De ce să alegi Cardul Bruxelles 24, 48 sau 72 de ore

Belgia Bruxelles

Când vizitezi un oraș european, mai mare sau mai mic, un card care să îți faciliteze accesul în cât mai multe locuri, cu ajutorul căruia să te ghidezi dar și să faci o economie financiară și de timp este mereu de luat în considerare. În articolul de față vă voi prezenta avantajele achiziționării cardului Bruxelles, pentru 24, 48 sau 72 de ore.

Cardul Bruxelles este un instrument foarte util dacă vă doriți să vizitați și să vă bucurați de Bruxelles. Cum? păi explic mai jos, dar vă dau un pont: puteți vizita Muzeul Ciocolatei și Muzeul Berii de câte ori vreți. Și să știți că fiecare vizită la cele două se lasă cu valuri de ciocolată și cu pahare de bere, incluse în intrare.

La Muzeul Ciocolatei, aveți parte și de o demonstrație de realizat praline și puteți servi câtă ciocolată vreți, există chiar și o fântână cu ciocolată, am scris un articol separat despre Choco-Story, numele Muzeului, deoarece tare m-a impresionat. Și ghiciți: mulți vizitatori mi-au spus că regretabil îl săriseră din programul de vizitare pentru că nu știau de el. 

Muzeul Ciocolatii Bruxelles (5)

Muzeul Ciocolatii Bruxelles (7)

Muzeul Ciocolatii Bruxelles (18)
Am intrat cu Cardul Bruxelles la Muzeul Ciocolatei

Muzeul Berii: articolul despre el mai multe aici

Bruxelles Bere Pub (26)

Bruxelles Bere Pub (25)

Autoworld Bruxelles, articolul dedicat și multe poze, aici

Autoworld Brussels (56)

Autoworld Brussels (45)

Autoworld Brussels (27)

În plus, aveți acces la 37 de muzee din Bruxelles, reduceri diverse, călătorii gratuite cu autobuzul Hop On, Hop Off, la achiziționarea pachetului respectiv, precum și un ghid de buzunar extrem de util; de fapt, un pic mai mare decât de buzunar, de poșetă sau de borsetă să îi spunem.

Promoții

De exemplu vara aceasta, până pe 31 august a.c., aveți transport public gratuit pentru 48 de ore. Pentru a primi tichetul de transport public gratuit trebuie să mergeți să îl ridicați de la unul dintre birourile Visit Brussel, din Grand Place sau BIP/Mount des Arts.

Ce primiți la achiziționarea cardului Bruxelles

 • Acces gratuit la 37 de muzee din Bruxelles.
 • Reduceri la anumite atracții turistice și tururi.
 • Reduceri la restaurantele din muzee, baruri și cluburi.
 • Reduceri în diferite magazine din Bruxelles.
 • Călătorii gratuite cu autobuzele Hop on Hop Off – numai dacă achiziționați pachetul “Brussels Card + Hop on Hop off”
 • Maxim 10 intrări gratuite într-o perioadă de 3 luni, pentru varianta 100 masters

Despre cardul Bruxelles

Valabilitate: 24, 48 sau 72 de ore, sau pe o perioadă de trei luni de zile, din momentul în cre cardul a fost folosit pentru prima oară.

Din momentul cumpărării, cardul poate fi folosit un an de zile: reducerile și gratuitățile se schimbă de la an la an, așa că sunt valabile cele de la data folosirii cardului, nu cele din data la care au fost cumpărate (pentru cei cre îl cumpără de exemplu în iulie într-un an și îl folosesc în luna februarie a anului viitor).

Poți vizita de câte ori vrei un anume muzeu, în perioada de valabilitate a cardului: asta pentru cardul de 24, 48 sau 72 de ore la cele 37 de muzee unde accesul este gratuit. Cel care este pe o perioadă de 3 luni poate fi folosit de maximum 10 vizite gratuite la muzeu.

Când vizitezi primul muzeu, prezinți cardul și acesta este validat. Situația se va repeta la fiecare vizită. Pentru cardul 100 maters, adică cel pentru 3 luni, trebuie să vă înscrieți numele pe el și să semnați. Cardul trebuie prezentat cu un act de identitte.

Cardul Bruxelles oferă acces gratuit la toate colecțiile permanente de la muzee. Multe expoziții temporare sunt de asemenea incluse, cu câteva excepții, unde trebuie plătită taxa suplimentară: Old Masters Museun, Muzeul de Științe ale Naturii și Muzeul Cinquantenaire.

Se oferă discounturi la multe baruri și restaurante, trebuie prezentat cardul.

Mi-a plăcut cartea pe care o primești la achiziționarea cardului. Este un catalog cu foarte multe informații utile despre Muzee, cum se ajunge la ele și ce găsești acolo, cu baruri, cafenele, descrieri ale lor, hărți. Este un ghid foarte util și îți dă multe idei pentru petrecerea timpului în oraș. Îl puteți consulta online, aici, pe ultimul.

Cardul Bruxelles1

Prețuri

 • Cardul Bruxelles 24 de ore – 22 €
 • Cardul Bruxelles 48 de ore – 30 €
 • Cardul Bruxelles 72 de ore- 38 €
 • Cardul Bruxelles 100masters  – 40€
 • Cardul Bruxelles 24 de ore – 34€+ Hop on Hop off 24 de (50% reducere)
 • Cardul Bruxelles 48 de ore  – 46€+ Hop on Hop off 48 de ore (50% reducer)
 • Cardul Bruxelles 72 de ore  – 58€+ Hop on Hop off 72 de ore (50% on public price)

Multe muzee sunt închise lunea, însă tot aveți multe de văzut: Muzeul Berii, Muzeul Ciocolatei, Charlier, Autoworld, Grădina Botanică. Asta înseamnă cu nu trebuie să ocoliți lunea, dacă plănuiți să stați câteva zile în Bruxelles.

Copii sub 12 ani au multe reduceri: cei sub 5 ani au accesul gratuit în multe locuri și discounturile sunt de până la 50% pentru copii între 6-12 ani, așa că recomandarea celor de la Visit Bruxelles este să nu cumpărați pentru ei carduri din motivul de a face economie de bani. Totodată studenții beneficiază de prețuri preferențiale, pentru care trebuie să prezinte cardul de student.

Cardul Bruxelles se poate cumpăra online aici, sau de la multe puncte din oraș, informații despre acestea și despre ce este inclus exact în card sunt pe siteul lor, aici. 

Eu am avut un card de 72 de ore, din păcate am stat mai puțin în Bruxelles așa că l-am cam stricat aș putea spune, dar având în vedere că l-am primit gratuit de la Biroul de Relații cu Presa al celor de la Visit Bruxelles nu îmi pare atât de rău, deși mi-aș fi dorit să îl explorez pe de-a întregul.

Sper să vă fie utilă informația, eu pe unde am fost nu m-am despărțit de card și de carte și La Morte Soubite tot cu ajutorul cărții am găsit locul.

Călătorii frumoase!

Cardul Bruxelles2

2 thoughts on “De ce să alegi Cardul Bruxelles 24, 48 sau 72 de ore

  1. Ha, nu stiu. Izolat, paote: am fost in Oradea si asa am aflat ca exista un city crd si o palicatie, foarte avantajoase, chiar super, dezvoltate local. Iar in Bucuresti ….. doi tineri entuziasti au creat o aplicatie, cat despre altceva…. pauza. Foarte trist. Suntem atat de sus ca ne permitem sa ignoram turistii, cand pana si tari precum Germania fac super campanii pentru atragerea vizitatorilor. Asta numai in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *