Vacanțe cu bagaj ușor: 10 ponturi legate de cosmetice

bagaj de mana Bagaje Beauty Dosarele frumusetii Uncategorized

Un articol cu câteva ponturi, pentru a vă face călătoriile ușoare – cele cu bagajul de mână – dar nu numai, mai simple și mai lejere. Am remarcat de curând că am foarte multe cosmetice mici, de călătorie, de toate felurile posibile și imposibile. Tot adunam, cu gândul la vacanțe. Plec luni în Atena, cu bagajul de mână și gândindu-mă ce să îmi iau mi-a venit ideea să scriu despre produsele pentru călătorie și să fac și un mini video.

Cosmetice în bagajul de mână pentru Atena

Acestea sunt o parte dintre produsele pe care le voi lua in Atena. Crema pentru bucle și crema de protecție solară sunt în varianta de 100 de ml, restul mici micute
Acestea sunt o parte dintre produsele pe care le voi lua in Atena. Crema pentru bucle (o varianta mai diluata a celei din gama profesionala, am luat-o din Germania) și crema de protecție solară sunt în varianta de 100 de ml, restul mici micute

1. Cumpărați de la destinație

Imaginați-vă: mergeți undeva doar cu bagajul de mână. Implicit, nu aveți voie să luați mai mult de 1 litru de lichide, în recipiente mai mici de 100 ml. Dar dacă stați mai mult la destinație? De ce nu ați lua doar strictul necesar în bagaj, iar restul de produse să le cumpărați de acolo: șampon, balsam, gel de duș, pastă de dinți, cremă de corp, uleiuri, cremă cu factor de protecție? Dacă sunteți cu un grup de prieteni este chiar mai simplu. Și poate fi cu mult mai economic și mai lejer decât să luați un bagaj de cală. Bonus: puteți descoperi produse foarte bune. Am apelat de multe ori la această metodă și de fiecare dată a fost cu mult mai eficient.

2. Cosmeticele de la hotel pot fi valorificate

De ce să ne încărcăm bagajul cu șampon, balsam, gel de duș și alte produse, dacă le vom avea la hotel? Interesați-vă ce cosmetice sunt la hotelul unde veți ajunge: dacă există, ce anume și cât de bune sunt. Fiecare știe ce anume are nevoie, sunt persoane care nu se pot spăla cu șampoanele de la hotel, dar uneori există produse de o foarte bună calitate, chiar organice, cu esențe naturale.

Dacă mergeți la un resort bun din Kerala, nici nu mai este nevoie să aduceți șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, scrub, etc. Pentru că acolo produsele sunt de o calitate excepțională. Ayurvedice, bio, cu esențe naturale. În supermarketuri și oriunde la micile magazine sunt produse extraordinare și foarte ieftine, în Kerala este bine să îți faci plinul pentru acasă, nu să aduci acolo. Dacă nu ai la hotel ce îți trebuie, poți cumpăra de acolo creme, măști, șampoane, geluri de aloe vera, soluții împotriva țânțarilor, orice.

Am o mini obsesie pentru cosmeticele de la hoteluri

3. Mascara mini

Dacă sunteți des pe drumuri dar nu numi, mascara mini este de vis. Aveți și de unde alege: am ajuns să am cinci mascara de călătorie, de patru feluri diferite. Momentan folosesc Better Than SEX de la Too Faced și m-am bucurat că am mai primit un produs la fel, îmi place mult și nici nu mă irită, este mare lucru, că am o sensibilitate. Ideea este că aveți de unde alege: sunt multe branduri, chiar la noi în țară, tocmai bune să nu îngreuneze poșeta sau valiza.

UPDATE din video: mascara mini nu ține la toată lumea 3 luni, am avut eu noroc, pentru că nu mă machiez zilnic, dar am o prietenă care folosește câte unul mare pe lună, pentru că își încarcă genele mult, are mare răbdare, rezultatul final este spectaculos.

Mascara mini
Mascara mini

4. Colecția Sephora #BeautyToGo

Vara aceasta Sephora a lansat colecția #BeautyToGo, cu tot felul de produse de răsfăț în varianta mini: mascara mini de la diferite firme, bureți pentru fondul de ten, autobronzant, parfum spumă, produse pentru a trata celulita, unt de corp, perii de păr inedite în format mic, compact, perii pentru machiaj pin up, trei în una foarte utile, tot felul de alte creme, produse pentru îngrijirea și stilizarea coafurii, șervețele demachiante pentru ochi, diferite măști pentru față, tocmai bune pentru a le folosi după un zbor obositor și multe altele.

5. Dacă nu aveți trusă mini, refolosiți recipiente mici

Pentru a lua cu voi produsele favorite, desigur. Este cea mai cunoscută și evidentă metodă, puteți refolosi anumite recipiente sau cumpăra recipiente de diferite dimensiuni, realizate în acest scop. Eu nu mă pot lipsi de crema de definire a buclelor. Și cum crema leave-in este mai mare de 100 de ml, iau două recipiente mai mici și le umplu cu cremă, de șampon și de balsam mă lipsesc, folosesc ce este la hotel, sau iau pliculețe.

6. Eșantioanele de produse

De multe ori primim eșantioane de creme, șampon, fond de ten și multe altele, ori în diferite reviste, ori când vizităm anumite magazine. Sunt perfecte pentru călătoriile de câteva zile, pentru a nu ne încărca bagajul. Sunt deosebit de utile mai ales când avem excursii de o zi, de exemplu în deșert sau în alte locuri, când trebuie să mergem doar cu un rucsac sau o geantă și nu dorim să luăm foarte multe produse (mai ales dacă este cald, nu este recomandat să aducem toată cutia de cremă, se strică).

7. Șervețele parfumate

Nu știu unde se mai găsesc la noi, în afară de Fragonard, unde sunt disponibile într-o paletă foarte diversificată. Fiecare pliculeț are 3 ml de parfum și îmi place să am mereu în bagajul din avion, pentru o mini aromaterapie. Când ajung undeva, desigur, nu vreau să îmi stresez vecinii. Unde? Offline în București, la Nadia Parfumerie, pe str. Academiei nr. 17 sau la ADDA SHOP INFINITY, pe Calea 13 Septembrie, nr.206 D, parter sau online pe mag-parfums.ro. Au aceleași prețuri ca și la magazinul online fragonard internațional, în oricare variantă din cele trei enumerate.

8. Manichiură semi-permanentă

Este ideală pentru a nu pierde timpul în vacanțe și pentru a renunța la câteva produse. Dacă preferați manichiura clasică, sunt destule oje în recipiente mini și micro chiar. Iar diluant putem lua într-o sticluță mică din cele în care primim eșantioane cu parfumuri, este suficient pentru o utilizare sau două.

9. Tiger Balm Baume

Adică alifia chinezeazscă. Este nelipsită din bagajul de călătorie, deoarece ajută în nenumărate situații: rău de mașină, dureri de cap, nas înfundat, dureri musculare, calmarea înțepăturilor de țânțari și așa mai departe. Și dacă este un miros neplăcut pe undeva îmi pun în nări puțină alifie și scap.

cosmetice-in-bagajul-de-mana-avion2

10. Folosiți deodorant solid, nu roll on sau spray

Pentru a nu fi necesar să îl puteți la produsele lichide. Există și variante mini, solide și lichide.

Mențiune specială: crema cu factor de protecție

Orice altceva puteți lăsa acasă, dar numai să nu uitați crema cu factor de protecție 50, dacă stați toată ziua în exterior. Altfel vă puteți alege cu pete (am pățit-o rău de câteva ori). Acum am grijă, am mai scăpat de pete dar nu total și deși mă tentează o microdermoabraziune sau altceva, având în vedere că este posibil să plec iar o perioadă mai lungă pe coclauri însorite, nu aș vrea să fac mai rău. Dacă este umezeală mare în aer trebuie să aplicați crema des pentru a vă feri de pete.

Căutați aici pe Travelkit.ro cosmetice de călătorie și alte accesorii care ne fac viața mai ușoară în vacanțe!

Vacanțe frumoase!

1 thought on “Vacanțe cu bagaj ușor: 10 ponturi legate de cosmetice

  1. Cum in ultima perioada am preferat cazarile mai putin pretentioase nu am avut geluri si sampoane in camera. Insa sfaturile tale sunt foarte practice. Nu prea m-am gandit la unele dintre ele deoarece am mers aproape peste tot cu masina si am pus in bagaj tot ce aveam nevoie. Iar unde am mers cu avionul am stiut dinainte ca voi gasi tot ce imi trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.