Aventură și sporturi extreme în Ținutul Conacelor

Românești România

Credeați că Ținutul Conacelor înseamnă doar castele, verdeață, tradiții și mâncare bună? Ce ar fi toate acestea fără un pic de adrenalină? Sau chiar mai multă, de la parcurile de tip aventura, cu eoliene și trasee prin copaci, până la enduro, offroad cu Polaris Quads, mountain cart, stand up paddling și multe altele.

Offroad cu Quads de la Polaris

A fost cea mai tare cursă posibilă. O adevărată bucurie, cu atât mai mult cu cât am stat în față și am simțit din plin aerul și câteva crenguțe din când în când, așa, pentru ca experiența să fie mai autentică. Cărări înguste, creste, vârfuri, turme de oi – la un moment dat am întâlnit un cioban care aștepta se pare de multe ore să vină cineva să îi dea un foc. Ce noroc pe capul lui că am apărut noi!

Am mers vreo 3 ore din câte țin minte, de la Hotelul Balvanyos până la lacul Sfânta Ana. Și nu pe drumuri asfaltate, deși există desigur și această posibilitate, nici măcar pe drumuri pietruite – se poate și așa – ci aproape numai prin pădure. Mai vreau!

Mountain cart, mountain roller

Eu am mers cu mountain cartul și mi-a plăcut la nebunie. Nu am avut curaj să încerc mountain rollerul, mai ales că nu știu să merg cu bicicleta și cam dau rateuri la lucruri care presupun acel echilibru.

Mountain cartul este în schimb foarte ușor de mânuit, nu am întâmpinat nicio problemă și nu am avut niciun un moment în care să nu mă simt stăpână pe situație. Super simplu de făcut drifturi, pentru că fiecare roată are frâna sa. Pentru frânare normală trebuia apăsat pe ambele mânere. Cu picioarele nu trebuie să faci nimic. Doar stai și mânuiești stânga, dreapta, așa cum șerpuiește drumul la vale și când prinzi prea mare viteză frânezi. Nu are motor, merge doar la vale.

Stand up paddling la lacul Sfânta Ana

De la cei care au făcut am înțeles că este super, aș fi vrut și eu dar nu aveam timp. Asta pentru că mi-am dorit mai tare să merg cu mountain cartul și cum mi se suflase al meu (am făcut greșeala să merg la toaletă deși nu era musai și între timp mi-a ocupat cineva cartul și mi-a luat și casca, mă gândisem eu inițial să las și o jachetă, dar cred că dacă o găseam pe undeva aiurea chiar mă enervam). Mai bine așa. După ce prima serie a ajuns jos, am mers și noi cu ei în quad, eu și Diana care nici ea nu avusese mountain cart, ulterior Dl Benedek ne-a dus sus cu 2 carturi și am făcut și noi traseul. Stand up paddling altă dată. În alt loc, cine știe.

Parc aventura Hotel Balvanyos

În cea de-a doua zi petrecută în Ținutul Conacelor am avut în program o tură în parcul aventua de la Hotelul Balvanyos, care are inclusiv un traseu format numai din eoliene.

Și desigur puteți realiza și alte activități în zonă, precum rafting sau enduro. Noi am fost în aventura spre lacul Sfânta Ana cu echipa Adventure Expert și ne-a plăcut tare mult.

Despre Ținutul Conacelor am mai scris în articolul 10 motive pentru a vizita Covasna cât mai repede.

Dacă nu ați urmărit Pagina de Facebook Extravita, vă spun că am călătorit în Ținututul Conacelor în cadrul unui Press Trip la invitația Asociatiei Travel Focus și a Asociației de Promovare a Turismului din județul Covasna.

0 thoughts on “Aventură și sporturi extreme în Ținutul Conacelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.