variante, mi-a atras atenția colectia Molinard Homme, traduc din site:
– Molinard Homme No I: aromatic și natural, fresh
– Molinard Homme No II: lemn, seducător: pentru un seducător nonconformist
– Molinard Homme No III: lemn, marin, pentru un bărbat căruia îi place aventura

Puteți comanda parfumurile Molinard și în România, online, aici.

Make your own parfume: numai la Molinard Grasse, 3 esențe de bază, 6 ingrediente, 30 Euro, pleci cu sticluța ta de 30 ml, ăsta da suvenir!
PS: Molinard are magazin și în Nisa (Rue St Francois de Paule nr 20) – dar aici nu este muzeu și nici atelier de creat parfumul propriu!

Casa de parfumuri Fragonard

Cea mai tânără dintre cele 3 case, fiind fondată în 1926, dar extinsă, cu magazine în Grasse, Cannes, Paris, Nice, Eze, St-Paul de Vence și fabrici în Grasse și Eze. În Grasse ți se oferă tururi gratuite pentru a vedea procesul de fabricație, arta combinării aromelor, etc.
La Fragonard este cea mai variată ofertă de de toate asociate aromelor. Posibilități aproape nelimitate, parfumuri, săpunuri, geluri de duș, candele, creme, colecții întregi, pentru zi, seară. Dintr-o singură esență sau combinate, multiple forme de prezentare, cele mai accesibile prețuri, ce mi-a plăcut în mod deosebit: săculeții din organza sau in brodați, da, i-aș fi luat pe toți, numai 5 Euro/bucata.

–  Gama Belle de Nuit începând cu 39 EURO natural spray with pouch, prezentare deosebita, 200 ml.

– Mademoiselle Amour: casetă cu apă de toaletă, 50 ml, oglindă și necessaire, 22 Euro.

Și pentru domni oferta este la fel de variată

Îți poți crea propriul tău parfum în cadrul „L’atelier des Parfums”, 130 ml refilable spray, la prețul de 83 Euro.

Actualizare: Fragonard se poate achiziționa și din România, online și la boutique-ul din București la același prețuri ca în Franța sau pe siteul .com, mai multe informații aici 🙂

Casa de parfumuri Galimard

Galimard este cea mai veche casă de parfumuri dintre cele trei. Jean Galimard, Seigneur de Seranon, a pus bazele parfumeriei Galimard în anul 1747.

Colecția de parfumuri nelimitată, ediții de nici nu știi ce să alegi, jumătate mi s-au parut fabuloase, ai nevoie de o zi să te hotăraști, și tot nu cred că ești mulțumit că ai făcut cea mai bună alegere, așa că mai bine îți creezi propriul parfum!

Atelier disponibil în Grasse și în Eze, 100 ml, 45 Euro. Atenție: formula poate fi ulterior comandată prin mail în forme diverse: parfum, apă de parfum, cremă de corp, gel de duș, loțiune after shave!

Și tot în ambele locații, Grasse și Eze, sunt oferite vizite gratuite pentru a afla mai multe despre parfumuri

Când este vorba despre Galimard, nu pot ÎNCĂ să spun care mi-a plăcut mai tare, așa cum am spus, este imposibil. Aici puteți vedea siteul lor online, iubesc casa aceasta de parfumuri!

Sunt de luat toate, de casă, pentru corp, săpunuri, arome, dar nu puteam să mă concentrez la parfumuri de frumusețea sticluțelor din cristal, unele mici micuțe unele adevărați mamuți, love…..I must have them one day….

Un pont pentru bărbați: Leonardo Di Caprio a vizitat de curând Galimard Eze și a ales Bel Canto, 40 Euro 100 ml, eau de perfume (disponibil și pentru 17 euro after shave) poate fi comandat si online.

Trebuie să mărturisesc că nu mi-a fost ușor să scriu acest post, am simțit non stop fiorul acela de anticipare pe care îl ai când ești la cumpărături și vezi ceva frumos, de care efectiv te simți legată și nu găsești măsura ta!

Le vreau pe toate! toate!

5 thoughts on “Parfumul tău: Galimard, Fragonard, Molinard? Sau poate 3 este numărul norocos?

  1. Fragonard se gaseste si in ROMANIA ,mag-parfums.ro, detine toate produsele marcii, de la parfumuri la prod de corp, ten, ingrijire.Inca o data traditionalul da clasa modernului, nu as renunta la parfumurile Fragonard pt nici un parf de designer,care mai au si preturi exorbitante si nu isi merita banii.

  2. Am fost la Eze chiar la fabricuta din al carei magazin am ales Eau de Parfum Galimard Ma Faute, oh Doamne, te poarta intr-o alta lume!!!!! Sincer doar in Franta ma dau cu el, aici parca nu se potriveste, l-am folosit doar pentru placerea sufletului meu inainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.