Distracție în Cuba: Casa de la Muzica și Tropikana pe primul loc

Caraibe Cuba Havana Trinidad Vinales
DSC03222
Tropikana, Havana

Cubanezii au o poftă de viață și de distracție foarte mare, cred că și în alte părți din Caraibe, oamenii au sângele fierbinte, pasiunile sunt mari și viața se învârte în jurul dragostei, al relațiilor interumane, dincolo de preocuparea pentru procurarea celor necesare existenței.


Viața se desfășoară cu repeziciune și nu există prejudecăți legate de vârstă în sensul de a te opri să ieși seara la dans, să te bucuri de aerul cald/rece, de muzică, de o bere sau de un rom, sau doar de o plimbare lungă și bere/rom :).
Salsa este iubită la toate vârstele, dar tinerii doresc mai mult reggaeton, autoritățile doresc cumva limitarea acestui gen de muzică pentru conservarea valorilor, dar sper să nu se întâmple asta, sunt vinovată de gusturi proaste pentru unii, dar chiar îmi place mult reggaetonul.

Disfrutar

Este cuvântul de pe buzele tuturor în Cuba, indiferent ce faci. La vida, todo, romul, poate tocmai pentru că nu au atât de multe, este disperarea de a se bucura de tot ceea ce pot, de a lua cât mai mult de la viață, în muzică, în orice.
Nu știu dacă am mai spus cât mi-a stat în gât pe o arteră aglomerată mâncând pizza cumpărată cu Moneda Nacional așa din mers, că zeci de oameni, bucuroși, mă întrebau/afirmau: disfrutas, lo disfrutas, muy bien, disfrutas, disfruta la pizza, preciosa, disfrutas la pizza? Etc. PAF! Îmi venea să arunc pizza, era cocă cu sos de roșii și ceva brânză, nimic spectaculos, dar m-am obișnuit, cubanezii chiar se bucură de tot, inclusiv de mâncare, de ce au, așa că once in Rome…. am disfrutat în continuare și toate sunt amintiri frumoase și am disfrutat muzica înainte de toate!

Și unde ne distrăm în Cuba? În afară de peste tot, bineînțeles

Havana:

Cluburi, reggae, baruri, Tropikana și mai ales Casa De la Muzica, am povestit despre Tropikana și despre Casa de la Muzica Havana mai multe în articolul CUBA EPISODUL I și CUBA EPISODUL II Havana, Tropikana și puțin pe deasupra.

Numai că trebuie ținut minte: se deschid porțile Casei de la Muzica la ora 11 seara, muzica live începe mai târziu și sunt mulți care sunt deranjați de numărul mare de ‘working girls’. Acestea sunt în număr mai mare la Casa de la Muzica Miramar decât la Habana Centro, care oferă o experiență mai locală, mai puțin turistică decât Miramar,

DSC03132
Casa de la Muzica Habana Centro
DSC03218
Tropikana

Vinales:

Discoteca/casa de la muzica Polo Montanez, este aproape singurul loc de distracție în afară de baruri în Vinales, dacă nu incluzi luptele de cocoși dar….. este de vis! Iată în articolul CUBA EPISODUL III Valea Vinales cum te poți distra în Vinales, din Pinar del Rio, considerată Regiunea cea mai frumoasă a Cubei.

DSC03691
Polo Montanez
DSC03672
La Polo Montanez, Vinales

Trinidad:

Casa de la Muzica Trinidad a rămas în inima mea, am adorat acest loc: în aer liber, muzică bună, prieteni în jur, totul perfect.

Ce mi-a plăcut la Casa de la Muzica Trinidad?

– Multe trupe deosebite se desfășoară aici, toată ziua
– Traseul distracției: noaptea, oricând între orele 22- 01 se termină distracția la Casa dela Muzica și toată lumea se mută în Piano Bar, iar după în Discotecă. Este traseul care se repetă zi de zi: totul se termină brusc, adică distracția este în toi când la un moment dat se stinge muzica și în câteva minute (2) nu mai este picior de om! asta se trage de la faptul ca orice întâlnire este în ilegalitate, dacă nu este în cadru controlat, asta în Cuba, se pare că menatalitățile durează, așa că de ce de ne ce așa se întâmplă, sau în 2011 așa era, prima oară m-a contariat, dar m-am obișnuit.
– Faptul că este în aer liber, cocktailurile excelente 🙂

Momente foarte dragi legate de acest loc:

– Aici Feliz, un om minunat, mi-a dăruit un colier făcut pentru mine din capace de rom cu scoici, în Cuba se găsesc destul de des aceste bijuterii din te miri ce, semințe de pildă, dar acesta a fost pentu mine 🙂
– Seara când ne-am adunat din 6 naționalități diverse și 3 generații 🙂 oameni plăcuți pe care i-am cunoscut în Cuba și pe care i-am împrietenit cu restul cu puțin ajutor, toată lumea s-a simțit excelent, cea mai reușită seară, când ne-am găsit toți în Trinidad și Fiesta până dimineață!
-Donna Ana și nepoțelul blond cu ochii albaștri și o conversație foarte plăcută, cum este să faci plimbarea co nepoțelul aici, cu salsa.
– Salsa, Salsa, Salsa!

Momente mai puțin neprețuite, o să le trec în categoria sare și piper:

– Femei la 50 de ani cu tineri de 18-20 de ani, turismul sexual este în floare, v-am spus că mulți tineri care călătoresc în Cuba nu în acest scop chiar se feresc de orice fel de idilă cu localnici, este fals și îți taie avântul realitatea care te înconjoară. Plus că în cazul bărbaților, ofertele vin pe față, sunt oferite verișoare, surori, etc, foarte pe gât, de aceea m-am împrietenit instant cu alte fete sau băieți care călătoreau (cuplurile sunt mai ok, sunt lăsați în pace).
– Momentul în care a trebuit să fiu salvată de niște prieteni cubanezi de insistențele unui italian pe la 40 de ani (prezentabil dar prea insitent) care m-a abordat ințial crezând că sunt cubaneză, i-am spus că româncă, parcă a fost și mai bine, dorea să mă ducă nu știu la ce discotecă AFARĂ DIN ORAȘ! Pur și simplu s-a postat la masa mea, a cerut ospatarului comandă acolo, mi-a comandat și mie ceva deși nu duceam lipsa nu doream și am protestat, nu l-a interesat. Foarte dubios și tot a trebuit să îmi dau întâlnire seara, numai așa a plecat, dar când am venit cu toată familia seara și copii și vecini și mulți alți prieteni……. nu s-a mai apropiat nimeni de mine :).

Am mai scris despre acest loc minunat în articolul Cuba episodul V: Trinidad

DSC03928
Eu, Feliz si colierul minune

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC03888
Casa de la Muzica Trinidad

Prețuri:

Cuba Libre, Pina Colada, etc – 2,3 CUC ( paritate la dolar american 1-1)
Bere, suc varaintă locală a cola, fanta, sprite: 1,50 CUC
Apă – 1 CUC
Intrare: 10 CUC Casa e la Muzica Havana Centro, 3 CUC cuba libre, 2 CUC berea, etc.
Intrare Polo Montanez: 2 CUC
Acestea sunt preturi pentru turiști, localnicii au prețuri mai mici și calculate în Moneda Nacional MN

Și acum un TOP-ul meu 3 Cuba locații pentru distracție, toate îmi plac la fel de mult, fiecare pentru altceva:

Casa de la Muzica, dacă se poate din fiecare oraș unde este, Havana are două, dar cea din Trinidad mi-a plăcut cel mai mult, muzică excelentă, atmosferă la fel. În Havana vin și trupe foarte cunoscute internațional.
Tropikana: cel mai frumos și mai faimos cabaret din Caraibe, este nu tocmai ieftin, dar de câte ori avem acces la această feerie? Că asta este, o poveste frumoasă, o magie, o experiență care nu trebuie ratată.
Discotecile: aici reggaetonul este la putere, mult dans senzual, locații nu tocmai frumoase, adică nu cum sunt cluburile la noi, prefer casa de la muzica în Cuba decât DJ:aici lumea dansează nu glumă, atmosfera este cu adevărat incendiară.

DSC04008
Atmosfera incendiara intr-o discoteca din Vedado Havana
DSC04009
Reggaeton

Nu am inclus în TOP restaurantele, terasele, barurile, care mai toate au muzică live, concerte, etc, Cuba toată este o muzică, dar în Cuba muzica și senzualitatea vine la pachet cu aerul dulce, cald, cu briza, cu trabucurile, cu tot. De asemenea, sunt unele unele locații/club mai scumpe, genul de localuri unde merg cubanezii înstăriți, cu muzică live, cântăreți renumiți, dar acestea nu sunt reprezentative pentru Cuba și nici nu m-am simțit ca la Polo Montagnes, sau Casa de la Muzica Trinidad, așa că pot fi lejer sărite în cazul în care nu este vorba de o vizită foarte lungă. Ar mai fi și Casa de la Trova, cu muzică tradițională, dar la fel o includ în categoria restaurante, baruri și ceva pe deasupra.

O mențiune specială pentru atmosfera de la Factoria Habana Vieja, clipul aici

Viva la Muzica!

DSC03239

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.