ExTraViTa a împlinit trei ani! Și planuri noi

Diverse

ExTraViTa a împlinit trei ani. Nici nu îmi vine să cred. Nici că au trecut deja trei ani și nici că sunt atât de puțini. Asta pentru că atunci când am publicat primul articol lucram încă într-o companie multinațională și cumva când mă gândesc la acea perioadă o percep ca pe o altă viață. Nu vreau să cad în butoiul cu melancolie, ci să văd ce s-a mai întâmplat de la ultima aniversare. Și care sunt planurile de viitor.

Cel de-al treilea an a venit cu multe bucurii, dar și cu unele provocări inevitabile

Bucurii:

Am primit mai mult decât aș fi putut să sper când am început acest blog: o excursie de o lună în Kerala, cel mai frumos stat din India. Și nu orice excursie, ci una în care mi s-a schimbat din nou percepția asupra a ceea ce vreau să fac, mi s-au deschis noi orizonturi. Am văzut câți oameni sunt alături de mine și își doresc să reușesc, câți s-au implicat și m-au votat. Iar acolo ce pot spune decât că am fost tratați, toți cei din proiect, ca niște vedete și întâmpinați peste tot cu ceremonial și onoruri, cu prezența oficialităților. A fost copleșitor și ireal.

Cu această ocazie am văzut că pot să primesc ceva consistent efectiv pe bune. Indienii care au organizat competiția i-au descalificat pe cei care au avut diferite fraude și au verificat ei traficul.

Am mai călătorit, desigur, în multe destinații din țară și din străinătate.

Am apărut în câteva reviste și la TV cu ExTraViTa. Ba chiar am refuzat două oportunități de a apărea, deoarece subiectele nu se potriveau cu ceea ce doresc să transmit. Am fost tentată, totuși, însă am o misiune/viziune în orice, deci și în ceea ce privește blogul. M-a ajutat să nu mă doară sufletul. Când ești în dubii misiunea te ajută să găsești soluția corectă, indiferent dacă pe termen scurt ai de pierdut.

Am abordat compania Ryanair (pentru că deja primeam o grămadă de întrebări despre ei pentru că scrisesem deja despre multe experiențe de zbor avute înainte să vină în România) și am realizat un concurs care a avut un număr record de participanți (550 numai pe blog) deși despre companie nu se cunoșteau multe lucruri la vremea respectivă.

ExTraViTa în Italia: o întâlnire cu cititorii unde au venit foarte mulți și o parte deja au ajuns în Italia sau vor ajunge în noiembrie (câteva fete care mi-au spus acum două zile că și-au luat bilete și vor merge și în Bologna și în Cinque Terre). Oamenii s-au simțit bine, au mai stat, m-au tot întrebat când mai fac o întâlnire. Sper cât mai curând.

Superblog <3

Se pare că voi reveni în Superblog din postura de jurat în această toamnă, lucru care mă bucură nespus, sunt atașată de această competiție și cred că orice blogger trebuie să ia în considerare participarea la competiții online, pentru creșterea notorietății, a traficului, pentru a-și face noi prieteni, a fi la curent cu multe noutăți și nu în ultimul rând pentru premii.

Trafic: 

Da, contează și traficul. Deoarece înseamnă că mult mai mulți oameni au descoperit siteul meu. Mai mult, contează că am reușit să ajung la 1000 de cititori unici pe zi în trei ani de zile. Scriind în proporție de 90% articole lungi, de calitate, cu multe fotografii, deci și multă muncă.

Mai jos: cât de mult a urcat traficul, în anul 2016 – la nivelul lunii august deci mai este din an – față de 2015. Și cum a crescut pe luni. În luna august am avut un număr mai mare de cititori decât în luna iulie, cu 1000 și un pic, dar mai puține vizite. Adică 2,16 pagini văzute de fiecare vizitator în august, față de 2,50 în luna iulie.

Știu că șochez uneori că vorbesc atât de deschis despre diverse, că am publicat Media Kit-ul etc. Sunt mai directă de felul meu și la fel sunt și pe blog.

Trolleypacker este pe roți

Am lucrat mult în ultimele două luni la acest blog. Mai am un pic până să fiu mulțumită, adică să termin de refăcut SEO toate articolele vechi și să mai adaug încă cel puțin 30-40, să aibă greutate.

Dar ce a fost mai greu a trecut și după ce termin curățenia, o să fie doar working progress. Partea aceea în care nu știam de unde să apuc blogul și unde să mă duc, să îmi eliberez mintea și să îmi dau seama ce vreau de la el și cum vreau să fie a trecut. Fac Trolleypcker pentru a-mi permite în continuare, pe termen lung și nedefinit, să fac numai ceea ce vreau pe ExTraViTa. 

Altele

Am învățat mai multe lucruri despre online. Am citit mult, am studiat diferite modele, am descifrat strategii, am admirat bune practici. Pentru că am făcut acele cursuri de blogging. Voi scrie despre aceste lucruri învățate într-o serie de articole dedicate Social Media. 

Am intrat în acest domeniu și simt nevoia să mă exprim mai mult. Dar cum nu doresc să schimb ExTraViTa, o să postez pe alt site aceste treburi.

Tocmai de aceea anunț încă un proiect:

Relansarea siteului Mirela Șurghie

De când am făcut cursurile de blogging dar și din diferite discuții, am realizat că foarte mulți oameni nu cunosc lucruri de bază din Social Media și din online. Și am început să scriu diferite ciorne. Acelea sunt ideile, adică subiectele pe care le voi aborda.

Am tot amânat publicarea unor articole pentru că doream să redesenez siteul. Dar nu am avut timp și nu o să am în viitorul apropiat. Dar siteul acela nu este pentru design sau altceva. Este un domeniu care îmi aparține deja, pentru că am dorit să am un site de portofoliu la momentul respectiv. Acum am alte priorități. Acolo o să public din când în când diferite articole, o să anunț eventualele cursuri pe care le voi ține. Nu voi actualiza siteul cu o anume regularitate, nu știu când îl voi reface. Nu voi scoate nicio informație, dar voi structura un pic diferit. Când va veni timpul pentru acest lucru. Primul articol: Expunere în Social Media sau trafic pe blog?

Și unde lasă acest lucru ExTraViTa?

Ei, simplu. ExTraViTa se va dezvolta în același ritm ca și până acum. Voi aduce inspirație și motivație despre și pentru călătorii. Și despre viață, desigur.

Ce îmi doresc:

Să am spor la lucru. Atâta tot. În rest, vin toate. Și sănătate, lucruri din acestea. Să petrec mult timp cu familia. Să îmi văd prietenii dragi, măcar o dată la șase luni (pe cei din România și din Europa) sau la un an, chiar doi sau trei pe cei de foarte departe.

Ce îmi mai doresc: mai multă disciplină. Am multe lăsate în urmă, mai ales proiecte care ”nu țipă”.

Și desigur, vreau să călătoresc mai mult decât în ultimul timp. Însă a trebuit să iau această decizie, să mă opresc un pic, pentru a pune la punct încă un site (Trolleypacker) și pentru altele. Mă învârteam de prea mult timp în cerc și băteam pasul pe loc. Mereu am considerat că este un timp pentru orice. Așa pot eu funcționa.

Despre provocări:

Partea pozitivă este că datorită provocărilor evoluezi. Pentru că trebuie să găsești soluții. Să cauți alte uși. Să devii mai creativ și mai hotărât. Să muncești mai mult. Cred puternic că în orice reușesc cei care știu ce vor, muncesc mult și mai ales au oamenii potriviți în jurul lor. Au o stâncă.

Cartea

Să termin cât mai repede cartea pe care am început să o scriu deja. Da, Ramona, în sfârșit m-am apucat. Cum ți-am promis. Nu cred că o termin până la sfârșitul lunii septembrie, dar nu va dura mai mult de câteva luni, sper. A trebuit să mă bați mult la cap pentru ca să mă urnesc. Sunt norocoasă să am prieteni ca tine, care mă împing înainte.

Aceștia sunt prietenii adevărați, nu cei care vă demontează visele, ideile, pe voi în general. Nu, dacă cineva te demotivează nu înseamnă că îți face bine. Am auzit-o și pe asta: arăt riscurile, te ajut. Și da, sfaturile bune, să fii atent la unele lucruri, cum să faci este una, dar demotivarea totală este alta. Hai că știți diferența. Nu mulțumesc. Vreau să am prieteni care mă fac să simt că pot zbura.

Vă pup și un an minunat vă doresc și vouă!

0 thoughts on “ExTraViTa a împlinit trei ani! Și planuri noi

  1. Mulțumesc tare mult! Da, o sa intelegi cu siguranță. Aceasta este ideea, sa scriu in asa fel incat sa fie intelese. Pentru cei care mananca pe paine tot ce inseamna SM și programare, etc, o sa fie probabil plictisitoare 🙂 Dar sper sa gaseasca si ei ceva interesant in ele, mai ales pe partea de strategie și poziționare, lucruri care nu țin de cât de tehnic este cineva. Am postat primul articol.

 1. Felicitari Mirela pentru articole si la mai multi ani! Iti urmaresc blogul de un an si am citit absolut toate articolele. Iti astept cu nerabdare articolele despre Social Media! Am si eu un blog tot despre calatorii, ce-i drept e la inceput iar job-ul nu-mi lasa timp si pentru acest proiect, dar sper sa ajunga di al meu cel putin la fel de celebru ca al tau. Felicitari!

  1. Multumesc mult Angela. Ma bucur sa primes feedback. Am postal primul articol despre Social Media și online. Oricine poate să aibă un blog citit și cunoscut, dacă postează frecvent și dacă știe cum să povestească, dacă scrie lucruri interesante, dacă aduce lucruri noi. 🙂 Mult succes!

 2. Felicitari!

  Iti doresc sa adaugi un zero langa 3.
  Esti un model pentru noi de SE POATE DACA ITI DORESTI CU ADEVARAT.

  Spor la tot ceea ce iti propui. Ramanem alaturi de tine pentru ca reusesti sa ne rupi din viata noastra de zi cu zi si sa avem timp sa visam. Sau de ce nu sa te urmam in planurile viitoare ;-).

  Cu drag,

  Ramona

  1. Mulțumesc, Ramona. Știi bine că și eu reușesc să fac asta și pentru că am avut norocul de a întâlni oameni deosebiți, ca tine. Cred că primul pas în a reuși să faci orice este să ai oameni extraordinari lângă tine și mai ales foarte bine intenționați 😀 Cum am spus mai sus, te rog să continui să mă pisezi cu cartea, plsss. Te pup!

 3. Felicitari Miriiiiii!!! :*

  La multi, multi si frumosi ani de blogging si de acum incolo!
  Stii bine ca te-am citit si te voi citi si sustine intotdeauna cu mare drag… Bucuriile tale vor fi intotdeauna si ale mele. 🙂

  Mult succes in continuare, pupici si mii de imbratisari!

  1. Multumesc mult Petrus. Mie mi se pare ca esti foarte cunoscut si apreciat. In rest, am fost mereu transparenta cu faptul ca eu stiu comunicare si PR. Si sa lucrez cu nemiluita. Asta m-a invatat multinationala :))))))) O sa vorbesc mai multe despre cum sa ajungi sa stii ce vrei si cum sa iti dozezi eforturile. Eu mi-am dorit enorm asta, sa fac ceva care ma pasioneaza total. De aceea voi lucra si la carte, pentru ca ma pasioneaza si sa impartasesc ceea ce am invatat. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *