5 lucruri de făcut în Bologna după lăsarea serii

Bologna Italia TOPURI
Bologna 15 Via Zamboni
In Via Zamboni, cel mai animat loc din Bologna

Ziua ca ziua, obiective turistice, cappuccino, ragu bolognese, alte bunătăți, dar după lăsarea serii Bologna prinde viață cu adevărat, freamăt, muzică live în multe zone, artiști, tineri, un du-te-vino continuu. Sunt și zone liniștite, dar sunt câțiva poli ai distracției, unde indiferent de ce zi a săptămânii este, vei găsi ceva de făcut. Deci ce putem face seara în Bologna? Multe, dar vă dau și eu câteva idei, după o primă vizită – orașul acesta m-a cucerit și desigur plănuiesc să îl revăd și asta cât mai curând dacă aș putea.

1. Plimbare pentru a intra în atmosferă și a te bucura de viața orașului

Mai ales în weekend, când multe străzi devin exclusiv pietonale, iar diferiți artiști, de la muzicieni, la graficieni, acrobați și câți alții își arată talentul. Desigur Bologna este un oraș universitar, sunt mulți studenți, unii extrem de creativi așa că o plimbare în acest oraș este mereu surprinzătoare, aterizezi în altă lume practic.
În centru sunt multe zone cu trafic restricționat: între orele 7:00-20:00 și în unele 24 de ore: via Rizzoli, via Indipendenza, via Ugo Bassi. Așa că este un climat ideal pentru ca oamenii să se bucure de plimbare, de oraș, de obiective, baruri, etc.
Uneori poți întâlni și câte un protest, dar pașnic, cel la care am fost martoră având ca desfășurare o mare parte în dansuri și muzică tradițională. Oricum, erau atâția carabinieri!

Bologna

Bologna 23 street art

Bologna 24 noaptea

Bologna 25 noaptea
Cu Andrea, un prieten italian care este indragostit de Romania

Bologna 26 noaptea

Bolgona 27 noaptea

2. Un aperitiv/vin/bere: oriunde în centru, dar eu mă voi întoarce mereu cu mare plăcere la:

Bebi Bar, Vicolo Ranocchi, lângă Via degli Orefici

Bebi Bar este barul meu favorit, deocamdată, datorită faptului că este o atmosferă foarte caldă, veselă, sunt foarte mulți italieni care îl frecventează, dar și turiști, iar Vincenzo, barmanul, face pe oricine să se simtă bine, este un entertainer adevărat. Barul în sine este micuț, dar toată lumea stă afară, indiferent cât de răcoare este: nu am verificat cu zăpadă dar din câte știu din Italia tot o să fie mușterii, plus că în Bologna este o climă destul de blândă.

Bologna 12 Bebi Bar

Bologna 10 Bebi Bar

Bologna 7 via degli Orefici

3. Cina într-un loc deosebit

Noroc că vorbim despre Bologna, pozibilități sunt nelimitate, de la sute de restaurante călduroase, la librării cu mese, cantine: iei un aperitiv și te servești cu tapas la discreție, italienii fac asta foarte des, mai ales că uneori varietatea este uriașă.

Bologna 4 restaurant

Bologna 2 mancare

Bologna 1 mancare

Bologna 3

4. La distracție și colindat după cină, sunt 3 poli ai distracției:

În Bologna sunt 3 poli ai distracției, pe 3 străzi/zone: Via Orefici, Via Zamboni, Via del Pratello. Astea sunt zonele unde este lume mereu, desigur în weekend mai mulă lume iese dar eu am fost și joi și era nebunie pe Via degli Orefici și pe Via Zamboni.
Se poate lua cina și la unul dintre bărulețele/restaurantele din cei 3 poli ai distracției.

Zona Via degli Orefici

Aici vin oameni de toate vârstele, ocucpațiile, dar mulți corporatiști și hipsteri, mondeni. Mi-a plăcut foarte tare.

Bologna 5 via degli Orefici

Bologna 6 via degli Orefici

Bologna 8 via degli Orefici

Bologna 9 via degli Orefici

Bologna 11 il Sole Bar

Zona Via Zamboni

Pe harta cu centrul arată departe, în realitate se ajunge în 10 minute pe jos de Via degli Orefici
Este un fel de Vama Veche, o nebunie, muzică pe străzi, cluburi, multă lume stă afară și se bea foarte multă bere. Aici este trafic cu bere: cum se vinde numai până la o anumită oră sunt diverși cetățeni care au un aspect mai exotic și te abordează, tentează: bier, bier, bier, bier? Dau la suprapreț față de chioșcuri, normal.
Una peste alta, este un casino cum spun italienii în zona Via Zamboni.

Bologna 13 Via Zamboni

Bologna 14 Via Zamboni

Bologna 16 Via Zamboni

Bologna 17 Via Zamboni

Zona Via del Pratello

Zona celor mai liniștiți, mai artiști, etc. Cam la 15 minute de mers pe jos de la Via degli Orefici în partea opusă cu Via Zamboni.
Pe Via del Pratello sunt multe restaurante, baruri, dar mulți stau la discuții și o bere luată de la chioșc pe trotuar, calmi, mă repet dar este atât de evident că este un oraș universitar, este atâta speranță, viață, bucurie, este totul firesc.

Bologna 18 Via del Pratello

Muzică în fața Basilicii San Giacomo Maggiore, Via del Pratello

Adăpostește multe opere de artă, construcția a început în 1267 și în fața ei seara se adună tineri studenți și cântă, cu chitări, în grupuri, este atât de frumos!

Bologna 20 Via del Pratello

Bologna 19 Via del Pratello

5. Evenimente/petreceri

În weekend mai ales sunt destul de multe evenimente, urmăriți websiteurile dedicate, pentru a fi la curent cu evenimentele care se desfășoară în Bologna. Eu am ajuns la o petrecere într-un circ, cu muzică și DJ de exemplu. Dar evenimentele de acest tip nu sunt mereu, însă mereu se întâmplă câte ceva, mereu sunt evenimente, cel puțin în weekend.
Dar și dacă dați o raită prin centru, mai ales în zona Via Zamboni o să vă umpleți de fluturași cu invitații la petreceri.

Bologna 21 party

Bologna 22 party

Și dacă vreți o seară mai liniștită, Bologna este un oraș uimitor și foarte romantic seara. Puteți să faceți pur și simplu o plimbare pe străzi până când vă cuprinde oboseala și a merge la somn, să vă încărcați bateriile pentru o nouă zi superbă, că doar este Italia!

Admirat un torre pendente

Bologna 27 noaptea

Bologna 28 noaptea

Am călătorit în Bologna cu un troller și o geantă Roncato de la valigeria.ro. Am scris aici mai multe despre trollerul perfect pentru o aventură urbană. O să revin și cu lista de călătorie și clipul, promit să mă mobilizez să le realizez cât mai repede.

8 thoughts on “5 lucruri de făcut în Bologna după lăsarea serii

  1. Vai, ce nebunie era în față la Bebi Bar! Eu am fost în cursul săptămânii și nu aveai loc să treci pe străduța din fața barului. Nu vreau să îmi imaginez ce este în weekend! Și zona Universității, pe Via Zamboni era într-adevăr tare aglomerată. Știam că este oraș universitar, dar nu mă așteptam să fie atât de animat seara. 🙂

    1. Da 😀 si eu la Bebi Bar am fost intr-o Joi! Cu siguranta ma voi intoarce in Bologna este un oras viu si relaxat, boem ..
      Mi s-a facut dor cititnd comentariul tau 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *