Cazacu sau Sorica? Amintiri din Azuga #personal

România Valea Prahovei

20150112_134203

Pe Sorica am învățat să mă dau cu placa, așa că am o afinitate pentru această pârtie. Sau să fi fost Cazacu? Exact nu mai țin minte, mai ales că în ziua aceea după ce am făcut câteva ture la baza pârtiei, m-am dus sus și am mers pe ambele. Cu placa a fost iubire de la prima coborâre.

Nu zic că nu îmi place să mă dau cu schiurile, dar deși am încercat mult timp, nu s-a prins de mine, deloc, deloc. Și am fost destul de temerară, o dată am stat chiar 2 săptămâni sus în Parâng încercând să învăț să schiez și tot degeaba. Prindeam viteză prea mare, mă încurcam în schiuri, nu aveam răbdare, cădeam mereu, etc.

Cu placa însă este o plăcere. Iar în Azuga am învățat – după ureche – să iubesc acest sport. După ureche nu este o idee bună, pentru că mă dădeam pe cant, meteahnă cu care mă lupt și acum, chiar dacă între timp am luat și lecții de la un instructor. De fapt cu asta ar trebui început. Cu un instructor.

În Infotripul de la Predeal din ianuarie ziua de luni a fost dedicată Azugăi. Din păcate era cam viscol sus și nu am putut să ne bucurăm cum trebuie de pârtie, deși câteva fete din grup au luat chiar primele lecții de schi de la Matei, monitor de schi de la scoaladeskicazacu . ro. Dar jos era altfel, se putea merge însă toată pârtia mai greu când am vrut noi să ne dăm că după ora 14 s-a oprit viscolul și se putea merge. Dar după masă și vin fiert nu este recomandat să te aventurezi pe pârtie.

20150112_123609

20150112_124824
In telegondola Azuga

DSC_8787

DSC_8788
Cu Diana de la Hai-hui stangaci

DSC_8793

20150112_124329
Oare pe unde este partia ca nu se vede nimic?

Azuga este după părerea mea un loc foarte potrivit pentru tabere, tabere de schi, fiind un oraș micuț dar care oferă destule locuri de cazare la pensiuni montane, cu vedere, astfel că senzația aceea de tabără la munte te cuprinde total. Cred că ar fi bine să se realizeze câteva pachete cu acces gondolă, teleschi și echipament de câteva zile, deoarece am văzut că evenimentele gen Revoluția Zăpezii, cu reduceri la prețul schipass-urilor de 1 zi sunt foarte așteptate.

Ziua aceasta ne-am plimbat de la o pârtie la alta, tubing – am sărit și această activitate, eram într-una din zilele acelea cu toane, fără chef de nimic, asta pentru că nu mersese totul cum doream eu – soare și pârtie, dat cu placa. Dar tot m-am bucurat de o plimbare cu gondola, de stat la discuții și la vin fiert cu Nicky și Costi la cabana de lângă pârtie, ocazional cu ceilalți participanți la InfoTrip, mai în formă în respectiva zi. Am vizitat și câteva pensiuni și hoteluri.

Mi-a făcut plăcere să îl cunosc pe Dl Richea Vasile, director la SC AZUGA TURISM SA și chiar și mai mare plăcere să urmăresc activitatea pe pagina de Facebook: dacă aveți nevoie să știți ceva despre starea pârtiilor, cum este cu zăpada, etc Dansul este tot timpul la datorie, acolo, ba chiar am văzut că face primii pași – pe talpa cu boardul. Și chiar l-am rugat să îmi spună ceva despre cum se amenajează pârtiile:

”Pârtiile la Azuga se amenajează în fiecare seară cu 3 sau 4 mașini , după caz. Uneori atunci când ninge mai mult în timpul zilei și sunt schiori pe pârtie, se închide o pârtie pentru max o oră, se amenajează pârtia după care se redeschide”

Ne invitase să mergem până sus cu utilajul dar programul nu ne permitea. Ce ocazie unică, să vedem apusul de sus, pe șine. Pozele de mai jos sunt preluate după pagina de Facebook a domnului Richea:

În rest, m-am tot uitat la găștile de boarderi și mi-aș fi dorit să fiu și eu cu prietenii pe pârtie, sunt anumite momente unice, la care te gândești mereu cu drag. Și la munte.

20150112_125547

DSC_8868

DSC_8873

2 thoughts on “Cazacu sau Sorica? Amintiri din Azuga #personal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.