City-break în țara ta: în weekend vin la Târgu-Mureș #nouproiectExTraViTa

Românești România Târgu-Mureș Transilvania Uncategorized

Weekendul acesta vin în Târgu-Mureș. Este prima călătorie de acest fel, dintr-o serie lungă dedicată orașelor din România. Pe scurt, doresc să călătoresc în diferite orașe de la noi exact așa cum o fac în străinătate. Să fiu turist în țara mea, să descopăr un oraș exact așa cum o face un turist.

Sursa foto: Wikipedia, Domeniul Public, Centrul vechi în 1922, cu fântâna muzicală a lui Péter Bodor.

De multe ori voi călători singură. Mi-a venit această idee deoarece cred că putem avea evadări de weekend minunate la noi și doresc să le decopăr. La Târgu-Mureș este pilotul acestui proiect, iar pentru viitor, aș dori să îmi dați câteva idei, pentru a mă ajuta să organizez deplasările. După două zile ca turist, aș mai dedica una pentru a vorbi cu voi despre călătorii. Până acum nu am făcut acest gen de întâlniri decât în București, dar cu ocazia acestui proiect, aș vrea să le extind.

Mă puteți ajuta să conturez proiectul în viitor?

 • În ce oraș să vin data viitoare?
 • Dacă aș putea organiza o întâlnire ExTraViTa dedicată călătoriilor, ce temă ați propune?
 • Întâlnirea: în weekend sau în timpul săptămânii, seara?

City-break în tara ta: Târgu-Mureș 28-30 octombrie 2016

Îmi dați câteva idei?

 • Ce obiective turistice să nu ratez?
 • Ce baruri/restaurante îmi recomandați?
 • Este vreo super petrecere de Halloween în această perioadă în Târgu-Mureș?

Voi mă ajutați cu idei, iar eu le voi transmite, prin articole, către alți călători care vor vizita orașul vostru. Călători de la noi din țară și din străinătate, deoarece voi scrie materiale și pe websiteul meu în limba engleză, Trolleypacker.com: mini ghiduri ale unor locuri, cu modalitățile de acces și alte informații utile. Doresc ca informațiile să ajungă și la călătorii din străinătate și la expații care trăiesc aici, care și ei doresc să viziteze cât mai mult din România.

A patra oară este cu noroc!

Am ajuns deja de trei ori în Târgu Mureș. Ajuns însemnând să stau, să fiu cazată aici. Am mers când a fost deschis primul magazin real,-, într-o lună de decembrie, pe un frig de -28 de grade dacă țin bine aminte. Frig pe care l-am simțit din plin în zilele în care am lucrat la pregătirea evenimentelor, deoarece în magazinele nefinalizate este aproape la fel de frig precum afară.

Ajungeam noaptea la hotel și dimineață la 6 din nou pe metereze. Nu am văzut nimic din oraș. A doua și a treia oară la fel: aeroport – hotel – magazin – hotel – magazin – restaurant cu echipa – aeroport. Din ce am văzut pe geam mi-a plăcut orașul. Nu mai țin minte totuși dacă nu am ieșit cu fetele seara la cină, era mereu un carusel orice deplasare, cu părți frumoase, memorabile, prietenii strânse legate dar nu erau călătorii de vizitare a unui oraș, ci de muncă. S-a întâmplat să pot și vizita unele locuri, dar nu și Târgu-Mureș. Dar acum…

Pot spune cu mâna pe inimă că pentru mine Târgu-Mureș este un oraș necunoscut. Pe care abia aștept să îl descopăr. 

Chiar am emoții. Mă întreb dacă o să îmi fie prea frig, dacă o să mi se pară drumul prea lung, o mie de dacă. Abia aștept să ajung! Nici nu am apucat să îmi desfac trollerul de când am venit din Băile Herculane,   dar nu-i bai. Călătorului îi șade bine cu drumul, iar bloggerului de călătorie cu biroul mobil.

Tur culinar Târgu-Mureș, TOP 10 delicii și capricii

City-break în Târgu-Mureș TOP obiective, atracții, idei pentru creșterea destinației

Weekend la Hotelul PRIVO Târgu Mureș

Călătorii frumoase vă doresc!

 

8 thoughts on “City-break în țara ta: în weekend vin la Târgu-Mureș #nouproiectExTraViTa

 1. Mi se pare foarte faina ideea noului tau proiect #City break in Romania. Cred ca fiecare oras din aceasta tara merita promovat. Propunerile mele nu sunt pentru un singur oras si pentru mai multe si anume: Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Craiova, Oradea. Imi place de asemenea si ideea ta cu intalnirile ExtraVita dedicate calatoriile. Cred ca cel mai bine ar fi organizate in weekend, sunt sigura ca o sa au impact asupra publicului.
  Succes si spor pentru noul tau proiect! 🙂

  1. Multumesc mult! Am ajuns la diavoli, m-a amuzat ca este fix langa Catedrale 😀 Am vazut si Piazetta, nu am intrat inca – acum, uitasem de el, dar am fost o data cu gasca de la munca, stiu ca se alegeau localuri foarte bune, recomandate de colegii de aici multumesc de idee:) dar poate ajung din nou, nici de Tempo nu stiam, dar una peste alta, e frumos aici. Frumos de tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *