Viața este o plajă…. Sousse, Tunisia

Africa Experiențe Sousse Tunisia Viața este o plajă

100_9173

Viață multă, gălăgie, tinerețe, tradiție, noutate, asta a însemnat pentru mine și pentru prietena mea mersul la plajă în Sousse. Pe scurt ne-a plăcut la nebunie dar nu știu dacă este pentru toate gusturile – de fapt sunt sigură că nu.

10 km de nisip fin

Așadar, ajungem noi în Sousse și primul lucru după ce am lăsat bagajele și ne-am schimbat a fost să mergem să mâncăm și la plajă! Plaja este cu nisip, se întinde pe mai mult de 10 km, în parte privată, în dreptul marilor hoteluri, dar cele mai multe publice. Cu toate acestea majoritatea cu paturi, dar costuri mici, gen 1,2 euro/zi.

O mică Indie pe alocuri

Am spus că în vacanța din Sousse am râs ca niciodată. Și asta de fiecare lucru, totul ni se părea inedit, frumos și chiar lucrurile mai șocante le-am privit prin ochelari roz, am îmbrățișat cum ar spune englezii cultura locală și ne-am bucurat de ea.
Și aici am avut de ce să ne bucurăm: zeci de vânzători de de toate se vântură de colo-colo pe plajă – asta este și la noi, ne-am simțit mai ca acasă – adică: ce am zburat atât să ajungem la Eforie? Dar ceva-ceva era diferit: clătitele 🙂

Plus multitudinea de tineri, populația este mai tânără aici decât la noi, non stop pe malul mării tinerii erau prinși în tot felul de jocuri și activități, ping pong fără fileu, fotbal, volei, tot ce v-ați putea gândi. Blazare 0, totul era savurat la maxim, poate că lipsurile duc la aprecierea a tot ceea ce este simplu și accesibil.

100_9125

100_9129
Plaja publica in Sousse, Tunisia

100_9132

100_9135
Plaja publica Sousse
100_9156
Vanzatori ambulanti la plaja in Sousse
100_9169
Placinte sau clatite, nu am incercat

100_9170

100_9161

100_9171
niste copii foarte veseli
100_9179
in apa ca la terasa

Tot la plajă în Sousse – burquini și alte ținute 

Femeile multe acoperite, dar nu toate din Tunisia, unde codul vestimentar era mai relaxat, vin și din alte țări arabe. Aici am văzut doamne în burquini, costumele de baie musulmane – adică și mâneci lungi și pantaloni lungi, unele chiar cu rochii lungi în apă. Unele aveau din culor deschise, foarte frumoase, altele, cele mai sărace probabil, mult mai modeste și greoaie, dar asta nu le împiedica să se bucure de baie, sau așa ni s-a părut nouă.
Bărbați vest europeni în vârstă cu tineri tunisieni, sau alte forme de turism sexual – asta la plajele particulare am vazut.
Adolescenți și tineri tunisieni foarte bine lucrați, se jucau în permanență, unii făceau fel de fel de giumbușlucuri, pară erau gimnaști.
Seara toată lumea vine aici, familii întregi la promenadă sau doar la plimbare, pe faleză, la admirat oamenii, tot orașul iese pe faleză.

100_9137

100_9152

100_9146

Atenție la bunurile personale

Am auzit, nouă nu ni s-a întâmplat dar este evident că trebuie să fiți atenți la lucrurile personale, să nu le lăsați nesupravegheate chiar și sau mai ales la plajele private de lux – am citit reclamații că au disparut obiecte de valoare de lângă șezlonguri și că bănuiala este pe personalul clubului respectiv, dar prinde hoțul! Sau mici alte păcăleli cărăra le cad victime turiștii, noi cred că suntem pregătiți să facem față.

Activități:

Tot felul de activități: parasailing, jet schi, wind-surfing, water-schi etc.

Plaje particulare

Noi ne-am simțit bine la plajă, dar după prima zi nu prea am mai mers în plaje publice, ci la cele private, cel mai mult la Marhabe Beach Hotel, se putea merge chiar dacă nu erai cazat la hotel, contra-cost bineînțeles și a fost mult mai relaxant: distanțe mari între șezlonguri, bar pe plajă, etc. Având în vedere că am petrecut destul în această vacanță, ziua la plajă ne încărcam bateriile așa că am apreciat liniștea mai mare.

100_9220
Alta este atmosfera la plajele particulare

100_9787

Mă leagă amintiri plăcute de vacanța aceasta, deci și de plajă și deși nu o să neg că este mult mai relaxant la plajă pe o insulă precum Culatra, Armona sau Farol din sudul Portugaliei, unde chiar poți să te pleci total pe o ureche, fiecare loc are câte ceva special, ține de fiecare să aleagă cât dorește să experimenteze, în funcție de preferințe :).

1

0 thoughts on “Viața este o plajă…. Sousse, Tunisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *