Cuba rămâne fără bere din cauza numărului crescut de turiști americani

Diverse

Cuba se confruntă în ultimul timp cu o problemă serioasă, odată cu explozia numărului de turiști americani: aprovizionarea cu bere, fiind greu în acest moment să se țină pasul cu cererea.

Frigiderele cu bere omniprezente în barurile, canfenelele și restaurantele din Cuba au început să ducă lipsă de Cristal și Bucanero în ultimele săptămâni, odată cu numărul ridicat de turiști americani care vizitează insula.

Compania Bucanero are nevoie de o nouă fabrică pentru a face față cererii turiștilor și a înfloririi survenite în sectorul privat de restaurante care concurează cu unitățile deținute de stat, a declarat mass mediei de curând Mayle Gonzales, un Director de Vânzări al companiei.

Berăria Bucanero produce cea mai consumată bere din Cuba, Cristal. Este un joint venture al guvernului cubanez cu cea mai mare companie de bere din lume, compania belgiană Anheuser Busch InBev.

Micile restaurante s-au înmulțit ca ciupecile după ploaie, încă de acum 5 ani, cînd președintele Raul Castro a introdus multe schimbări de natură să scoată monopolul statului din micile activități economice.

”Barurile private pot să se aprovizioneze de unde vor, eu pot să vând numai ceea ce primesc de la guvern” a declarat un manager al unui bar de stat care a rămas fără bere, asta în timp ce un bar privat aflat la un etaj superior are un frigider plin cu bere rece.

După ce restricțiile de călătorie au fost ridicate de către președintele american Barak Obama, turiștii americani au început să inunde străzile din Havana Veche.

Bautura Cuba Havana
Faimoasa berărie La Factoria Plaza Vieja din Havana, acum câțiva ani – era și atunci plină mereu, mă întreb cum arată acum

Aproape toate liniile aeriene ameicane și-au anunțat intenția de a opera zboruri către Cuba, în timp ce sute de americani vor ajunge în Cuba în luna mai în croaziera cu plecare din Miami, prima de acest fel de când s-a instaurat embargoul american, ca urmare a revoluției din 1959.

Cuba a înregistrat anul trecut un număr record de vizitatori: 3,5 milioane în creștere cu 17% față de 2014. Numărul de turiști americani a crescut cu 77%, la 161.000, peste sutele de mii de cuban-americani, care au dat navală și au luat cu asalt oferta de camere de de hotel, mașini de închiriat și bere. Și creșterea se menține și în 2016, cu aceeași rată.

Se așteaptă ca în viitor să se intoducă noi reforme în Cuba, menite să liberalizeze țara și mai mult, iar de curând gigantul american Google a anunțat că a semnat un angajament și se va implica în răspândirea internetului de-a lungul Cubei.

Știre preluată de pe Reuters.

Articolele despre Cuba le puteți consulta în pagina dedicată, aici.

Noroc că în Cuba sunt și alte feluri de băutură, să nu fie necesar să vină oamenii cu bere de acasă 🙂

Bautura Cuba

0 thoughts on “Cuba rămâne fără bere din cauza numărului crescut de turiști americani

  1. Heei 🙂 ai schimbat lookul blogului 🙂
    Nu stiam ca americanii au liber la vize pt cuba, am ramas socata cand am citit articolul tau, imi pare extrem de bine ca am fost anul trecut in ianuarie, cand inca nu erau americani, imi imaginez cat de schimbat e si va fi totul in viitorul apropiat. Era deja destul de aglomerat, in Havana cel putin.

    1. Da, am schimbat, a treia oara 🙂 prioritar era sa se vada bine diacriticile, dar asa imi propusesem, sa il schimb o data la un an, un an si ceva.
      Da, au dat navala americanii, au voie acum, anul acesta se va ridica si embargoul, deci acum as evita luna aprilie, sau cand este Spring Break la americani ca este prapad, totul full, scump, etc. De anul viitor in colo. Si eu ma bucur ca am fost in 2011, vai, cat de n=mult timp a trecut. Am in plan sa ma intorc dar sigur nu o sa mai fie la fel, cand o sa fie wifi peste tot ieftin toata lumea o sa stea cu nasul in telefon ca peste tot 🙁

  2. Pai, sa investim in Cuba. Uite o oportunitate pentru oricine. O fabricuta de bere. Oricum ar fi interesant sa vedem ce schimbari aduce invazia. Nu prea ai sanse sa vezi live ce pot face americanii atunci cand colonizeaza.

    1. Ei, multe dedesunturi sunt, dar Cuba a fost prea mult inchisa pentru ei pentru ca acum sa nu reprezinte un interes foarte mare 🙂 as merge in Santiago acum, in Havana mai putin, din pacate un oras isi pierde din farmec atunci cand este invadad de gasti de turisti peste tot, galagiosi, etc, nu mai ai acea conexiune cu localnicii, cu ce insemna Cuba, in cativa ani se vor schimba lucrurile total, cum a fost si la noi, galopant chiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.