Düsseldorf – mai mult decât o destinație de cumpărături

Dusseldorf Europa Germania
IMG_8872
 Konigsallee

Düsseldorf este un oraș unde cei mai mulți ajung inițial pentru afaceri, sau pentru cumpărături. Și după revin: tot pentru afaceri, cumpărături, dar și pentru o gură de aer proaspăt.
De unde atâtea afaceri? Düsseldorf este sediul a multor companii de top din Germania precum Vodafone Germania, E.ON, Henkel, METRO AG, Peek & Cloppenburg, Pleon, etc. etc. foarte mulți etc 🙂


Dar Dusseldorf, oraș care îmbină arhitectura tradițională cu cea ultra modernă într-un mix reușit poate fi privit și ca o destinație în sine, mai ales pentru încărcarea bateriilor, răsfăț într-un mediu calm și sigur, foarte curat și bineînțeles și o ședință de cumpărături.

IMG_8887
Dusseldorf este un oras foarte verde

Düsseldorf este situat pe Rin, în apropiere de granița cu Olanda a stat mult timp în umbra mult mai cunoscutului său vecin, Koln (sau Cologne, auzit Coloni cum îi spune toată lumea în Germania) și se bate’ în bere cu acesta, fiecare susținând că a lor este cea mai bună. Nu este o glumă, competiția este destul de ascuțită la fel și mândria orășenească.

Deci ce poți face în Düsseldorf în afară de afaceri și cumpărături?

Plimbare pe străzi: Wall-Streetul de pe Rin

Asta a fost lucrul care tot mi-a venit în minte cutreierând prin Düsseldorf, deoarece pe timp de zi peste tot mișună corporatiști la costum, perfect asortați (în Germania se pune mare preț pe eticheta la locul de muncă, indiferent la ce departament lucrezi în firmă) toată lumea arată bine, sau foarte multă lume, ceea ce dă orașului o notă foarte elegantă, pare un mare Wall-Street.
Nu multe orașe se pot lăuda cu atâta cochetăreală precum Dusseldorful!

Altstadt, Centrul Vechi din Dusseldorf

Într-un cadru foarte plăcut și fațade frumoase aparținând clădirilor din sec 17 și 18, centrul vechi vibrează, cu cele 260 de restaurante, hanuri, baruri, berării antice, cafenele, toate poziționate una lângă alta, fapt prin care și-a câștigat numele de ”cel mai lung bar din lume”.
Este foarte aproape de Konigsallee și Schadowstrasse, așa că te poți relaxa după cumpărături, eventual ai timp să ochești ceva nou la unul din magazinele de aici.

IMG_8892
Altstadt, Centrul Vechi
IMG_8895
Primaria din Dusseldorf cu statuia ecvestra a lui Jan Wellem

IMG_8894

Ziua atmosfera este mai calmă, cu mulți corporatiști în pauză de masă, sau la o șuetă, câțiva puțini turiști, seara este plin de oameni de toate vârstele, adolescenți, copii, iar noaptea se petrece până târziu în baruri, pub-uri și cluburi, muzică și DJ, nu te-ai aștepta la atâta viață într-o zi de marți de exemplu, aici oamenilor le place să petreacă!
Altstadt, centrul vechi din Dusseldorf are și un website dedicat, foarte bine pus la punct cu toate informațiile necesare, poate fi consultat aici. 

Altbier – specialitatea orașului Düsseldorf– fermentare înaltă 🙂

Localnicii se mândresc cu altbier, după spusele lor nicăieri în lume această bere nu este mai delicioasă decât în anticele berării de aici, locul de proveniență al acestei beri cu un mod de fermentare care îi dă o savoare unică – adevărul este că este bună, nu știu dacă cea mai cea dar e bună.
Dacă vreți să gustați această bere mult lăudată, brună, preparată artizanal, aveți de unde alege: sunt 5 berării în Dusseldorf care fac bere de casă. Eu am fost la Zum Schlussel, în Centrul vechi, chiar lângă casa unde s-a născut Heinrich Heine și mi-a plăcut, are o aromă deosebită.

Plimbare în parcuri

Dusseldorf are multe parcuri, unul mai frumos decât celalalt, libere, curate, o adevărată plăcere să rătăcești pe alei.

IMG_8922
Hofgarten Dusseldorf
IMG_8923
In Hofgarten Dusseldorf

Promenada pe malul Rinului

Lungă de 2 km și pe două niveluri – jos pietonii sus rolleri, bicicliști, promenada de-a lungul Rinului este parte din traseul obligatoriu în Dusseldorf. Este înțesată de restaurante foarte bune și baruri. Eu am fost aici la un restaurant italian și pot spune că se ridică la înălțimea restaurantelor din Italia.

IMG_8904
Promenada pe Malul Rinului
IMG_8911
Pe malul Rinului, cu turnul Rin in spate

Ce am văzut numai în acest oraș: o mașină care a venit să distribuie hrană gratuită pentru cățeii oamenilor nevoiași, care sunt înscriși: cu această ocazie au apărut și o gașcă de punkeri, foarte extrem îmbrăcați dar la fel de civilizați în comportament, liniștiți, nu au deranjat pe nimeni, nimeni nu se holba la ei (eu puțin de sub ochelarii de soare, pe furiș).

IMG_8913

IMG_8915
Pe malul Rinului

IMG_8908

Tot pe maul Rinului te poți îmbarca pentru o plimbare cu vaporașul sau vizita Turnul Rin, situat imediat la ieșirea din centrul vechi: poți lua masa sus, pentru a vedea panorama asupra orașului.

IMG_8903
Turnul Rin

Bucătărie japoneză de înaltă clasă: Düsseldorf este Capitala Niponă a Rinului

În Dusseldorf mananci foarte bine dacă îți place bucătăria japoneză: 8000 de japonezi trăiesc aici, cea mai mare comunitate japoneză din Germania și poate din Europa.
German-Japanese Center, inaugurat în 1978, unde este și consulatul Japoniei, este un centru modern, care abundă de magazine, birouri, un hotel.
Distracție seara: precum am spus, centrul vechi este polul distracției seara fiind plin până la refuz cu tineri și oameni de toate vârstele.
Cluburi mari există, dar sunt pe celălalt mal la Rinului din câte am înțeles, nu am mers, poate cu altă ocazie.

1

Vizită la oțelărie

Am vizitat o fostă oțelărie devenită muzeu, un muzeu foarte drag nemților, care îl vizitează asiduu, pentru a vedea citez ‘’cum a devenit Germania o mare națiune’’. Am pierdut șirul temperaturilor și a materiei prime folosite, întreg procesul fiind explicat foarte pe larg în cadrul vizitei de 2 ore: am reținut la un moment dat pe unde venea cărbunele, pe unde ieșea oțelul și faptul că în furnal temperaturile urcau la 2000 de grade.

IMG_8934

IMG_8942

IMG_8943

IMG_8944
Sus tot mai sus in furnal

Am rămas impresionată de disciplina și respectul pentru ceea ce a fost, pentru trecut și pentru oamenii care au muncit, pentru muncă în general, că procesul tehnologic a fost cam mult pentru mine.
În cadrul acestei mari foste fabrici este amenajat și un cinematograf și o piscină, un loc inedit și interesant!
Adevărul este că cel mai mult mi-a plăcut la berăria de acolo unde am stat toată gașca să ne așteptăm rândul – vreo oră și jumătate :).

Citește și: Destinație de shopping: DÜSSELDORF

2 thoughts on “Düsseldorf – mai mult decât o destinație de cumpărături

 1. Sunt aici de 2 zile. Nu este chiar asa de curat! E plin de oameni drogati care urla pe strazi (am vazut cel putin 10-15/zi), mucuri de tigara si hartiute pe jos, plin de turcaleti care abia asteapta sa te jecmaneasca…

  1. Duesseldorf este recunoscut ca unul dintre cele mai curate si sigure orase din Germania. Asta am vazut si eu, asta am auzit si de la altii.
   Cat despre drogati, acestia sunt in orice oras mare din Europa, cativa, numarul lor este insa face diferenta, in Duesseldorf sunt putini in comparatie cu alte orase si eu am pus poze cu cativa oameni fara adapost, intr-unul din cele 2 articolele despre Duesseldorf, ei exista, dar sunt pasnici, isi vad de ale lor, pe mine cel putin nu m-au deranjat cu nimic.
   Ma bucur ca totusi nu ati intampinat evenimente neplacute, turci sunt foarte multi in Gemania, cea mai mare comunitate, peste 3 milioane, dar sunt pasnici sau cel putin marea majoritate.
   Eu m-am simtit total in siguranta in acest oras, este mult mai sigur decat Bucurestiul de exemplu, mult mai curat. Sper sa aveti un sejur frumos cap la cap si astept sa aud noi pareri, de sfarsit de excursie. Si va doresc numai evenimente frumoase 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.