Și iată că am aflat și ce înseamnă un Info Trip

Recomandări

Terceira ziua 2 si 1 mig 286

Pentru că sunt multe discuții în online pe acest subiect, am zis să ridic un pic cortina, pentru voi, cititorii ExTraViTa, deoarece cred foarte mult în transparență și ceea ce fac aici este 100% cum simt sau cum trăiesc anumite lucruri. Am pornit blogul dintr-o mare pasiune pentru călătorii și mai ales pentru a cunoaște, iar la un moment dat, propunerea de infotrip m-a încântat. În asemena măsură încât mi-am aranjat vacanța (cea din fonduri proprii) în așa fel încât să nu interfereze cu Infotripul mult dorit.

Ce este un InfoTrip:

O excursie organizată în general de Biroul de Turism al unei țări, cu diferiți parteneri, în scopul promovării unei destinații. Se organizeză cu agenți de turism (acolo se vizitzează foarte multe hoteluri și spa-uri) sau cu presa sau bloggeri de turism (unde sunt mai mult vizate obiective turistice, experiențe). Știam de ele, de cum se prezintă, etc, în general nu mă tentau prea tare, ups.
Al meu a fost frumos, bine organizat/programat echilibrat dar și fugăreală în toată regulă, este un alt fel de muncă, bineînțeles foarte plăcută, să îi spunem ca un training în afara țării, a fost la fel senzația: oboseală, heirupism, dar și multe amintiri frumoase.
Nu știu cum este cu alte grupuri dar al nostru a fost chiar plăcut, ne-am înțeles mai bine decât multe grupuri de prieteni, poate și pentru că nu ne cunoșteam și am fost în faza roz. Un mare plus pentru ghizi: suntem întâmpinați încă de la aeroport, vedete ce mai, conduși la hotel, însoțiti pe tot parcursul excursiei, bagaje cărate, aici am fost un pic jenată, am încercat să mi le manipulez totuși, dar nu este o regulă.

Categoric de informare, dar nicio expereință extremă 

Adică obișnuită să mă războiesc cu bagajele, vama, check-in-urile, altele, în Info trip a fost totul la botul calului. Like! Dar îmi place și senzația cunoscută că am răzbit singură.

Plusuri InfoTrip:

Am învățat foarte multe, fiind atentă la detalii și căutându-le pentru a le transmite mai departe către voi.
Am avut TOATE Informațiile: pliante, hărți, cartaloage despre tot ce se poate face într-o locație, la îndemână și direct de la sursă, o să îmi ușureze munca de documentare (nu mă bazez pe auzite când scriu despre ceva, sursele trebuie verificate).
Ghizi foarte bine informați, care m-au ajutat la sedimentarea informațiilor despre locație.
Am ajuns în multe locuri în scurt timp, asta înseamnă multe subiecte, nu am timp pentru câte am de spus!
Organizarea: totul la îndemână: ghid care ne-a așteptat la aeroport, ne-a condus la hotel, ne-a plimbat de colo-colo până la plecare, mese îmbelșugate, cu ce este mai bun în acea locație (am plâns pentru silueta mea, așa nu se poate!). Nicio grijă deci!
Eu am avut un grup foarte bun, au fost și câteva – mici -întârzieri, dar în parametri normali.
Mi-au plăcut ghizii: diferiți unul de celălalt dar plini de informații, neobosiți în a ne explica, total dedicați misiunii lor, de promovare a turismului din zona lor, de învățat de la ei!
Am văzut cam tot ce este important în scurt timp și fără efort (de documentare), pe modul repede-înainte, bifat gen dar încă o dată, este muncă, chiar dacă foarte plăcută, nu este o vacanță.

Minusuri INFO TRIP:

Ei, e muncă nu vacanță, nu are rost să ne urâți pe noi bloggerii de turism, pentru asta aduc câteva în atenție.
Aș fi stat la multe locuri mult mai mult, acum am văzut, bifat, nu trăit, dar asta înseamnă un infotrip. Adică baie în nu știu ce cascadă care izvorăște dintr-un vulcan: DA! Dat de 3 ori din mâini, 200 de poze 10 minute și mai departe e bine pentru info trip, dar eu, dacă ar fi fost, aș fi stat vreo….. 5 ore acolo! – sper să o și fac la un moment dat că a fost frumos.
Mie îmi place mult să fiu de capul meu, sau să organizez eu tot, să am controlul asupra unui eveniment (defect profesional de PR la o multinațională germană, 8 ani creează niște automatisme) așa că atunci când nu am eu cârma mă mai irit un pic.
Nu am întâlnit localnici: I-am văzut din când în când, dar… nu este la fel ca atunci când pleci de capul tău prin lume…
Din majoritatea locurilor am plecat cu regretul că aș mai fi stat..… dar e info trip nu vacanță, este bine de ținut minte! Orice lucru în lumea asta are plusuri și minusuri. Unele plusuri sunt mai pe plus și unele minusuri mai îndulcite în unele cazuri, dar totuși.

Altele mituri legate de InfoTrip-uri:

Nu sunt gratuite: cine se respectă cât de cât ca blogger, în țară sau străinătate, acceptă numai parteneriate în care crede, pentru a putea să beneficieze de pe urma experienței: adică să aibă material de documentare, să aibă subiecte, să nu arunce cu pietre și să nu ia nimic personal.

Am citit și auzit despre persoane care au acceptat să plece în anumite excursii, ceva nu le-a convenit și au aruncat cu noroi în tot ce reprezintă destinația respectivă, cap-coadă: nu este corect: în spate sunt oameni care muncesc, la birourile de turism, care fac ceva pentru a promova o locație, pentru a aduce turiști, au și ei de raportat cuiva, în spate de fapt este o nevoie, eu nu aș putea sper să nu mă schimb vreodată – să defavorizez pe cineva, cu atât mai mult cu cât este vorba de o relație serioasă de afaceri, nu despre copilării. Mai bine nu mă duc din start.

Acceptabil este un număr mic de articole, 1-3 (corectați-mă dacă greșesc, nu am o mare experiență în această chestiune) pentru a acoperi o destinație. Dar este posibil să fie multe, mi s-a întâmplat să simt nevoia să scriu vreo 40 despre o destinație, că așa simt – de aceea nu mă voi duce decât acolo unde chiar cred că mi-ar place și de unde pot învăța,. Asta înseamnă că scriu de plăcere, altfel aș declina politicos.
Infotripurile CHIAR nu sunt gratuite: lăsând la o parte timpul: pentru munca pe care trebuie să o depui (nu știu alții cum procedează, dacă sunt mai eficienți, dar eu nu reușesc să scriu/postez repede, am multe poze, mult text, îmi place enorm, nici nu simt cum trece timpul, dar trece…..) se plătește de obicei o taxă, reprezentând taxele de aeroport, uneori și alte costuri, este normal. Plus bacșișuri pentru mese (este chiar de făcut, vă rog alocați buget pentru asta), ghizi, cadouri pentru acasă și ce vă mai face cu ochiul – este imposibil să nu vă lipiți de câte ceva, sau mai multe ceva-uri. Plus inerentele cheltuieli din aerorpoturi, eu una nu pot sta ore fără să iau câte ceva, am reușit numai când îmi depășisem atâta bugetul că nu mai aveam nimic, dar nu că m-am abținut, nu pot dar nu în InfoRTrip nu am ajuns la fundul sacului.
Deci cheltuieli apar, ceea ce înseamnă că pe lângă că infotripurile nu plătesc facturile, nu sunt nici fără costuri.

Siguranță dată de InfoTrip

Eu voi menționa mereu când voi merge undeva în cadrul unui Info Trip, ceea ce mi se pare corect și onest față de voi. Info trip în Europa nu este cine știe ce dar în alte țări… face o diferență: fiind agreat de agenția de turism NU AI NICIO PROBLEMĂ DE SIGURANȚĂ care poate interveni în alt tip de călătorii așa că este bine să vă informez (am informat și cititorii – puțini deocamdată – ai blogului meu în limba engleză, deși acesta nu era subiect al acestei excursii).Nu este un moft, este vorba despre responsabilitate, pe care trebuie să ne-o asumăm, indiferent ce facem, acțiunile noastre pot influența cititorii și de aici vin și responsabilitățile. Info trip înseamnă ghid autorizat pe toată perioada excursiei, nu înseamnă numai facilități financiare. Cred cu tărie în corecta informare a cititorilor, dar pe lângă tot ce citiți pe blog aici sau pe altele (și eu citesc multe) citiți MEREU VĂ ROG recomandările MAE, anumite condiții de călătorie sau diverse avertismente se pot schimba din scurt așa că nu vă lăsați exclusiv pe mâna agențiilor de turism sau a noastră, a bloggerilor: noi călătorim dar nu suntem National Geographic, nu actualizăm mereu informațiile în timp real așa că multe se pot schimba pe parcurs. Informați-vă! Sau întrebați-ne! Ne place să interacționăm cu voi, cititorii noștri, de preferință prin comentarii la blog, pentru a ajunge și la alți cititori informația, nu numai prin mesaje private.

Concluzia: În infotripuri ai o experiență aproape exhaustivă asupra unei locații, cel puțin în privința punctelor majore de interes turistic, nu prea spre deloc timp să descoperi pe cont propriu o locație, dar ai amintiri frumoase, în principal cu echipa cu care ai plecat, rămân câteva vorbe de duh, prietenii, să nu uităm cazare în hoteluri frumoase și mese la fel și cel mai important multe subiecte de articole, de povestit, de văzut; cercetarea acesta este un alt fel de ocupație, uneori fără alte beneficii materiale, așa că în travel veți întâlni mulți oameni cu adevărat pasionați de ceea ce fac.

Update: Între timp am participat în foarte multe InfoTripuri, ba chiar și într-unul internațional, în India, în urma câștigării unui concurs, fiind 30 de bloggeri din 25 de țări și am ajuns la concluzia că totul este la fel. Și cu toate că a trecut mult timp de când am părăsit mediul multinațional, tot zic de multe ori  Team Building în loc de Info Trip.

Terceira ziua 2 si 1 mig 286

1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *