30 de fotografii pentru a te îndrăgosti de Insulele Azore

30 de poze Azore Uncategorized

De când am vizitat insulele Azore, nu reușesc să îmi scot din minte acel verde crud, vulcanii, lacurile, delfinii jucăuși, puzderia de hortensii și aerul proaspăt. Oamenii primitori, străzile curate, mâncarea delicioasă, poveștile despre Atlantida. Aș putea continua așa la nesfârșit, desigur, dar uneori, o fotografie face mai mult decât 1000 de cuvinte, așa că în articolul de azi, mai puțină vorbă, mai multe fotografii.

30 de fotografii pentru a vă îndrăgosti de insulele Azore

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii2 
peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii7

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii8

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii3

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii5

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii4

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii6

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii11

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii39

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii38

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii37

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii35

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii34

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii32

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii31

Pentru mai multă inspirație de călătorie, uitați de ce am fost cucerită iremediabil: 

În insula Terceira,  poți intra în interiorul unui vulcan adormit, fiind singurul loc din lume unde turiștii pot face acest lucru. Totodată, poți face baie în piscine naturale create de scurgerea lavei în oceanul Atlantic, gusta din minunatele preparate specifice, precum Alcatra, juca golf printre hortensii, vizita unul dintre cele mai frumoase orașe mici din lume, Angra do Heroismo și multe alte lucruri minunate. 

În insula Sao Miguel, am rămas făcă cuvinte. Aici veți admira peisaje incredibile, lacuri vulcanice, țărmul abrupt, casele frumoase, multă verdeață și peste tot o abundență de hortensii. Iar când aveți nevoie de puțină energie, sunteți invitați să vă delectați cu preparate unice,  precum mâncarea gătită în vulcani. Și pentru relaxare sunt parcuri cu ape termale, calde, desigur, că provin direct din vulcani.  Și cine ar fi crezut: plantații de ananas african și chiar de ceai.  O plimbare cu zodiacul, în ocean, vă va purta pe urmele balenelor, însoțiți de delfinii jucăuși și foarte curioși. Ponta Delgada este cel mai animat oraș al insulelelor Azore, frumos, curat și cosmopolit.

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii33

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii30

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii29

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii1

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii21

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii22

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii26

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii28

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii19

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii18

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii12

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii17

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii16

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii15

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii13

Cum vizitezi insulele Azore:

DIn fericire, acum sunt mai multe zboruri spre insulele Azore decât în trecut. Sunt atât zboruri Ryanair (din Londra, Lisabona sau Porto de exemplu), dar și TAP Portugal (din Lisabona, Porto) sau SATA, compania insulelor Azore. Toate zborurile sunt cu escală, deci. În trecut TAP Portugal avea zboruri cu escală de la noi spre Azore, însă acum numai Blue Air operează direct din București ruta către Lisabona. Deci ori facem o combinație Blue Air cu una dintre cele două companii, ori facem o combinație Ryanair București-Londra, Londra-Ponta Delgada (insula SAo Miguel) sau Londra- insula Terceira.

Cât despre organizarea vacanței în insulele Azore, sunt trei soluții:

– închiriere mașină: insulele au multe puncte de interes răsfirate. În plus, fiecare insulă este spectaculos de frumoasă în sine, așa că trebuie văzute. Traficul în insulele Azore este foarte civilizat, așa că se poate alege această variantă.

– transport public: există transport public care conectează aproape toate localitățile din insule. Este ieftin și curat. Însă depindeți de orar, adică dacă doriți să vedeți multe locuri în scurt timp, această metodă nu prea este eficientă.

– tururi: aceasta poate fi o variantă ideală. Desigur, nu este cea mai ieftină variantă, însă tururile includ în general prânzul dacă sunt de o zi (și sunt alese locuri foarte frumoase). Mai mult, este foarte comod, ai un ghid, vezi mai multe locuri odată. Cred că este o variantă chiar mai bună decât cea de a închiria o mașină. De ce? Pentru că afli informații despre locuri, ești sigur că nu ratezi cele mai frumoase priveliști și pe deasupra este posibil să și întâlnești oameni super drăguți pe drum și să își faci noi prieteni. Sunt multe dipnibile, studiați câteva aici, în fiecare zi te poți duce într-un loc nou.

peisaje-natura-insulele-azore-vulcani-lacuri-hortensii14

5 thoughts on “30 de fotografii pentru a te îndrăgosti de Insulele Azore

  1. Pai pentru ca se ingrijeste frumusetea naturala si lucrurile se pastreaza simple, pentru ca se pun flori peste tot sa fie frumos, pentru ca aici se pastreaza curatenia si oamenii apreciaza asta. Isi fac gradini in primul rand iubesc natura

 1. Buna. Fara legatura cu postarea- am vazut ca ai vizitat cuba pe cont propriu. Pe ce site ai facut rezevari pentru cazare- vad ca nu exista aceasta posibilitate nici pe booking, nici pe agoda. Ai folosit taxiuri sau transportul in comun pentru a te deplasa ? Sunt sigure ? Ai scos bani de pe card sau ai schimbat acolo- si unde anume- euro sau dolari ? Multumesc mult

  1. Bună, Dorina,

   Da, singură am mers și fără prea multă pregătire. M-am interesat și am plătit câteva cazări (primele 3 nopți la casa particular din Havana, 3 nopti la Los Jasmines in Vilanes si o noapte in Cayo Levisa, urmând linkurile din siteul http://www.cuba-junky.com. Sunt cei mai buni pe car ei-am găsit și toate informațiile au fost corecte. Au multe lucruri și pagină de facebook acum, înainte nu. După am mers pe recomandări și am găsit la fața locului. Am folosit și taxiuri și transportul Viazul, foarte decent, acesta între orașe. http://www.viazul.com. Sunt foarte siguri, autocare noi, cuaer conditionat, cea mai buna solutie. Am scos bani direct de pe card, aveam doua carduri. Am avut si o sumă mică, gen 200 de euro, era embargoul la dolar si o penalizare daca schimbai din dolari, nu stiu daca acum mai exista. Acolo schimbi valuta la CADECA casa de schimb valutar. Schimbi din Euro sau dolari in CUC si Moneda Nacional.
   Uite acest articol cu pregatiri, numai taxa de iesire cred ca este acum inclusa in pretul biletului de avion, nu mai tin minte daca am acualizat dar prca da 🙂 Voi verifica toate informatiile inca o data, am notat! C U B A https://extravita.ro/2013/09/16/let-me-introduce-myself-cuba-episodul-i-lucruri-bine-de-stiut-pregatiri-de-plecare-si-primele-impresii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *