Filtre de apă portabile pentru călătorii cu apă pură în orice moment

Ghidul calatorului Recomandări Sfaturi de călătorie

Una dintre marile probleme în călătorii, mai ales pe cărări mai neumblate, este aceea a apei. De ce să cărăm litri întregi, la pet, când putem avea la noi un dispozitiv care transformă orice apă (mai puțin cea sărată) în apă potabilă, eliminând 99,999% din bacterii, viruși, metale grele ș.a.m.d.

Știm cu toții că cea mai pură apă este cea filtrată. Și de ce nu am achiziționa și un filtru portabil perfect adaptat pentru călătorii? Pe lângă utilitate, este și eco-freindly.

Știați că putem călători cu un filtru portabil, care purifică apa murdară imediat?

Pe piață sunt diferite dispozitive care fac acest lucru, am să prezint trei din cele mai cunoscute.

Despre filtrele de apă portabile:

 • Fac apa potabilă în timp record.
 • Filtrează 99,9999% dintre virușii și bacteriile din apă în timpul procesului de filtrare.
 • Technologia cu carbon face apa de oriunde din lume sigură pentru consum.
 • Filtrează E-coli, Salmonella, Rotavirusul, Hepatita A, Giardia, clorul, metale grele, arsenic, etc.
 • Technologia este asemănătoare cu cea standard folosită pentru filtrarea apei, dar la purtător. Combinatia de carbon și argint filtrează, păstrează bacteriile și le omoară. Particulele de carbon sunt extrem de fine, mai mici decat bacteriile și virusii, așa că nu le lasă să treacă.
 • Stiți că în apa sfințită, pentru a se distruge virușii, este ținută crucea mare din argint. La fel, pentru împărtășanie, pentru a nu se transmite boli, se folosește o linguriță din argint.
 • Proprietatile argintului de a omorî bacteriile sunt binecunoscute de mult, de aceea nobilii mâncau numai cu tacâmuri din argint. Cine își permite o face și azi, desigur. Tacamurile obișnuite păstreaza virușii, din acest motiv, cumva, când mananci în oraș ești expus. Unde nu ai încredere în igiena localului mai bine folosești tacâmuri din plastic, mai ales în destinații îndepărtate. Adică nicăieri din câte știu nu se fierb tacâmurile, se spală mai temeinic sau mai superficial. Deci argintul folosit în aceste filtre dublează efectul filtrului de carbon.
 • Se mai folosesc și alte componente, de la producător la producător.

Deși funcționează cu orice apă, este recomandat totuși să se folosească pe cât posibil cea mai curată sursă de apă care se găsește.

3 filtre de apă tocmai bune de luat în călătorii

Lifestraw

Produsele Lifestraw (în traducere paiul vieții) sunt de foarte mult timp pe piață, au deja o gamă foarte variată de produse, de la cele la purător, la produse destinate folosirii în camping: puteți face apă potabilă pentru toată gașca.

Produsul cel mai des utilizat, Lifestrw-ul este ideal pentru călătorii în mijlocul naturii. Pana la 1000 de litri de apă contaminată se transformă în apă potabilă.

Prețuri: Lifestraw personal 26,95 euro, din oțel 64, 95 euro, filtru de schimb 17,95 euro și așa mai departe. Informații detaliate despre cum funcționeaza, despre gama de produse și magazin online lifestraw . com

Surse foto: Instagram Lifestraw

filtru apa calatorie8

The Grayl 

Apărut de curând pe piață, autointitulat cel mai bun produs de purificat apa. Grayl cântărește 300 g.
Un filter funcționează 300 de utilizări, 150 de litri.
Preț: 59, 50 euro și filtre de 24,50 euro.

thegrayl . com

Sursa Foto: Instagram The Grayl

filtru apa calatorie10

Lifesaver

De mulți ani pe piață, compania oferă tot felul de soluții pentru filtrarea apei, printre care și un filtru portabil, bun pentru călătorii. Este destul de robust, filtrează până la 6 000 de litri. Poate stoca 750 ml odată și este gândit pentru a fi de folos călătorilor în zborurile internaționale, în călătorii aventuroase și expediții. Costă de la 160 de euro.  Au și cisterne, destul de mari, care pot fi luate în călătorii cu mașina, dacă traversați zone fără apă, sau fără apă potabilă.

Detalii despre produse și magazin online pe websiteul lor, iconlifesaver . eu 

Sursa foto: FaceBook Lifesaver

filtru apa

Călătorii frumoase!

0 thoughts on “Filtre de apă portabile pentru călătorii cu apă pură în orice moment

 1. Apa este esenta vietii, este foarte important sa ai acces la o sursa da apa curata. Apa insa poate sa aduca si boala daca nu este curata. Acest filtru poate face diferenta!

  1. Adevarat! Stii insa ce ma streseaza? Tot gasesc lucruri foarte utile in calatorii, fara de care supravietuiam, dar dupa ce aflu de ele imi lipsesc. Si bagajul se tot mareste, se tot mareste….

  2. Da 🙂 Eu de la calatorit usor incet, incet ajung iar la categoria grea si cum am aflat de la o familie de cehi care s-au trezit ca nu le-au ajuns si bagajele (avion) cand au mers intr-o expeditie de doua luni in China in nu stiu ce munti si a trebuit sa cumpere din nou totul, inferior ca si calitate cu ce aveau: Ce nu ai nu ai nevoie! A fost cea mai palpitanta excursie a lor. Si s-au descurcat de i-am intalnit eu printr-o mica insulita din Indonezia 🙂

  3. Exista si calatorii spre destinatii unde odata ajunsi, nu exista nici o posibilitate de a cumpara ceva, inclusiv mancare. Acum doi ani am fost intr-o astfel de calatorie si a trebuit sa trimitem tot echipamentul si hrana via air cargo cu aproape o luna inainte pentru a fi siguri ca ajunge la timp. Hrana pentru doua persoane x 14 zile, kayak, echipament de vara/iarna, cort si echipament de bivouac, etc. Singurul lucru gasit la fata locului a fost apa potabila si 3 litri de kerosen pentru aragaz. Suntem pe punctul de a pleca intr-o plimbare similara si de data asta logistica ne impiedica sa ne luam kayak-ul nostru si echipamentul de campare. Incercam, nu fara o miza dozade disperare sa ne incadram in ce se poate transporta cu hrana 2 pers x 12 zile, echipamentul de apa vara/iarna si cateva jucarele, intre care filtrul de apa si steripen-ul nu pot lipsi pentru ca singura apa de baut va proveni din ghetari topiti. Nu vrem sa riscam o intalnire cu o bacterie congelata de mii de ani pe care schimbarea de clima a trezit-o la viata… 🙂

  4. Da, nu pot decat sa va admir si sa va tin pumnii! Si mi-ar placea ca atuncic and veti avea un pic de timp, sa va intreb mai multe, mi-ar placea sa postez un interviu despre expeditii, stay safe!

 2. LifeSaver este o optiune excelenta, dar necesita oarece intretinere.

  Noi am optat pentru bidonul albastru cand calatorim cu masina sau in canoe.

  Pentru calatorii unde spatiul este strict folosim cu suuces un Katadyn Pocket. Inaintea filtrului ceramic usor de intretinut, se poate adauga si un filtru cu carbune. Cand stim cu siguranta ca apa este contaminata de apa infiltrata din sistemul de canalizare, dupa utilizarea Katadyn-ului folosim si un Steripen Adventurer care utilizeaza razele ultraviolete pentru sterilizare.

  Katadyn-ul face si un desalinator portabil extrem de util celor care calatoresc pe apa sarata, departe de surse de apa potabila.

  Nu trebuie sa uitam ca, dincolo de „jucariile” de tot felul, fierberea apei este o metoda extrem de buna si ieftina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *