Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului

Recomandări Uncategorized Utile
Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului 1
Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului Kayak

Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului se dorește a fi un mini ghid pentru fiecare călător care dorește să își caute singur bilete de avion cât mai avantajoase, cu prezentarea motoarelor de căutare optime în funcție de zona în care vrea să zboare. Plus câteva sfaturi generale pentru a găsi un zbor cât mai ieftin, care sunt îndeobște destul de cunoscute călătorilor frecvenți, dar nu tuturor și câteva preferințe personale.

Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului

Cum căutăm un zbor ieftin?

Primul pas: Motoare de căutare pentru zboruri

Sunt multe variante, în funcție de destianții. Am ales câteva foarte intuitive, care prezintă informația simplu, deoarece pe unele motoare, deși eficiente, le găsesc imposibile, sau nu am atâta răbdare, durează mult până ajungi la rezultat.

Atenție la taxe suplimentare și verificați zborul și direct: uneori motoarele de căutare adaugă taxe de procesare și zborul este mai ieftin cumpărat direct de pe websiteul liniei aeriene. Dar ajungeți mai rapid la informație cu ajutorul motoarelor de căutare. De aici încolo, cum procedați, este la latitudinea fiecăruia.

Unde căutăm?

Desigur cu toții cunoaștem vola.ro, paravion, aerolines.ro, etc. De multe ori prezintă oferte excelente, așa că este o idee bună să le verificați și să vă abonați la newslettere, pentru a fi la curent cu ofertele care apar, uneori neașteptat de avantajoase. Pe lângă aceste websiteuri autohtone, eu mai verific:

http://www.skyscanner.net/ – considerat de mulți cel mai bun website de căutări, în toată lumea. Sute de linii aeriene. Este unul dintre siteurile pe care trebuie să le verificați la orice căutare.

http://www.azair.eu/ – Europa și Orientul Mijlociu, au și toate liniile low-cost care operează în țara noastră, 55 de linii aeriene partenere, sunt postate în prima pagină. Și companii de linie, ca Air Malta, Aegean, Aeroflot, Air Arabia, LOT, Monarch Airways, etc. Ideea este că dacă doriți, puteți verifica foarte ușor dacă o anume companie favorită nu este inclusă și să căutați direct pe websiteul acesteia. Dar prezintă oferte excepționale și nu sunt taxe suplimentare.

http://www.whichbudget.com/ro/ – multe linii aeriene low-cost. Acest site are și varianta în limba română, plus știri despre destinații noi care apar, etc.

http://www.webjet.com/ Foarte bun pentru cei care caută zboruri spre Australia de exemplu, sau Fiji, Noua Zeelandă sau alte destinații mai puțin uzuale. Sunt incluse linii aeriene precum Eva Airways, Fiji Airways, Islandair, Air New Zeeland, Frontier Airlines, Mexicana, SriLanka Airlines, Alaska Airlines, etc, pe lângă companii despre care auzim des: Etihad, KLM, TAP Portugalia, etc. Companii de linie în marea majoritate, dacă nu toate.

Sfat: acesta este unul dintre websiteurile care percepe o taxă adăugată prețului care apare pe site, dar puteți oricând căuta zborul respectiv direct pe websiteul liniei aeriene așa cum menționam mai sus.

http://www.momondo.com/ și http://www.cheapoair.com/ – mai mult pentru zboruri către America de Nord și Centrală, sau în zona respectivă. Legături foarte bune cu UK și de multe ori între Europa (chiar Ro) și Asia, mai ales momondo. 

 • De curând, Ryanair a retras licența Momondo, pentru a vinde bilete ale companiei, din cauză că nu a respectat contractul. Se pare că totul implică și websiteul Chepoair și că este vorba despre neconcordanța bazelor de date, câteva proceduri neacceptate de Ryanair, care duc ca schimbările de orar de zbor, sau bagaje suplimentare, deci lucruri care țin de relația client/companie aeriană ulterior rezervării biletelor să fie întreruptă, ceea ce duce la probleme.

http://www.kayak.com/ – este o aplicație foarte amuzantă, dar și utilă: plasați orașul unde sunteți, o lună în care doriți să zburați și veți vedea zeci de posibilități, unde aveți cele mai ieftine zboruri.

https://www.google.com/flights/ – Puteți verifica în funcție de punctul de plecare și dată multe zboruri ieftine spre diferite destinații, pe lângă una anume pe care o alegeți.

http://www.bravofly.com/ – Caraibe și alte destinații mai îndepărtate, dar foarte bune zboruri din Europa către insule paradisiace din Caraibe (din aeroporturi precum Orly). Sau Barcelona – Paris, am găsit 62 euro și alte destinații Europene. Asta dacă sunteți în tur.

http://www.statravel.com/cheap-flights.htm – STA: Start The Adventure: cele mai ieftine zboruri pentru studenți și tineri. Sunt prezentate și diferite programe de Work & Travel și multe aventuri.

http://www.holidaypirates.com/flights – periodic apar aici oferte extraordinar de bune, de la diferite companii. Uneori au apărut oferte greșite de linii aeriene, dar în ultimul timp acestea sunt mai mult un mit, nu am mai auzit la fel de des ca acum câțiva ani.

Trabber – l-am descoperit de curând și poate fi extrem de util, cu atât mai mult cu cât include liniile aeriene care operează la noi în țară și prezintă ofertele tuturor, așa că puteți face ușor comparații de preț.

Și la acestea se adaugă nenumărate altele: Orbitz, Expedia – preferate de americani, etc. Și în funcție de destinație apar altele. Puteți căuta, dar nu uitați SkyScanner, cel mai bun, Kayak, etc. Posibilități sunt multe!

Abonarea la newsletterele liniilor aeriene preferate

Abonați-vă la newsletterele trimise de liniile aeriene: TAP Portugalia, AirFrance, KLM, Tarom, Lufthansa, etc. – multe fac promotii regulate pe destinațiile operate. În cazul în care urmăriți o anume rută, cel mai rapid să aflați despre promoție este să fiți abonat. Uneori se primesc mailuri și pentru a atenționa că în scurt timp apare o promoție.

Cu ce am cochetat des:

Sunt foarte mulțumită că RyanAir a introdus zboruri mai multe din România, am călătorit mult cu compania și intenționez să o mai fac, mai ales că limita mare de bagaj gratuit pe care poți să îl aduci la bord (10 kg plus o geantă mică) o face cea mai generoasă și cea mai ieftină companie, cel puțin în categoria ei și de la noi din țară.
Jetairfly are promotii regulate foarte bune spre unele destinații din Caraibe – Jamaica, Cuba, Mexic, Republica Dominicană. Mergeți la pagina de promoții și selectați zborurile din Bruxelles (de acolo sunt majoritatea). Ce am remarcat: zborurile spre Cuba sunt acum sensibil mai scumpe decât cele spre Republica Dominicană, deși acum un an erau aproximativ la fel.
QATAR și Turkish pentru Asia, TAP Portugalia pentru Miami, Maroc, Brazilia, etc.
Aeroflot – zboruri la tarife uneori imbatabile pentru Cuba și Asia.
AirAsia: nu m-a dezamăgit. Singaporenii preferă Tiger, dar la ei apar taxe după rezervare, sunt mai scumpi. În Asia sunt nenumărate linii low-cost, aveți de unde alege. Atenție însă la companie.

Să țineți cont de:

Multe linii aeriene lansează promoții marțea.
Dacă găsiți un preț neobișnuit de bun într-o destinație pe care o doriți, opriți-vă din căutat și cumpărați biletul. Este posibil, da, să îl găsiți chiar mai ieftin cu câteva procente, dar la fel de posibil este să îl găsiți cu mult mai scump. Eu nu aș risca, odată găsită o ofertă bună.
Căutați pe modul incognito sau ștergeți des istoricul din browser – pentru a vedea cele mai ieftine zboruri, dacă ești identificat că dorești o destinație anume se întâmplă să vizualizezi biletele mai scumpe.
Cumpărați biletele din timp: deși uneori apar multe oferte last minute, acestea nu sunt neapărat acolo unde doriți să mergeți și nici când doriți să mergeți, așa că recomand last minute deals numai pentru cei care își permit o flexibilitate foarte mare, în rest nu.
Escală mare: dacă sunteți pregătiți să petreceți câte o noapte în aeroport, sau să stați mult timp, zborurile pe bucăți către anumite destinații pot deveni cu mult mai ieftine decât luate dintr-o dată.
Călătoriți în mijlocul săptămânii.
Călătoriți dimineața devreme și noaptea târziu – zborul este mai ieftin, dar faceți-vă bine temele, se poate ca per total să ieșiți mai scump – transportul până și de la destinație, uneori nu aveți altă opțiune decât taxiul la anumite ore. Verificați să nu vă alegeți și cu oboseala și cu cheltuiala, adică dacă te chinui măcar să merite.
Nu o să spun să călătoriți în extrasezon, în unele locuri este dezamăgitoare experința. Recomand să mergeți când destinația respectivă oferă cât mai mult, am scris aici despre sezonalitate.

Și mai ales: verificați și WikiTravel pentru a vedea care sunt liniile aeriene cele mai ieftine pentru o anume zonă și diferite sfaturi despre companiile aeriene, este un instrument extrem de util! Uitați aici ghidul despre Europa!

Cât îmi place jucăria aceasta!

2 Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului
Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului Kayak

16 thoughts on “Zboruri ieftine în toată lumea: ghidul călătorului

 1. Scuza-ma ca iti zic, dar documentarea este de doi bani pentru acest articol. Nu cuonsti diferenta dintre un metasearch (skyscanner, momondo, kayak, etc), o agentie online (bravofly, edreams, vola, etc).

  Preturile oferite de un ota difera in functie de canalul din care vii (direct, metasearch, etc)

  ” Bravofly – Caraibe și alte destinații mai îndepărtate” …Bravofly este un ota, isi ia tarifele din GDS si revinde biletele de avion oferite acolo de companii. Tarifele de pe Bravofly vor fi gasite more or less pe cam toate ota-urile, uneori mai scump, uneori mai ieftin.

  „multe (companii) fac promotii regulate pe destinațiile operate” – wow, nu m-as fi asteptat…

  Partea aia amuzanta 🙂 de la kayak este disponibila pe zeci si zeci de site-uri…skyscanner, skypicker, etc.

  Este o privire foarte superficiala, cu greseli si care duce in eroare.

  1. Articolul este foarte bine documentat. Nu este un articol pentru manuale, este unul pentru consumatori. Modul de exprimare al meu, respectiv ”Motoare de cautare” este corect. Fiecare site mentionat are un motor de cautare, nu am facut referire la niciun tip de agentie. M-am referit strict la cautarea de bilete de avion.
   Multe informatii nu sunt cunoscute, mie mi-a luat ceva timp sa ajung la ele si chiar nu ma intereseaza detalii tehnice si de ce fel de agentie este vorba, ci STRICT cum gasesc un bilet de avion cat mai ieftin. Imi pare rau daca unele lucruri nu sunt pe placul tuturor, dar articolul este corect.
   Iar cu abonarea la newslettere: sunt oameni are nu stiu despre promotii si chiar prieteni de-ai mei cu care am vorbit mi-au spus acest lucru, nu stiau ca sunt promotii Air France pentru Singapore de exemplu, de aceea aceasta informatie – evidenta pentru unii- este prezentata in articole ”cum sa” deoarece aceste articole se adreseaza tuturor, nu numai celor care cunosc foarte bine o piata.
   Imi pare rau sa vad ca un articol care informeaza consumatorii deranjeaza.
   In rest, imi este clar ca dvs. cunoasteti foarte bine piata, insa articolul nu este pentru experti, ci pentru oamenii obisnuiti, asa cum sunt si eu, care as fi vrut sa regasesc toate acestea grupate acum mult timp, cand incepeam sa calatoresc. M-ar fi ajutat.

  2. Si desigur, daca aveti informatii utile pentru cititori pe care doriti sa le impartasiti, as fi mai mult decat fericita sa imi acordati un interviu, sau da un articol, cum considerati, deoarece industria este atat de complexa, sunt atat de multe de spus, imposibil intr-un singur artiol sau dintr-o singura perspectiva; putem afla mai multe despre cum functioneaza anumite mecanisme, cum se formeaza pretul (asa cum ati mentionat). Este util sa prezint cat mai multe informatii si in acest sens va rog considerati comentariul ca o invitatie deschisa, multumesc. Putem continua pe aceasta tema discutia in privat.

 2. Buna!
  Nu stiu cum sa dau zboruri din Bucuresti spre oriunde in luna ianuarie 2016 de exemplu.Ma obliga sa pun aeroportul unde vreau sa aterizez.
  Imi poti explica cum sa procedez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *