temple ubud bali

TOP lucruri de facut in Ubud Bali #experiențe

Asia Bali Indonezia TOPURI Ubud

Precum spuneam în primul articol despre Ubud, mi-a plăcut acest loc cu multă verdeață, temple, râuri, tradițional și modern, curat, mâncare bună, magazine de artă etc.

Am stat aici 3 nopți, destul cât să mă plimb în voie, puțin pentru a explora toate străduțele și colțișoarele din Ubud. Aici multe locuri sunt ”ascunse”: câte o alee pornind dintr-o stradă circulată se ajunge șerpuit într-un loc cu piscine, vegetație luxuriantă, spa, totul acompaniat de susurul unui râu.

Așa că uitați cum văd la acest moment un:

TOP lucruri de facut in Ubud Bali:

1. Vizitați câteva temple

În Ubud religia joacă un rol atât de important încât în fiecare casă există cel puțin un altar de dimensiuni aș zice eu mari. Sunt multe alte temple și statui sfinte, iar oamenii pun ofrande și se roagă parcă mereu.

PURA DALEM UBUD

 lucruri de facut in Ubud Bali
Obiective Ubud Bali: PURA DALEM UBUD

Puri Saren Palace – Palatul Regal, parțial deschis pentru vizitare. În imediata vecinătate un templu. De fapt eu ca neinițiat nici nu puteam să îmi dau seama clar care era casă și care templu pentru că toate aveau statui, altare, ofrande, câte o poveste.

Palatul Regal face parte din farmecul acestui oraș. Așa că luați ghid sau descoperiți la fața locului. Există și un birou de informații pentru turiști pe Jalan Raya, strada principală a orășelului.

 lucruri de facut in Ubud Bali
Palatul Regal lucruri de facut in Ubud Bali
Palatul Regal ubud Bali
Vizitand Palatul Regal din Ubud: Puri Slen Palace

2. Masaj balinez

Ubud este patria masajelor. Peste tot sunt atât de multe oferte, că nici nu știi ce să alegi. Dar clar trebuie să alegi câteva. Nu vă spun ce bine mi-a făcut un masaj după încordarea cu vulcanii și căratul valizei și a restului de acareturi.

De la 55 000 de rupii la 80 000 o oră plus multe variații, dar baza pornește de la 55 000. Și tot felul de tratamente de răsfăț. 55 000 de rupii înseamă mai puțin de 4 euro!

Și sunt și variante cu mult mai avansate. Vă puteți trata prin metode holistice, cu pietre, etc, cam tot ce s-a inventat în materie se găsește în Ubud într-o densitate foarte mare pe mp.

masaje lucruri de facut in Ubud Bali
Lucruri de facut in Ubud Bali: masaje

3. Cazare într-un loc fabulos

În Ubud sunt multe complexe de bungalow-uri extraordinare. Rar am văzut așa o capacitate și ofertă de cazare. Prețuri nici mici nici mari pentru hoteluri și bungalowuri, dar raport calitate/preț excelent.

1 lucruri de facut in Ubud Bali
Lucruri de facut in Ubud Bali: cazeaza-te aici
cazare ubud bali
Cazare Ubud Bali

obiective lucruri de facut in Ubud Bali 34

4. Prânz/cină la un local modern în mijlocul naturii și a orașului

Sunt câteva restaurante senzaționale, unde ai impresia că ești în junglă, vegetația aceasta luxuriantă este sarea și piperul! Sunt și multe restaurante centrale, sau tematice, multe locuri speciale. Mi-a plăcut și un anume restaurant foarte cochet și mic, cu vedere la lanurile de orez.

7 lucruri de facut in Ubud Bal: restaurante verzi
Acestea sunt restaurante verzi. in Ubud Bali
lucruri de facut in Ubud Bal cina
Cina cu vedere la câmpurile cu orez

5. Dar…. mâncați și la un warung local:

Dacă v-ați săturat de restaurante frumoase dar nu numai, vă puteți aventura la unul dintre locurile tradiționale, cu mâncare și servire indoneziană ca la carte.

Este un pic ca o trezire la realitatea oamenilor care trăiesc și muncesc aici.Nu vă faceți iluzii, localurile frumoase sunt numai pentru turiști,sau pentru indonezienii foarte înstăriți.  Prețurile sunt prohibitive pentru localnici, pentru turiști sunt prețuri încă mici și foarte mici pentru ceea ce oferă.

Sunt câteva enclave uitate chiar și pe Jalan Raya, dar aici prețurile sunt apropiate de cele din restaurante, gustul divin dar condițiile…… mai bine tac.

Nu vă spun ce față au făcut doamnele dintr-un warung mic când le-am spus că vreau să mănânc felul zilei de la ei (arăta senzațional și doream să îl încerc). Un fel de: dar de ce vrei așa ceva?! Dar mi-au dat! Și mi-a plăcut atât de tare că am mai luat o porție așa că aviz amatorilor!

warung local Ubud Bali

6. Vizită la pădurea maimuțelor

Aici este atmosfera aceea de vacanță totală, sunt atât de mulți turiști…. Maimuțe multe, peste 600 la data vizitei mele, foarte tupeiste și parcul în sine este de asemenea foarte frumos. Am scris un întreg articol despre pădurea maimuțelor din Ubud Bali.

obiective lucruri de facut in Ubud Bali 16
Lucruri de facut in Ubud Bali: vizita la Padurea maimutelor

padurea maimutelor ubud bali

7. Cumpărături:

Ubud este un paradis al cumpărăturilor. Absolut tot ce vrei și ce nu vrei în materie de suveniruri și artă/veșminte locale și nu numai. Dacă aș ajunge aici fără atâtea alte opriri pe câte am avut aș fi cumpărat mai multe, clar aveam ce. M-au tentat cateva lucrușoare de mătase, dar le-am lăsat pe data viitoare. Am luat măști și alte suveniruri.

Galerii de artă

galerii de arta ubud bali
Lucruri de facut in Ubud Bali: viziteaza galeriile de arta
Galerie de Arta Ubud Bali
Lucruri de facut in Ubud Bali: galerii, galerii

Bazarul din Ubud

obiective lucruri de facut in Ubud Bali Bazar
Bazarul din Ubud Bali

Alte magazine

magazine Ubud Bali

8. Seara în oraș!

Dacă doriți să petreceți în stil modern, în Ubud sunt câteva cluburi de Jazz și nu numai, unde se stă până târziu în noapte.

obiective turistice ubud bali

9. Concert la templu!

Este o atmosferă…. nu pot să o descriu dar atâta pace, calm și relaxare. Este mereu câte o reprezentație pe undeva. Iar în unele locuri seară de seară sunt reprezentații de dansuri balineze: la Pura Dalem de exemplu, sau la Palatul Regal.concert templu ubud bali obiective

10. Și nu uitați să aduceți câteva ofrande și să vă puneți o dorință!

temple ubud bali
Mi-am pus o mare dorinta: sa ma intorc in Indonezia pentru o perioada lunga de tot!

Și da, mai sunt excursii opționale, din care cele la lanurile de orez superbe de lângă Ubud sunt de pus pe listă, mers la câteva muzee și câte și mai câte. Am mai scris aici gânduri despre Ubud, așa cum este acum.obiective lucruri de facut in Ubud Bali 16 22

1 thought on “TOP lucruri de facut in Ubud Bali #experiențe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *