Bologna distractie 3

5 lucruri de făcut în Bologna după lăsarea serii

Bologna Italia TOPURI

Bologna este frumoasă ziua: obiective turistice, cappuccino, ragu bolognese, alte bunătăți, dar după lăsarea serii orașul  prinde viață cu adevărat. Mult freamăt, muzică live în multe zone, artiști, tineri, un du-te-vino continuu.

Sunt și zone liniștite, dar sunt câțiva poli ai distracției, unde indiferent de ce zi a săptămânii este, vei găsi ceva de făcut. Deci ce putem face seara în Bologna?

Multe, dar vă dau și eu câteva idei, după o primă vizită – orașul acesta m-a cucerit și desigur plănuiesc să îl revăd și asta cât mai curând dacă aș putea.

1. Plimbare prin Bologna seara, pentru a intra în atmosferă și a te bucura de viața orașului

Mai ales în weekend, când multe străzi devin exclusiv pietonale, iar diferiți artiști, de la muzicieni, la graficieni, acrobați și câți alții își arată talentul.

Desigur Bologna este un oraș universitar, sunt mulți studenți, unii extrem de creativi așa că o plimbare în acest oraș este mereu surprinzătoare, aterizezi în altă lume practic.

În centru sunt multe zone cu trafic restricționat: între orele 7:00-20:00 și în unele 24 de ore: via Rizzoli, via Indipendenza, via Ugo Bassi. Așa că este un climat ideal pentru ca oamenii să se bucure de plimbare, de oraș, de obiective, baruri, etc.

Uneori poți întâlni și câte un protest, dar pașnic, cel la care am fost martoră având ca desfășurare o mare parte în dansuri și muzică tradițională. Oricum, erau atâția carabinieri!

Bologna distractie 22
Bologna seara

Bologna distractie 21

Bologna distractie 8
2. Un aperitiv/vin/bere: oriunde în centru, dar eu mă voi întoarce mereu cu mare plăcere la:

Bebi Bar, Vicolo Ranocchi, lângă Via degli Orefici

Bebi Bar este barul meu favorit, deocamdată, datorită faptului că este o atmosferă foarte caldă, veselă, sunt foarte mulți italieni care îl frecventează, dar și turiști, iar Vincenzo, barmanul, face pe oricine să se simtă bine, este un entertainer adevărat. Barul în sine este micuț, dar toată lumea stă afară, indiferent cât de răcoare este: nu am verificat cu zăpadă dar din câte știu din Italia tot o să fie mușterii, plus că în Bologna este o climă destul de blândă.

Bologna distractie 20
Bebi Bar, Bologna

Bologna distractie 19

3. Cina într-un loc deosebit: sunt multe locuri de unde să alegi în Bologna și multe cu buget redus!

Noroc că vorbim despre Bologna, pozibilități sunt nelimitate, de la sute de restaurante călduroase, la librării cu mese, cantine: iei un aperitiv și te servești cu tapas la discreție, italienii fac asta foarte des, mai ales că uneori varietatea este uriașă.

Bologna distractie 18

Bologna distractie 16

Bologna distractie 17

Bologna distractie 15
Aceste locuri unde ai aperitive… pe săturate, la cumpărarea unui cocktail!

4. La distracție și colindat după cină, sunt 3 poli ai distracției:

În Bologna sunt 3 poli ai distracției, pe 3 străzi/zone: Via Orefici, Via Zamboni, Via del Pratello. Astea sunt zonele unde este lume mereu, desigur în weekend mai mulă lume iese dar eu am fost și joi și era nebunie pe Via degli Orefici și pe Via Zamboni.
Se poate lua cina și la unul dintre bărulețele/restaurantele din cei 3 poli ai distracției.

Zona Via degli Orefici

Aici vin oameni de toate vârstele, ocucpațiile, dar mulți corporatiști și hipsteri, mondeni. Mi-a plăcut foarte tare.

Bologna distractie 14

Bologna distractie 13

Bologna distractie 12

Bologna distractie 11

Bologna distractie 10
Zona Via Zamboni

Pe harta cu centrul arată departe, în realitate se ajunge în 10 minute pe jos de Via degli Orefici
Este un fel de Vama Veche, o nebunie, muzică pe străzi, cluburi, multă lume stă afară și se bea foarte multă bere.

Aici este trafic cu bere: cum se vinde numai până la o anumită oră sunt diverși cetățeni care au un aspect mai exotic și te abordează, tentează: bier, bier, bier, bier? Dau la suprapreț față de chioșcuri, normal.
Una peste alta, este un casino cum spun italienii în zona Via Zamboni.

Bologna distractie 8 < a href=”https://extravita.ro/wp-content/uploads/2015/11/bologna-17-via-zamboni.jpg”>Bologna distractie 7

Bologna distractie 6

Zona Via del Pratello

Zona celor mai liniștiți, mai artiști, etc. Cam la 15 minute de mers pe jos de la Via degli Orefici în partea opusă cu Via Zamboni.
Pe Via del Pratello sunt multe restaurante, baruri, dar mulți stau la discuții și o bere luată de la chioșc pe trotuar, calmi, mă repet dar este atât de evident că este un oraș universitar, este atâta speranță, viață, bucurie, este totul firesc.

Bologna distractie 5

Muzică în fața Basilicii San Giacomo Maggiore, Via del Pratello

Adăpostește multe opere de artă, construcția a început în 1267 și în fața ei seara se adună tineri studenți și cântă, cu chitări, în grupuri, este atât de frumos!

Bologna distractie 4

5. Evenimente/petreceri

În weekend mai ales sunt destul de multe evenimente, urmăriți websiteurile dedicate, pentru a fi la curent cu evenimentele care se desfășoară în Bologna. Eu am ajuns la o petrecere într-un circ, cu muzică și DJ de exemplu. Dar evenimentele de acest tip nu sunt mereu, însă mereu se întâmplă câte ceva, mereu sunt evenimente, cel puțin în weekend.
Dar și dacă dați o raită prin centru, mai ales în zona Via Zamboni o să vă umpleți de fluturași cu invitații la petreceri.

Bologna distractie 2

Bologna distractie 3

Și dacă vreți o seară mai liniștită, Bologna este un oraș uimitor și foarte romantic seara. Puteți să faceți pur și simplu o plimbare pe străzi până când vă cuprinde oboseala și a merge la somn, să vă încărcați bateriile pentru o nouă zi superbă, că doar este Italia!

Admirat un torre pendente

Bologna distractie 1

Bologna distractie

8 thoughts on “5 lucruri de făcut în Bologna după lăsarea serii

  1. Vai, ce nebunie era în față la Bebi Bar! Eu am fost în cursul săptămânii și nu aveai loc să treci pe străduța din fața barului. Nu vreau să îmi imaginez ce este în weekend! Și zona Universității, pe Via Zamboni era într-adevăr tare aglomerată. Știam că este oraș universitar, dar nu mă așteptam să fie atât de animat seara. 🙂

    1. Da 😀 si eu la Bebi Bar am fost intr-o Joi! Cu siguranta ma voi intoarce in Bologna este un oras viu si relaxat, boem ..
      Mi s-a facut dor cititnd comentariul tau 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *