insula penang malaezia cosmopolita obiective 8

Penang, cea mai cosmopolita insula a Malaeziei – mini ghid

Asia Călătorii Insula Penang Malaysia

insula penang malaezia cosmopolita obiective 17

Moștenirea stăpânirii britanice încă vie în mijlcul templelor chinezești, hinduse, budiste, un mic univers indian, unul și mai mare chinezesc și zgârie nori? Cuba colonială neamenajată, artiști, natură, sate de pescari? Tot atâtea motive de a vizita această insulă.

Penang, cea mai cosmopolita insula a Malaeziei

Penang este o lume în miniatură în care te întâlnești de la orașe dezvoltate la sate pescărești, parcuri, natură. Să le luăm pe rând:

O bogată moștenire chinezească în Penang

Începând de la mâncare: am făcut o obsesie pentru mâncarea chinezească și asta pe meleaguri asiatice, nu seamănă deloc cu ce găseam acasă. Este de senzație.
Mâncare: este unul dintre locurile favorite ale singaporenilor, care vin aici des, în număr mare, numai pentru mâncare. Într-adevăr, peste tot este plin de food court-uri, restaurante, gherete pe stradă și totul este atât de ieftin încât sunt sigură că nu se face prea mare economie cu mâncatul acasă. De fapt aici nimeni nu prea mănâncă acasă, tocmai pentru că este atât de convenabil afară.

calatorit singura in Malaysia insula Penang Georgetown1 26
Mancare buna de tot peste tot

Arhitectura britanică din George Town

M-am bucurat să văd atâtea clădiri renovate, îi dau orașului pe alocuri un aer atât de european și nu european sobru ci datorită căldurii și relaxării din atmosferă orașul mă ducea cu gândul la Lisabona. Nu știu de ce, dar așa l-am perceput, deși multe străzi încă poartă denumiri britanice. Am scris despre Georgetown Penang aici.

insula penang malaezia cosmopolita obiective 8

Surprize, surprize!

În George Town, nu exisă o zi fără o mică surpriză: teatru chinezesc, concert stradal, un serial care se filmează pe străzile orașului vechi, de fapt la fiecare colț de stradă se întâmplă câte ceva, Georgetown este un oraș foarte interesant .
Dar această alternanță se propagă în toată insula: zgârie nori, condominiumuri luxoase, lângă sate sau cătunuri de pescari.

insula penang malaezia cosmopolita obiective 6


insula penang malaezia cosmopolita obiective 10

insula penang malaezia cosmopolita obiective 4


insula penang malaezia cosmopolita obiective 5

caleron george town 483

Cazare: posibilități nelimitate

Te poți caza în case istorice, dar și la hoteluri luxoase, sau campa în mijlocul naturii. Mai mult, în Georgetown sunt foarte multe hosteluri și case de oaspeți, la prețuri foarte mici.

insula penang malaezia cosmopolita obiective 9
Hostel in George Town Penang

Hard Rock Hotel

Până să ajung în Penang nu știam că există și Hard Rock Hotel, nu că mi-am pus vreodată problema, dar nici nu m-aș fi gândit. Et voila! În Insula Penang. Este un hotel luxos, dar are și un local Hard Rock. Nu știu cum sunteți voi, ar eu de fiecare dată când văd câte un local Hard Rock Cafe mă entuziasmez peste măsură, mă binedispune oriunde aș fi.

insula penang malaezia cosmopolita obiective hotel hard rock

Parcul Național Taman Negara

Cel mai mic parc național din Malezia. Aici puteți face drumeții, pe mai multe rute existente, să mergeți la plaja țestoaselor, sau la plaja maimuțelor: da, sunt multe maimuțe pe plajă, eu am ales țestoasele, dar am văzut poze la alți turiști. Parcul are multe alte minuni, deși mic, am scris despre cum am reușit totuși să mă pied în parcul național din insula Penang aici. 

Junglă şi plajă în Parcul Naţional din Insula Penang 17

Insula păcii

Pulau Aman, Insula păcii, care găzduiește un sat de pescari malaezieni. Oamenii vin aici să se bucure de mâncarea din fructe de mare, pentru sporturi de apă, pescuit, drumeții prin junglă, relaxare de familie mai pe scurt. Se ajunge cu feribotul.

