Croazieră pe Sena în Paris

Europa Franța Paris

IMG_8635

Dacă ești la prima vizită în Paris, dar nu numai, o croazieră pe Sena este în topul lucrurilor de făcut în orașul îndrăgostiților, al luminilor, al cabaretelor, etc.

De ce?
Păi vezi cele mai frumoase imagini ale orașului, intri în atmosferă direct, plăcut, optimist. După croazieră tot ce vrei este să bați la picior orașul, să îi descoperi pas cu pas farmecul.

Multă viață pe Sena:

IMG_8707IMG_8714IMG_8716IMG_8740

Am ajuns în croazieră într-o frumoasă după-amiază de iulie, cald dar nu exagerat, vântul adia puțin, cât să te simți ușor înfiorat. Așa că după o sesiune de cumpărături, umblând fără țintă și nedorind să o luăm spre casă, o croazieră a părut o idee bună, măcar pentru a ne mai odihni puțin :).

Și pornim în croazieră

Trecem pe lângă cele mai frumoase muzee și clădiri din Paris: Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Muzeul d’Orsay, Assemblee Nationale, Hotel des Invalides, Podul Nou, Podul Alexandre II, Galeriile Naționale, Palatul Bourbon, Insula de la Cite și St-Louis, Catedrala Notre Dame, Hotelul de Ville, Palatul de Justiție, etc.

IMG_8651

IMG_8650

IMG_8661

Utile:

Cu ce companie? Eu am ales la întâmplare, dar ofertele sunt variate: Vedettes de Paris, Bateaux Mouches, Bateaux Parisiens.
Preț: În jur de 15 euro/persoană
Durata călătoriei: de la 1 oră în sus, în funcție de tipul de excursie ales (se poate lua și cina, prânzul la bord, există și croaziere de noapte
Când? Cel mai bine între Mai– Septembrie, dacă este prea frig și mohorât se pierde un pic din farmec.
Rezervare necesară? Se poate face și online, dar în general nu este nevoie, decât poate în perioadele de vârf.

Mult trafic pe Sena, vase de croazieră, ambarcațiuni personale, restaurante plutitoare

IMG_8730

IMG_8641

IMG_8694

IMG_8655

Dacă vrei să combini plimbarea cu explorarea Parisului, poți prin Bateau Bus, una dintre companiile pe care le poți alege pentru excursie și care oferă bilete valabile o zi întreagă la prețul de 15 euro, 8 stații hop-on hop-off. Dezavantajul este că pierzi timpul cu așteptarea în stații, dar este malul Senei este atât de interesant și de atâta viață că nu poate fi decât o experiență plăcută, mai ales dacă este cald afară!

IMG_8682

2

0 thoughts on “Croazieră pe Sena în Paris

  1. minunat…..minunat .. citind si uitandu-ma la pozele pline de culoare si nonconformismul tuturor celor care se bucura din plin de viata m-am intors in timp cu gandul la minunatul Le Bateaux-Mouche cu care m-am plimbat pe Sena. Merita apoi si o hoinareala pe chei pentru a te bucura din plin de farmecul acelor locuri si mai ales de buchinisti descoperind cate si mai cate carti, gravuri, harti vechi iar timpul se opreste parca in loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.