Aussies ce știm despre ei?

Sfaturi de călătorie

Eu îi plac mult, sunt – dintre oamenii pe care i-am cunoscut – cei mai veseli, mai liberi de prejudecăți, mai dispuși să încerce să trăiască o viață liberă, să experimenteze.

Și totul cu un mare optimism și hotărâre. Asta ca regulă generală, am legat prietenii cu oameni efervescenți și plăcuți de multe naționalități și doar una frumoasă cu o exponentă a acestei națiuni, dar nu asta conteză, ci esența.

Acest articol îl dedic lui Rachel, care a fost și este o inspirație pentru mine și sper să îmi intre în cap ceva din ce am văzut la ea.

Prima dată am intrat în contact cu o gașcă mare de australieni în deșert în Maroc, ei, vreo 20 și ceva stăteau într-un cort, noi în altul, în jur nisip și berberi, gazdele noastre. Foc de tabără, cântece, dansuri și aud traseul lor: vreo 6 luni pe drumuri: au fost în Scoția, Grecia (Santorini inclusiv), Croația, Londra, se întorc pe contionent pentru Ibiza, Spania și am pierdut șirul dar este lung.

Aici am auzit prima dată că Australia este fooooarte departe – bine știu și eu că e departe dar cumva australienii o spun într-un mod foarte simpatic de parcă ar fi pe altă planetă. Și că atunci când călătoresc călătoresc, pentru că nu este atât de simplu să ajungă în altă parte a globului.

Toți terminaseră studiile, lucraseră cât să strângă ceva bani și viață în lumea largă. Cam acesta este traseul fiecărui tânăr din Australia. Sau a majorității, de la 6 luni până la 8-10 în funcție de buget, călătorit după finalizarea studiilor.

Iar după, stop călătoriilor pentru 6,8 ani, uneori chiar mai mult, când o altă călătorie mare este pe rol. Așa am aflșat de la toate grupurile de australieni prin Portugalia, Italia, Franța. Și am întâlnit și 3 fete care călătoreau singure, tot pe perioade care depășeseau 6 luni.

Apoi sunt mulți australieni care au început să lucreze și vin în concedii de 1 lună sau mai mult, dar foarte rar am întâlnit până acum această excepție. Am mai întâlnit australieni stabiliți în Europa, ca de exemplu Jeff, care conduce o pensiune în Olhao, Portugalia. Și am mai întâlnit-o pe Rachel, pe care am cunoscut-o în Nisa, care a făcut din viață o călătorie aproape continuă, din dorința de a cunoaște cât mai multe. Și este foarte frumoasă și tonică și caldă și pe deasupra știe foarte multe lucruri.

Am scris aici și aici despe oamenii pe care i-am cunoscut în călătoriile mele, mulți australieni 🙂

10 lucruri pe care le-am remarcat la aussies ce stim despre ei?

1. Sunt extrem de veseli
2. Foarte prietenoși, mereu gata de acținune, a se citi distracție
3. Le place să călătorească, oh, da!
4. Le place viața
5. Le place sportul
6. Le place și berea: este foarte scumpă în Australia, aici fac plinul:)
7. Vorbesc o engleză australiană 🙂 scurtează cuvintele, îți ia ceva până te obișnuiești cu accentul lor și mai ales cu slangul lor, dar este OK, au răbdare să îți explice ce înseamnă unele cuvinte.
8. Sunt nedezlipiți de thongs (universalii flip-flops)
Dacă un australian te întreabă dacă i-ai văzut his/her thongs se referă la șlapi nu la chiloți:)
9. Salutul ca la noi: Ura, avem un lucru în comun salutul universal este și la ei Ce mai faci? Răspuns OBLIGATORIU: bine. Multe nații sunt induse în eroare de „what’s up”, care nu este o invitație la a povesti, ci doar o formă de salut, răspunsul este good.
10. Vegemite: bleah, nu îmi place deloc, oricât de politicoasă sunt, nu am rezistat să nu scuip delicat într-un șervețel bucata de pâine unsă cu acest amestec, larg folosit în Australia. Este o pastă închisă la culoare, foarte ciudată, făcută din legume și drojdie, cu adaos de diverse – are gust de vegeta concentrată și cleioasă, poate există și alte sortimente, dar cel la tub pe care l-am încercat m-a potolit în această privință.

Se spune că australienii adoră să călătorească, numai nu în Australia 🙂

8,4 milioane de călătorii în străinătate în 2012 și sunt doar puțin peste 22 de milioane. Îi întâlnești peste tot, în număr mare! În Europa nu poți sta la un hostel fără să găsești cel puțin o gașcă mare de australieni sau măcar unul doi, care călătoresc singuri. În barurile din Nisa la fel.
Asta pentru că aussies iubesc Europa. Sunt în număr mare în Insulele grecești, pe unul din traseele Contiki, în Italia, etc. Dar destinațiile preferate includ Nepalul, Japonia, Mexic, Papua Noua Guinee, India, Turcia, Croația etc.

Visez la ziua în care o să ajung și eu în Australia, pe senzaționalele lor plaje și chiar dacă nu toată lumea acolo se îmbracă de la Quicksilver, Billabong sau Rip Curl, cam așa văd eu Australia acum 🙂 sau așa îmi place să o imaginez, cu surf și valuri și multe zâmbete.

Ce ați mai adăuga la lista de mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.