Parcul păsărilor, ferma de fluturi, ferma de fructe tropicale

Parcul părilor, peste 300 de specii din toată lumea. La fel ferma de fluturi, sau cea de fructe tropicale, fiecare se poate dovedi o vizită foarte educativă, mai ales pentru copii. Apropos: și în junglă am întâlnit foarte mule familii cu copii pe traseu.

Și mai sunt mulle particularități care fac acest loc special:

– Insula Penang este un loc perfect pentru o vacanță cu copii, sau pentru a te retrage să scrii o carte, de trăit liniștit.
– Este o insulă foarte bine conectată cu toată Asia pe calea aerului.
– Aici este cel mai lung pod din Asia de Sud-Est, al 5-lea din Asia.
– În viitor o să fie încă un pod, de două ori mai lung.
– Centre comerciale ultra moderne.
– Condominiumuri perfecte.
– Pentru a vedea cum oamenii cei mai săraci, au case cu vedere mai bună decât bogații, lângă moscheea plutitoare, am scris aici. 
– Cătune întregi de pescari pe ape (piloni din lemn).
– Unul dintre cei mai mari Buddha întins din Asia!
– Templul șerpilor, temple budiste, temple chinezești, catedrale, totul într-o mică insuliță de existența căreia nici nu aveam habar până să studiez despre locurile unde să merg în vacanța asiatică.
– Se ajunge repede în Langkawi pentru un weekend relaxat. Langkawi este o insulă paradis tropical, fără taxe, unde mulți merg pentru luna de miere, vacanțe la plajă, etc.
– Penang este o insulă unde se fac și afaceri, cu infrastructură dezvoltată, este un loc în care se trăiește, nu numai o destinație de vacanță. Așa că sunt săli de sport ultramoderne, malluri, școli, de toate.
– Transportul public este foarte ieftin, reglementat (sunt controale regulate mereu și nimeni nu este taxat mai mult decât trebuie, străin sau localnic).
– O excursie dus întors cu feribotul până pe partea continentală costă în jur de 1 leu sau mai puțin, nici nu mai țin minte dar am fost șocată de cât de puțin era.
– Se ajunge ușor și direct de la aeroport în toată insula.
– Unul dintre cele mai bune oficii turistice pe care le-am văzut vreodată este cel din Georgetown. Fiecare turist este ghidat, i se dau pliante, informații, hărți, calm, cu zâmbet larg.
– Pentru anul nou chinezesc, care aici este spectaculos.
– Fascinați de India? O găsiți și aici.
– Festivalul hindus Thaipusam se sărbătorește in stil mare.
– Oamenii sunt calmi și nu presează turiștii ca în alte locuri.

Există oferte bune spre Penang

Qatar Airways face frecvent promoții spre Penang. Iar de aici, puteți lua o cursă low cost și merge în foarte multe destinații din Asia de Sud-Est. Eu am zburat din George Town în Jakarta, dar puteam alege forte multe alte rute, deci teoretic puteți face un circuit.

Plaje frumoase

plaja insula penang malaysia

Cătune de pescari

insula penang malaezia cosmopolita obiective

Feribot foarte ieftin, trece pe lângă marele pod 

insula penang malaezia cosmopolita obiective 7

Când este vorba de distracție, există localuri pentru orice gust

insula penang malaezia cosmopolita obiective 11

insula penang malaezia cosmopolita obiective 12
insula penang malaezia cosmopolita obiective 13

insula penang malaezia cosmopolita obiective 14

Vechi renovat dar și nou, chiar și două turnuri gemene

insula penang malaezia cosmopolita obiective 15
insula penang malaezia cosmopolita obiective 16
insula penang malaezia cosmopolita obiective 17

Și mai sunt multe obiective și atracții turistice, lucruri de făcut, dealuri de urcat, sate de vizitat.

M-am bucurat de acest loc, ultimul în care am ajuns în Malaezia, de aici am zburat direct în Jakarta! Așa că ne vedem în Indonezia, virtual….

Și ceva pentru noroc, să găsiți cele mai bune oferte :

insula penang malaezia cosmopolita obiective 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.