Cu autocarul hop-on hop-off in Europa, Asia, Africa, aventuri #busabout

Călător solitar Recomandări

bus 10

Un tur cu autocarele hop-on hop-off de la busabout este cred cel mai amuzant mod de a descoperi în primul rând Europa, a-ți face o mulțime de noi prieteni, a avea acces la multe informații pe parcurs și totodată a nu-ți face griji dacă nu ai avut timp să te documentezi cum sau unde să stai, ce să vezi sau să faci într-o anumită destinație: toate informațiile sunt puse la dispoziție.

Am aflat de această oportunitate în Cinque Terre, deoarece mai mulți – toți călători singuri ca și mine, din Australia, Noua Zeelandă, Anglia și Cehia.

Erau la aceeași pensiune din Riomaggiore, aceasta fiind recomandarea busabout pentru această destinație. M-a impresionat că fata din Australia umbla cu o valiză uriașă și că prefera să mănânce pâine prăjită cu avocado. Fără altceva.

Busabout: autocar prin Europa

Am încercat și eu și de atunci de multe ori aleg această combinație, la care adaug și sos de lămâie. Și că Mike, un tip super simpatic din Noua Zeelandă era blogger de turism și lucra destul de mult la blog, plus că de la el am aflat și de faptul că se poate face voluntariat în Cinque Terre, la una din multele ferme din zonă.
Una peste alta mi-a plăcut să îi ascult vorbind despre rute – unele mai ucigătoare decât altele din cauza distanțelor, împărtășind experiențele lor – așa am aflat că australianca a avut 2 zile hangover în Berlin, sună cam periculos.

Dar și despre orașe, despre hosteluri, pensiuni, chiar și alți călători cu care se împrieteniseră în diferite orașe și circumstanțe, ei fiind în tururi mai lungi prin Europa. Ascultam și parcă se deschidea o nouă lume, o nouă oportunitate în fața mea.
Mi-am amintit de curând despre busabout deoarece i se potrivea unui cititor care mi-a trimis pe mail câteva întrebări și vorbind și cu alții am aflat că la noi nu prea se știe despre aceste rute, așa că uitați pe scurt despre ce este vorba:

Despre tururile europene Hop-on Hop off busabout:

Se pleacă o dată la două zile din Mai până în Octombrie.
Un călător poate sta cât dorește într-o anumită destinație – zonă, unii aleg să exploreze mai multe locuri, uneori chiar luând o cursă cu avionul – avantaj cei care au numai bagaj de mână – sunt curse RyanAir inclusiv spre Ibiza, foarte ieftine din Barcelona, una dintre opriri, de exemplu, dar posibilitățile sunt nelimitate.
Flexibilitate totală privind alegerea zilelor de călătorie.
Ghizi și șoferi experți pentru fiecare rută.
Pick-up și Drop-off la cazările recomandate: asta chiar este divin pentru cei care au bagaj mult. Recomandate: nu obligatorii, dar recomandările sunt excelente.
Cartea călătorului – un ghid gratuit.
Toate informațiile cu rutele, plecările, ore, etc sunt disponibile online.

Destinațiile pentru Hop-on Hop-Off din Europa:

Amsterdam, Ancona, Avignon (Pentru Provența), Barcelona, Berlin, Bern, Bruges, Cesky Krumlov, Dresden, Florence, La Spezia (pentru Cinque Terre), Lauterbrunnen, Lucerne, Madrid, Munich, Nice, Paris, Praga, Roma, Salzburg, San Sebastian, Siena, Stuttgart, Tours, Valencia, Veneția, Viena
Toate cele de mai sus se pot explora ori toate, ori alegând numai una dintre cele 3 zone în care sunt împărțite. Pentru variante trebuie să studiați pe cont propriu, deoarece sunt multe combinații și tipuri de pachete, practic se poate realiza vacanța în funcție de ce orașe, zone se dorește, pe zone sau separat, etc, amintesc câteva:

Flexibil:

Cu 6,7,8 sau 9 opriri. Între 9 zile și 6 luni. Perfecte dacă doriți să explorați anumite orașe, aflate în diferite zone. Alegeți câte opriri doriți și destinațiile după cum vă trece prin cap, este amuzant și perfect pentru cei care deja au văzut o parte din orașe și doresc să meargă doar în locuri noi.

Bucle/Loops:

Bucla de Nord, Bucla de Vest și Bucla de Sud. Se pot face orice combinații între acestea.

O călătorie:

Diferența față de celelalte destinații este că termini călătoria în altă parte decât ai plecat, aceste rute fiind împărțite în funcție de experiențe, aventuri: Alpin Pass ( Italia, Franța, Elveția, Germania, Belgia, Olanda), Go Roman (Franța, Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Austria și Italia), Sun Seeker ( Germania, Cehia, Austria, Italia, Franța și Spania) și altele.

Cel mai tare mă tentează biletul flexibil cu 9 opriri, Bucla de Nord, dar și Ruta Soarelui

bus 4

Aproape jumătate dintre călătorii busabout sunt călători singuri

Busabout este perfect pentru cei care călătoresc pe cont propriu, dar doresc totuși un grad de siguranță ridicat, posibilitatea de a întâlni mulți alți călători și mult ajutor cu locurile de cazare, informații la destinație, etc.
Este o rețea pentru backpackeri în principal, nu că nu poți merge cu valiza, mulți o fac, dar turul este perfect pentru cei care doresc să stea la hosteluri, pensiuni, să se distreze, să cunoască oameni noi.

Cazări recomandate

Toate locurile recomandate de cazare sunt situate central, prețurile negociate foarte bine, astfel încât obțineți cele mai bune tarife în funcție de sezon. Dacă rezervați online aveți și reducere. Plus că un avantaj mare, cum spuneam, este cel că pentru locațiile recomandate se asigură transportul la și de la destinație.

Pe lângă tururile europene hop on hop off sunt și multe alte tururi, în anumite zone, ca de exemplu Scoția, sau Irlanda, Scandinavia, tururi care sunt extrem de tentante, sau Turul insulelor grecești: Mykonos, Paros, Santorini, Ios. Este disponibil și un tur în Europa de Est, m-a întristat că România nu este inclusă, deși sunt țări precum: Cegia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Albania, Muntenegru, Croația, Turcia și Bulgaria.
Un singur tur trece și pe la noi, cel din Transilvania, de Halloween, care apare ca Ungaria și România, plecare din Budapesta și tot acolo întoarcere, dar în rest numai în România, după câte am văzut: Sighișoara, Bran, Turda, Cluj, Brașov, Valea Răcătău. Asta pentru că Bucureștiul nu este inclus în tururi, probabil.

Prețuri busabout:

Bucla de Nord: 650 de euro
Tot turul: 1159 euro
Flexi Pass 9 opriri: 599 euro
Taxele sunt incluse, sunt reduceri pentru studenți și diferite alte reduceri.
Până pe 2 iunie sunt reduceri de 10 și 15 % pe aproape toate rutele europene și de 20% sau 15% pentru cele asiatice, le listez mai jos pentru a vă fae o idee și de ce ați putea alge:

Thai Hopper West 20% off
Thai Hopper East – 20% off
Thai and Laos Adventure – 15% off
Mini Thai and Laos Adventure – 15% off
Thai Adventure – 15% off
Laos Adventure – 15% off
Vietnam Adventure – 15% off
Cambodia Adventure – 15% off
Burma Adventure – 15% off

bus 6

În concluzie, este o opțiune tentantă, prețuri foarte bune pentru câte destinații se vizitează, perfecte pentru cei care vor să exploreze Europa și nu au un autoturism personal. Nu este nici incredibil de ieftin, busabout desigur este altceva decât un bilet de avion redus către o anumită rută, sau mai multe, nu trebuie privită numai ca mijloc de transport, ci ca o experiență completă. Nu este nici o rată prin Europa, folosită de oameni care merg cu diferite treburi sau muncă prin anumite destinații, ci numai de alți călători, majoritatea tineri. Așa văd această călătorie, ca pe o experiență, din toate motivele de mai sus și din ceea ce spun ceilalți călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.