Pădurea Maimuțelor din Ubud, Bali @Sacred Monkey Forest Sanctuary

Asia Bali În Asia Indonezia Ubud

ubud 439

În prima zi din Ubud, Bali am ajuns și la faimoasa pădure a maimuțelor, situată chiar la capătul străzii Monkey Forrest, una dintre arterele principale.

Încă de la intrare apar o grămadă de primate, de am avut impresia că am intrat în sufrageria lor. Au o nonșalanță….Biletul de intrare în parc – că este de fapt mai mult un parc decat o padure sau asa arata, cu alei, strazi si totul semnalizat costă 35 000 de rupii pentru străini, adică 2 euro și un pic. Este bine să fiți pregătiți cu banane și alte atracții pentru maimuțe, dar să țineți totul foarte bine ascuns.

Vegetatie luxurianta, multe maimute si multi turisti 

ubud 417
ubud 419

ubud 420

ubud 421

ubud 454

ubud 431

ubud 447

Dacă nu ați adus banane nicio problemă chiar în parc sunt câteva gherete de unde se pot cumpăra banane ”oficiale” pentru a fi oferite.

Sunt îngrozitor de pofticioase aceste maimuțe. Deși în unele locuri aruncă bucăți întregi de banane, dacă deschide cineva o geantă toate maimuțele de pe o rază lungă se autosesizează, freamătă, așteapă. Uneori atacă și de multe ori fură.

Mulți turiști fac poze cu maimuțele cățărate pe ei, sau ele, dar pentru acest lucru trebuie cerut ajutorul celor din parc, sunt mulți și binevoitori, ei cunosc maimuțele și felul lor de a reacționa, dau porumb sau altceva turistului să țină și ajută cu datul jos al simpaticelor animale.

Pe mine nu m-a tentat să se suie o maimuță pe mine că am o prietenă care a fost mușcată la mare la noi și ce injecții a trebuit să facă…… plus că sunt avertizări că maimuțele de aici mușcă și s-au întâmplat destule cazuri.

Am salvat o turistă nemțoaică care a ademenit o maimuță pe ea, ținând pumnul de parcă ar avea ceva de dat, iar după ce a făcut poze maimuța a început să o tragă de păr și de geantă că nu primise nimic. A durat câteva minute, tipa destul de inconștientă că trăgea de maimuță care începuse chiar să scuipe și să facă spume de nervi, cred că nu mai avea mult și o mușca. Am oprit-o pe turistă, adică am țipat la ea să se oprească și am scos o banană, dar a trebuit să o arunc repede că au dat să sară pe mine mai multe din jur când au văzut că am deschis rucsacul. Dar și cea de pe doamnă printre ele și așa a scăpat.

Așa că nu este de glumă, sunt foarte inteligente și te urmăresc, au o privire de parcă încearcă să vadă cum să te deposedeze de geantă, rucsac, etc.

Am văzut cum o maimuță a deschis o sticlă de suc furată de alta și a băut conținutul. A mai dat și pe jos dar totuși…

20140903_154513

20140903_154529

20140903_160141

ubud 477

ubud 459

ubud 476

ubud 463

20140903_160353

Mai multe despre Monkey Forrest

În pădurea sacră din satul Padangtegal – de fapt nici nu mi-am dat seama că am ieșit din Ubud sunt macaque cu coadă lungă.

605 maimuțe: 39 masculi adulți, 38 adolescenți, 194 femele adulte, 243 tineri și 91 pui. O rata de înmulțire foarte mare, în 2006 fiind doar 200 de maimuțe. Prosperitate.
Este considerat un loc sacru (dar ce nu este sacru î n Bali???).

Se spune că acest loc a fost locuit cu mii de ani înaintea erei noastre.

Cultul Hindus din Bali este diferit de cel practicat în prezent în alte părți ale lumii, este și normal, dezvoltându-se separat o perioadă îndelungată. Maimuțele sunt la mare prețuire și natura toată.

Pădurea, sau ce a rămas din ea, parcul este superb. Superb superb superb. Are și câteva temple, un cimitir și un crematoriu printre vegetația luxuriantă și maimuțe. Dar atracția principală sunt maimuțele și locul mișună de turiști entuziasmați de toate vârstele.

Regulile parcului: nu ascundeti mancare!

20140903_160438

Si nu am rezistat sa nu fac un selfie cu o maimuta blazata

20140903_160707

4 thoughts on “Pădurea Maimuțelor din Ubud, Bali @Sacred Monkey Forest Sanctuary

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *