Pentru domni: ce punem in bagaj pentru Italia si alte sfaturi cu dichis #Men’s Cave

Bagaje Recomandări Sfaturi de călătorie Utile
Raluca Huzum Sorin Surghie Pitti Uomo
Foto @Daniel Ifrim, FaceBook

Revin la Italia, marea mea iubire, cu un articol dedicat suflării masculine de această dată, în care vă voi relata despre câteva lucruri de pus în bagaj de către domni în Italia și despre câteva reguli-nereguli pentru a arăta ca un vero italiano. Pregătiți-vă însă pentru când veți fi întrebați de turiști ”sorry, could you tell me…..” ”signore”. Prego!

De ce Italia, de ce bărbați eleganți? Deoarece a fost una dintre temele abordate în întâlnirea ”ExTraViTa în Italia – cum savurăm la maxim o excursie în patria frumuseții”, unde am avut-o invitată și pe Raluca Huzum co-proprietar Men’s Cave, alături de Sorin Șurghie, care a vorbit despre produsele ce trebuie adăugate de orice domn în bagaj, pentru o vacanță în stil italian.

1916644_648749451933245_4861116412253925016_n

Raluca și Sorin la faimosul târg de fashion Pitti Uomo, din Florența – foarte interesant de vizitat orașul cu această ocazie

Și pentru că subiectul a adus un aer foarte proaspăt și o abordare nouă, fiind vorba despre moda masculină, le-am cerut Ralucăi și lui Sorin și câteva sfaturi vizavi de moda masculină, care să se adauge la prezentarea din cadrul evenimentului: 5 piese de adăugat în bagaj de către orice domn într-o excursie italiană.

Italienii sunt considerați cei mai stilați bărbați din lume, iar pentru o excursie italiană savurată la maxim este de preferat sa să nu facem notă discordantă cu localnicii, să nu părem 100% turiști, desigur în destinațiile citadine. Italia reprezintă o mare provocare, atât pentru domni cât și pentru doamne, din indiferent ce parte a lumii; nu există ghid turistic unde să nu se menționeze acest aspect si anume că în Italia se umblă mult fiind toată un muzeu, uneori pe străduțe pietruite, dar totuși ”cu stil”.

5 lucruri de adăugat în bagaj, când călătorim în Italia:

1 – o pereche de pantofi comozi, aici putem alege in functie de anotimp, dacă mergem în vizită în anotimpurile calde atunci putem opta pentru o pereche de loafersi iar dacă mergem în anotimpurile mai reci putem opta pentru a un pantof derby brogue. Având în vedere că în Italia sunt multe de vizitat și că trebuie să mergi mult pe jos, indiferent de modelul pentru care optașți trebuie să fie o alegere confortabilă.

2 – o pereche de pantaloni chinos, acel pantalon conic din bumbac, foarte comod și care prezintă o versatilitate vastă. În primul rând acest model se asortează foarte bine la cele doua tipuri de pantofi menționate mai sus, pantalonii pot fi purtați cu un sacou elegant (de preferat culoarea să fie în contrast cu cea a pantalonului), poti fi purtați cu un tricou polo, poti fi purtați doar cu o cămașă de in sau de bumbac și în multe alte combinații.

3 – o camașă albă de bumbac sau de in, în funcție de anotimp. Cu camașa albă mergem la sigur în orice combinație. Seara o putem asorta cu un pantalon chino, un loafers și un blazer navy și suntem gata de un garden party.

4 – un sacou de culoare închisă, sau un blazer navy. Din nou, ca și în cazul camășii albe, nu putem da greș cu acest gen de sacou pentru ca îl putem purta în multe combinații.

5 – o pereche de ochelari de soare pentru a completa outfitul.

Câteva idei și sfaturi pentru a arăta ca un italiano vero:

Investiți în câteva piese de calitate: italienii nu au în vedere cantitatea, ci în primul rând calitatea produselor, a materialelor – care se vede și se simte prin textură, de aceea arată mereu atât de șic.
Ei poartă piesele vestimentare multe sezoane, combină articole actuale, contemporane cu piese care parcă par împrumutate din dulapul bunicilor, printuri diferite, rezultatul fiind mereu spetaculos: eleganță atemporală.
Italienii își iau multe piese separat, poartă costume, dar nu din aceeași ”serie” decât la anumite ocazii formale. În rest, ei combină stiluri, produse, printuri, o combinație foarte comună fiind compusă din jeans cu cămăși, dar asortând la ei pantofi și curea ireproșabile.
Pentru vară: pantaloni albi – cu o jachetă colorată, sau cu un blazer – vero italiano.
Hainele trebuie să fie măsură ta, trebuie sa pari neglijent doar dacă vorbim despre acea neglijență studiată, asumată, nu despre ceva ce aduce a șleampăt – purtați hainele, nu vă lăsați purtați de haine.
Italienii poartă costum indiferent de ocazie, secretul ține de cum fac combinațiile, așa că purtați relaxat: jachetă cu un tricou polo sau renunțați la cravată și deschideți un pic cămașa (nu prea mult totuși) si tot așa.
Tot ce purtați să pară perfect dar fără efort, ca și cum nici nu v-ați fi gândit, adică să vină natural: și mai adăugați și atitudinea potrivită. Acum că ați intrat și voi, domnilor, în această ligă, doamnele de mult fiind maestre în a realiza coafuri în stilul ”sauvage” – neglijența aceea studiată, care uneori necesită atâta muncă inseamna ca sunteti pe drumul cel bun și ușor ușor vă veți dezvolta propriul stil.
Pe scurt: să nu pară că v-ați străduit prea tare, italienii au chiar un cuvânt pentru acest lucru, da, ați auzit bine: sprezzatura.
Regulile de fashion? Exista dar ele se adaptează, ca o paralelă, în trecut doamnele trebuia să asorteze ton sur ton geanta, încălțămintea, cureaua, acum o geantă, curea și pantofi de culoare, să spunem roșie, este ceva de evitat. Regulile se schimbă, le puteți schimba și voi, dar efectul estetic este cel care contează. Și nonșalanța.
Însă: pentru a rupe regulile trebuie să le cunoașteți, majoritatea sunt de bun simt! Complicat: adică atunci când renunțați de exemplu la curea, să o faceți asumat.

Men’s Cave – Haina Bărbatului, elegantul boutique dedicat bărbaților, aflat pe strada Bărăției nr. 33, București vă așteaptă cu noua colecție, din 17 martie ac.

Deci o grămadă de probleme pentru domni în acest articol dar si solutii. Sper să vă fie de folos, chiar mă gândesc dacă este cazul să introduc din când în când recomandări pentru domni, am realizat mai multe materiale cu ce împachetăm pentru doamne și domnișoare, anul acesta vor urma mai multe și am primit sesizări de la cititoarele căsătorite că au nevoie de câteva sfaturi și pentru jumătăți, să călătorească la unison, să fie din același film cu jumătatea.

Așa că aștept cât mai multe păreri, sugestii și orice doriți să împărtășiți

Despre Men’S Cave – Clothing Concept Store 

Haina Bărbatului… gândită pentru tine!
Ne gândim la nevoile bărbatului modern, în pas cu moda, care vrea să fie stilat, dar în același timp practic. Așadar, chiar noi am conceput piese vestimentare smart casual, în ediții limitate, ready to wear, care să poată fi purtate la diverse ocazii și în diferite momente ale zilei. Ne găsiți pe Strada Bărăției nr. 33, București (lângă Magazinul Cocor) ne coupăm noi să găsim soluțiile vestimentare perfecte și să transformăm fiecare apariție într-o demonstrație de încredere și de stil personal. Puteti găsi mai multe idei de outfit-uri pe
www.menscave.ro

”Nu poți da greș cu o cămașă albă” – principiul se aplică desigur în familie

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *