Albena Maritimo

Transport cu autocarul în Bulgaria: rute din România spre Bulgaria și experiența mea recentă

Belgia Noutăți

De ceva timp tot mi-am propus să merg în Bulgaria și cu un transport public, cu autocarul, dar nu autocar turistic, ci autocar de transfer. În iunie când am fost în Bulgaria am rămas la Nisipurile de Aur și am pierdut transferul de grup (era oricum prin Ruse, București) și am căutat un autocar care să mă ducă direct în Constanța.

Sunt nenumărate variante de transport spre Bulgaria. Majoritatea au plecare din București și sunt atât rute către litoralul bulgăresc, cât și către alte orașe din Bulgaria, ca de exemplu Plovdiv, sau Veliko Tarnovo.

Nisipurile de Aur – Eforie Nord cu Mercado Sud, cursă directă cu rezervare de pe o zi pe alta

Știam că există autocare spre România din multe locuri de pe litoralul bulgăresc. Dar majoritatea sunt spre București, ceea ce am dorit să evit, doream să ajung direct acasă, nu să ocolesc prin București.

Cum am găsit ruta (pentru că nu sunt atât de multe spre Constanța – Galați): am icăutat pe google ‘autocar varna constanta”, am intrat pe websiteul autogări . ro direct la această căutare și acolo am văzut că sunt curse ale companiei Mercado Sud.

Ce trebuie să reținem: că pe siteul autogari . ro nu sunt neapărat actualizate la zi toate rutele. Trebuie ulterior să intrăm pe websiteul companiei pentru a vedea cursele la zi, ceea ce am și făcut.

Mă așteptam să fie necesar să mă duc într-un anume punct de întâlnire, dar nu. Compania asigură transferul de la și până la hotel, în multe stațiuni de pe litoralul bulgăresc.

Am sunat la agenție, am făcut rezervarea și asta a fost tot! Am primit informația cu ora la care autocarul va ajunge la hotelul unde stăteam (Palm Beach Nisipurile de Aur), mi-am lăsat bagajele la recepție și am așteptat pe terasă

M-au chemat când a ajuns microbuzul și asta a fost tot, până ce m-au chemat aveam deja bagajulș în portbagaj, cu ajutorul oamenilor de la hotel! În minivan (în funcție de sezon și de rezervări folosesc minivan, microbuze sau autocare) mai era un cuplu din Galați, ei veneau des cu autocarul, pentru că nu mai doreau să conducă nici să apeleze la copiii și ei preferau să stea mai mult la hotel și în stațiune. Au avut All Inclussive la un alt hotel unde ajungeau a doua oară și de care erau foarte mulțumiți.

Am mai luat încă două persoane din Albena și am continuat drumul spre țară, Durankulak/Vama Veche. Am și dormit un pic, drumul a fost plăcut, șoferul a condus excelent, am trecut vama destul de repede și uite așa am ajuns foarte repede acasă.

Prețul a fost de 130 de lei. Cred că diferă în funcție de sezon, de curse, probabil și în funcție de tipul de mașină folosit. Nu știu. Însă dacă aș fi mers cu transferul de grup în țară, acesta era din Ruse-București, iar după trebuia să mai iau ceva să ajung acasă, pierdeam o zi aproape pe drum.

Am fost foarte mulțumită de serviciile companiei, probabil că o să mai apelez la ei, în situațiile în care doresc să stau într-o stațiune și să nu mă plimb prea mult.

Nu are sens să plătești benzină, vignetă, să conduci, parcări, dacă vrei să stai la un hotel AI, decât dacă sunteți mai multe persoane, aveți nevoie să aduceți multe bagaje, altfel nu prea se justifică efortul și prețul.

Rute din România spre litoralul bulgăresc vara 2022

Mercado Sud: Galați, Brăila, Constanța – Varna (și stațiunile din partea de sud a litoralului bulgăresc

Este evident că este cea mai bună alegere pentru locuitorii din Galați, Brăila, Constanța, pentru că merg direct spre litoralul bulgăresc, vama se trece pe la Vama Veche / Durankulak.

Cei aventuroși pot să ia din Varna un autocar local spre alte stațiuni, din sudul litoralului. Nu neapărat aventuroși, dar nu oricine are dispoziție să se mute cu bagaje prin mai multe autocare. Eu nu am o problemă cu asta, însă sunt companii care fac transfer până la hoteluri și în partea de sud a litoralului.

Pentru partea de sud a litoralului bulgăresc, Mercado Sud asigură transferul la hotel.

Rezervările se fac telefonic sau pe mail, aveți detaliile pe siteul lor. Recomand să facți rezervări din timp, însă merită să încercați și dacă rămâneți pe acolo, puteți găsi locuri!

Alltour: transport București – litoral Bulgaria și transfer la hotel, prețuri bune

Alltour are prețuri bune și fixe: 40 euro tur-retur adult, 35 euro copil, pentru stațiunile din nordul litoralului. Pentru anumite stațiuni se solicită un supliment.

Mai multe detalii aflați de pe siteul lor, trebuie să facți simularea călătoriei. Am făcut pentru Nisipurile de Aur, a fost 40 euro dus-întors!

MyBUS – tarife bune pentru transfer București, toate stațiunile de pe litoralul bulgăresc. Vedeți aici rutele.  Cei care merg spre sudul litoralului sunt preluați de un alt autocar în Varna.

Flixbus – curse din București spre multe destinații din Bulgaria, prețuri bune

Flixbus are multe rute interne, așa că se pot lua bilete spre București din diferite orașe și de acolo spre destinațiile din Bulgaria.

Pe litoralul bulgăresc se poate ajunge până la Nisipurile de Aur, Albena, în parte de sud a litoralului, dar și în Sofia, Veliko Tarnovo, Plovdiv!

Prețurile biletelor de la Flixbus sunt dinamice, au același sistem ca cele de avion. Spre Bulgaria prețurile încep de la 70 de lei. Am văzut și cu 100 și cu 90, probabil că sunt și mai scumpe. Am căutat spre Nisipurile de Aur. Însă nu au disponibile zilnic curse, nici bilete, trebuie să le achiziționați din timp, pentru disponibilitate și prețuri mici.

Flixbus are și curse spre Turcia. Uneori puteți găsi prețuri foarte bune la ei. Au transfer către stațiile lor, nu la hoteluri!

Aici vedeți orașele din Bulgaria unde puteți călători cu autocarul și tot la ei pe site faceți și rezervările, achitați biletul și primiți pe mail biletul și toate detaliile – totul este la fel ca la biletele de avion, numai că sunt mai puține restricții și nu se zboară 🙂 dar sistemul este același.

Au mai multe modalități de căutare, inculusiv folosind o hartă, căutarea pe bază de rute.

Hello Holidays – au multe rute din țară toate cu trecere prin București 

Am găsit compania Hello Holidays pe autogări, de aceea am detaliat oferta lor. Probabil că este similară cu cea a multor alte agenții, cam toate oferă și transferuri, adică toți cei care oferă bilete de vacanță

Hello Holidays are câteva rute ”clasice”, dintre care ruta 1, cea din București este cea mai frecventă, zilnică și probabil că în unele zile au mai multe curse. În plus, au transfer din aproape toate orașele mari din țară spre București, de unde se face transferul spre litoralul bulgăresc.

Au două rute pe litoralul bulgăresc:

– Litoral Nord (Varna, Constantin și Elena, Nisipurile de Aur, Albena, Balcic), 55 euro/persoană din București

– Litoral Sud ( Sunny Beach, Obzor, Nesssebar, Sveti Vlas): 65 euro/persoană din București

Alte rute: 

Deva: luni-miercuri – Deva – Sebes – Sibiu – Fagaras – Brasov – Sinaia – Campina – Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna

Craiova: vineri și duminică – Slatina – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna.

Moldova: marți și joi: sunt tot transferuri spre București și de acolo spre Giurgiu-Ruse.

Preț: practic se adaugă costul de transport spre București la costul transferului București – litoral Bulbaria. Transferurile sunt între 40-100 euro din câte am văzut pe siteul lor. Se adaugă la 55 sau 65.

Au și transferuri de grup, prețurile sunt mai mici și desigur și rutele directe.

Pentru locurile de pe rândurile 1,2 și 3 se plătește 10 euro/loc. Poți intra cu un bagaj de mână în autocar, cele voluminoase (dar neperisabile) trebuie să fie depozitate în cala autocarului.

Toate condițiile le regăsiți pe siteul lor aici. 

Alte articole despre Bulgaria:

7 Motive pentru o vacanță la Balcic: atracții turistice și alte idei

6 motive pentru a alege un sejur în stațiunea Sf Constantin si Elena – stațiunea SPA

Atracții Sozopol: 12 motive să alegi acest oraș relaxat și fermecător pentru o vacanță minunată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.