6 zile în Kiel: festival, shopping, plajă la Marea Baltică

Germania Kiel

Am fost 6 zile în Kiel și de data aceasta nu am mers chitită pe obiective turistice (normal, cine merge în Kiel pentru obiective turistice?) ci pur și simplu am venit să petrec câteva zile frumoase, în aceeași perioadă în care milioane de alți turiști se întreaptă spre oraș pentru cele 9 zile de festival, Kieler Woche.  A fost o vacanță în care am vizitat prieteni, vă spun în cazul în care nu ați văzut pe FaceBook clipurile.

Prietena mea Ramona a ținut să vin să o vizitez și mai ales să fie în timpul festivalului, pentru că a zis ea: ce să faci în restul timpului aici? Cam ce am făcut în perioada în care nu am fost la festival, despre care v-am povestit aici.

Dimineți prelungite, la mic dejun și palavre cu Ramona și cu Daniela
La plajă la Marea Baltică, o încântare și o nouă dorință: vreau și eu kite surfing!
Râsete și joacă cu Ioana și David
Am stat pe internet: de scris nu am scris în această perioadă, dar am văzut câteva filme cu fetele
La florărie: Ramona a cumpărat un buchet frumos pentru o profesoară

Despre Kiel

  • Port la Marea Baltică, la 90 de km de Hamburg.
  • Oraș aproape total devastat la bombardamentele din cel de-al doilea război mondial, acum este uniform, cu blocuri joase din cărămidă roșie. Și multă verdeață. Multe parcuri. Copii sunt foarte răsfățați aici, mai ales că există locuri de joacă foarte frumoase, cu animatori, unde totul este gratuit, oferit de primărie.
  • De aici pleacă multe nave de croazieră, în toată lumea.

Kiel Germania30

Shopping: dacă veniți în Germania poate fi o idee bună să vă păstrați mult loc în bagaje, pentru tot felul de produse pe care le folosiți de obicei, cosmetice și de curățenie, îngrijire: varietatea de aici este uriașă și prețurile mai bune decât la noi. Mult mai bune, chiar, la aceleași produse. Dar și multe produse care la noi nu se găsesc. Plus mule bunătăți culinare, dar și cafele, dulciuri, băuturi, lucruri care sunt și la noi, în general eu prefer să iau când am nevoie ce am nevoie, dar fiecare știe cum îi place să procedeze.

Haine: ei, la nemți nu găsești ce este în Itlia, Spania, dar am văzut o ofertă excelentă la produse pentru sport și activități în aer liber. Dar când găsești un costum de baie cu 2 euro…. asta da reducere.

Kiel Germania49

Aaa și mi-am schimbat culoarea la păr, de ce? Păi de vreo 3 săptămâni, dacă nu o lună, am pierdut un pariu cu Dorotheea și trebuie să mă fac blond polar, ups. O iau treptat, noroc că nu am și limită dar trebuie să mă mișc. Ideea este să ajung ceva gen Vanesa Hong.

Cum ajungi în Kiel:

Cu un autobuz (are și WiFi) din Hamburg, noi am mers direct din aeroport, 36 euro cursa dus-întors, doar un sens este un pic mai scump.

În Hamburg am ajuns cu o cursă KLM, am avut escală în Amsterdam și după cursă directă de transfer din Otopeni până în Eforie Nord. Despre dus, am povestit în clipul acesta postat pe FB. În Hamburg sunt și alte curse aeriene, dar o variantă pentru mine va fi și cursa Ryanair București-Berlin, din toamnă. Berlinul este mai departe decât Hamburgul, dar dacă vor fi oferte bune voi merge, vreau de altfel să ajung și în Berlin.

Așa arată Kiel-ul:

 

4 thoughts on “6 zile în Kiel: festival, shopping, plajă la Marea Baltică

  1. Nu am mai vazut o plaja asa goala de cativa ani. O saptamana de shopping in Germania imi doresc. Chiar, nu am fost nicodata la shopping in Germania vara. Toata lumea merge de craciun. Pozele sunt minunate. Distractie palcuta!

    1. Multumesc mult! De fapt, in Germania sunt reduceri foarte mari in sezonul de vara, chiar mari de tot, singurul inconvenient este ca sunt produse placute de nemti, adica nu cele mai fancy rochite si bluze, ca in Italia de exemplu. Dar chiar si asa, ai ce alege!

  2. Nu cred ca te faci ca Vanessa Hong!!! Imi place la nebunie blondul stins de acum, dar mai blond de atat nu mi te pot imagina! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *