Terra Nostra Park și Caldeira Velha, SPA la vulcan în insula Sao Miguel, Azore

Azore Portugalia Sao Miguel Terapii în vacanțe Wellness-ul și călătoriile
sao miguel 106
Undeva dupa colt rasare si lacul spectaculos din Terra Nostra

Tot vă spuneam că am părăsit arhipelagul Azore cu regret, deoarece are atât de multe lucruri frumoase și mai ales insule pe care nu le-am văzut. Am scris aici ce mi-a plăcut cel mai tare în săptămâna petrecută în mijlocul oceanului Atlantic și printre frumusețile din insula Sao Miguel aminteam băile în apele termale care vin direct din străfundul pământului, de la vulcani, în parcul Terra Nostra în Valea Furnas și la Caldeira Velha, un monument al naturii, la vulcanul Fogo de la vulcani, într-un cadru natural care nu mai are nevoie de vreo descriere, vedeți pozele și nu am surprins decât o mică părticică. 

Terra Nostra Park

Terra Nostra este parcul hotelului cu același nume din localitatea Furnas, Sao Miguel, Azore este un parc recunoscut pentru frumusețea lui, unul dintre cele mai frumoase din Portugalia. Și hotelul de 4 stele Terra Nostra, realizat în stil Art Deco este renumit, noi am luat aici masa, Cozilo das Furnas, acel fel care se prepara exact în vulcan, despre care am povestit aici.

Revenind la parc, unde am mers înainte de masă și înainte de a ajunge la valea de unde se scoate mâncarea la o oră anume, acesta este un parc care datează din secolul 18 și este străbătut de lacuri și pârâuri, flori exotice, o vegetație bogată, pomi seculari, pe scurt o grădină botanică care farmecă de la prima vedere. Peste 2000 de specii de copaci.
Este o grădină de o frumusețe care taie respirația, însă lacul cu apă termală este marea atracție a parcului, o mare piscină cu apă caldă, 35-40 de grade C cu o mare concentrație de fier.
Piscina a fost construită în 1780 de consulul american Thomas Hickling, cu o mică insulă în mijloc, conectată de uscat cu un pod. A fost ulterior mărită.

Aici ai impresia că ești în alt secol, asta vorbeam și cu ceilalți, te scalzi în acest lac/piscină și în față vezi o vilă de vacanță superbă în față, impunătoare, ne-am închipuit pentru scurt timp că este a noastră. Îmi imaginam doamne cu umbreluțe și în rochii lungi cu trenă pe cărări.

sao miguel 072

sao miguel 076

sao miguel 077

sao miguel 093
Vila se vede in stanga

sao miguel 092

sao miguel 085

sao miguel 087

sao miguel 082

Relaxarea care te cuprinde aici este totală, plus că ne-am energizat, practic parcă am reînnoit. Desigur de la mineralele esențiale, recunoscute pentru proprietățile de restabilire a energiei. Se spune că această apă ajută la multe boli dar și la tonusul general și desigur pentru lupta împotriva îmbătrânirii, concentrația unică de aici face foarte bine la piele, așa că mulți vin în sejur, pentru o cură de fumusețe, vitalitate, întinerire.

Nu am avut timp să stau atât pe cât aș fi dorit și pentru această baie de jumătate de oră – nu aș mai fi ieșit am pierdut o mare parte din vizitarea parcului, cum spuneam am fost pe grabă, dar mai bine mai puțin decât deloc, măcar vă povestesc vouă și desigur lungesc lista mea cu lucruri pe care doresc să le fac. Chiar vorbeam cu cineva care îmi spunea că din ce călătorește mai mult, lista se lungește și nu pot decât să fiu de acord.

Intrare: 5 euro. Sunt vestiare, toalete, dușuri, de toate. Ce trebuie să țineți minte: costumul de baie este desigur compromis, așa că să aveți unul de care vă puteți lipsi, sau nu sunteți prea atașate.

sao miguel 104

sao miguel 098
Condé Nast Traveler, binecunoscuta revistă americană de turism și stil de viață luxos a numit proprietatea World’s best “Green Retreats”
Adresă: Rua Padre José Jacinto Botelho, 9675-061 Furnas – Sao Miguel

Caldeira Velha

Desigur în Sao Miguel trebuie vizitat Lagoa do Fogo – Lacul de Foc și Ribeira Grande – un oraș foarte frumos, dacă aveți timp chiar vă recomand să faceți o vizită, noi l-am văzut numai în treacăt. Are chiar și o fabrică de lichior, aviz amatorilor. Și odată ajuns la Lagoa do Fogo, să faceți o vizită și în Caldeira Velha, parcul declarat Monument Natural.
Parcul este superb, la fel ca în multe locuri din Sao Miguel simți că ești într-o lume paralelă, atâta verdeață, atâta prospețime în aer, te aștepți să vezi elfi și zâne. Atât de magic, liniștit este totul aici.
Și în acest cadru natural încântător, pe lângă drumeţiile care se pot face în parc sunt două piscine cu apă de vulcan, caldă, una mai micuță și una mai mare, care are și o mică cascadă.

sao miguel 370

sao miguel 372

sao miguel 374

sao miguel 378

sao miguel 379

sao miguel 386

sao miguel 387

sao miguel 389

sao miguel 390

sao miguel 401

sao miguel 407
Deși ați putea spune că este un loc ideal pentru picnic, acesta este interzis. Desigur frumusețea de aici trebuie păstrată.
Intrare 2 euro. Sunt vestiare pentru schimbat haine, toalete, dușuri și un Centru de Informare unde pasionații de natură pot afla informații complete despre flora și fauna de aici.
sao miguel 369

sao miguel 368

sao miguel 410

Am fost în insulele Azore la începutul lunii iulie 2014 într-un InfoTrip de o săptămână, la invitația TAP Portugalia și a Oficiului pentru turism din insulele Azore.

sao miguel 074

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.