Fără viză (plătită) în Japonia până la 31 decembrie 2018

Sfaturi de călătorie
Japonia
Sursa foto: aici

Și poate pe perioadă nedeterminată. Ambasada Japoniei a transmis recent (ieri ) un comunicat de presă, prin care a anunțat că prelungește până la 31 decembrie 2018 facilitățile pentru cetățenii români care intră în Japonia în scopuri turistice. Asemeni Hong Kong-ului, putem sta în Japonia 90 de zile fără viză plătită – pașaportul va fi desigur vizat în continuare cu perioada șederii, totodată, se vor accepta și pașapoartele temporare de la 1 ianuarie 2016. Cum sună comunicatul?

Îi mulțumesc lui Cornel pentru sesizare, mă grăbesc să vă informez și pe voi:

Comunicat Ambasada Japoniei 17 decembrie 2015

Ambasada Japoniei în România doreşte să vă aducă la cunoştinţă că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor şi a relaţiilor culturale şi comerciale dintre Japonia şi România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv), implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015.
1. Cetăţenii români posesori de paşapoarte valide, emise de autorităţile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a sta pe o perioadă ce nu depăşeşte nouăzeci (90) de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.
2. Condiţiile expuse la paragraful 1 nu se aplică şi cetăţenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenţia de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activităţi (inclusiv în domeniul artistic şi sportiv, contra unei remuneraţii).
3. Cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligaţi să respecte legile şi reglementările din Japonia.
De asemenea, Ambasada Japoniei în România doreşte să anunţe că posesorii de paşapoarte temporare vor fi de asemenea incluşi în acest program, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Pentru orice alte detalii şi informaţii, vă rugăm să sunaţi la Serviciul Consular al Ambasadei, la următorul număr de telefon: 021.319.18.90.

Am văzut că mai sunt informații importante recente, despre: Sistemul de masuri preferentiale, bazat pe puncte, privind intrarea in Japonia a profesionistilor straini super calificati, detalii direct pe websiteul Ambasadei Japoniei aici.

Și nu uitați, înainte de fiecare deplasare în afara țării să verificați websiteul MAE pentru Sfaturile privind călătoria într-o țară, este mereu updatat în funcție de ultimele informații. 

0 thoughts on “Fără viză (plătită) în Japonia până la 31 decembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *