Invitație la plimbare prin Cheile Bicazului, Lacul Roșu, barajul Bicaz …

Moldova Românești România Uncategorized

Probabil una dintre cele mai pitorești zone de la noi din țară o reprezintă Cheile Bicazului, cu Lacul Roșu, Lacul Izvorul Muntelui (Lacul Bicaz) și barajul Bicaz. Este o zonă sălbatică, un triumf al naturii, cu toate gheretele de suveniruri împrăștiate din loc în loc. Vă invit la o plimbare de noiembrie în această zonă de poveste a țării noaste:

O dimineață răcoroasă de noiembire, însorită însă. Și o excursie din Roman în Piatra Neamț, iar de aici spre Bicaz, Bicazu Ardelean și Cheile Bicazului până sus, la Lacul Roșu. A fost greu să trecem prin acel peisaj minunat și să nu ne oprim. Am fost însă asigurați că vom avea timp după ce mergem la Lacul Roși și după prânz. Motive sufiente să ne grăbim. Microbuzele ne-au lăsat la Hotelul Restaurant Lacul Roșu, de unde am mers pe jos 500 de metri până la lac.

restaurantul-lacul-rosu1

Lacul Roșu

Arată la fel ca în amintirile din copilărie: fantastic, cu pădurea scufundată. Situat la poalele munților Hășmașul Mare din județul Harghita, este cel mai mare lac montan din țara noastră. Dacă veniți vara, puteți să vă plimbați cu bărcile de agrement. Sunt multe magazinuri cu suveniruri diverse, precum și unități de cazare în zonă.
Am admirat lacul, ne-am bucurat de liniștea și de frumusețea sa, am făcut o grămadă de fotografii și cu părere de rău ne-am îndreptat spre restaurant, deoarece așa era programul.

lacul-rosu-1

lacul-rosu-2

lacul-rosu-3

lacul-rosu-4
Lacul Roșu toamna

lacul-rosu-5

lacul-rosu-6
Am ajuns la Lacul Rosu

lacul-rosu-7

lacul-rosu-8

lacul-rosu-9
Suveniruri la Lacul Rosu

lacul-rosu-10

Restaurantul Lacul Roșu

Foarte primitor, cu preparate delicioase, ungurești în mare parte și un personal deosebit de amabil și de eficient. Eram peste 30 de oameni în grupul nostru și retaurantul era plin. Cu toate acestea am fost serviți foarte rapid, ireproșabil, meniul fiind desigur stabilit înainte. Dar totul a mers uns, inclusiv partea mai solicitantă: cafelele – fiecare cerând altceva – și alte suplimente: toate ne-au fost aduse imediat.

restaurantul-lacul-rosu2
Hotel Restaurant Lacul Rosu

Cheile Bicazului

Ei și am ajuns la artileria grea: cheile pitorești, care unesc Transilvania cu Moldova, formate de râul Bicaz și care fac parte din rezervația naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu. Din fericire am parcurs o parte din drum pe jos, pentru a ne bucura în tihnă de peisaj.

Am admirat pereții de calcar care se ridică amenințători și sălbatici și care adăpostesc peșteri (Peștera Neagră, Peștera Cascada) și peste 600 de specii de plante. Pe dealuri zburdă și multe capre negre, am văzut și noi o adevărată adunare. Nu știu de ce dar aveam impresia că și ele ne studiază, la fel de curioase precum eram și noi.

cheile-bicazului1

cheile-bicazului2
La plimbare prin Cheile Bicazului

cheile-bicazului3

cheile-bicazului4

cheile-bicazului5

cheile-bicazului6
Magazine de artizanat in Cheile Bicazului

cheile-bicazului7

cheile-bicazului9
Bau! Cheile Bicazului sunt o adevarata inspiratie

 

cheile-bicazului10

cheile-bicazului11
He he he, ce repede curge râul Bicaz
cheile-bicazului12
Când mă simt King Mirela of Bicaz

cheile-bicazului13

cheile-bicazului14

cheile-bicazului15

cheile-bicazului16

cheile-bicazului17

cheile-bicazului18

cheile-bicazului19

cheile-bicazului20

cheile-bicazului21
Cheile Bicazului: liniște și frumusețe

cheile-bicazului22

Barajul de la Bicaz si lacul artificial “Izvorul Muntelui”

Pe înserat am ajuns la uriașul baraj hidroenergetic Bicaz, care are 127 de metri și care a format un lac de acumulare uriaș, cunocut ca și lacul Izvorul Muntelui. Din portul Bicaz aflat pe lac puteți lua o ambarcațiune și face o frumoasă plimbare, când este vremea bună.

Deci dacă aveți timp, ideal ar fi să stați măcar o zi în zonă, să faceți poate un traseu, sau o plimbare pe lacuri, sau să stați mai mult pe chei. De preferat primăvara, vara, sau la începutul toamnei.

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui1
Lacul Izvorul Muntelui

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui2

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui3
Un peisaj minunat la barajul Bicaz
barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui4
Cu Grig la baraj
barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui5
Impreuna cu Laura am admirat si fotografiat toata zona

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui6

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui7

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui8

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui9

barajul-bicazului-lacul-izvorul-muntelui10

Am ajuns aici în cadrul unei vizite menite să ajute la promovarea Moldovei, la invitaţia Innovation Travel şi Turoag SA.

Călătorii frumoase!

2 thoughts on “Invitație la plimbare prin Cheile Bicazului, Lacul Roșu, barajul Bicaz …

  1. Lacul Rosu m-a fascinat de mica! Ma duceau parintii acolo la o pensiune. Acolo am mancat cele mai bune choix la creme in forma de lebada. Gheretele de suveniruri de la noi sunt amplasate opulent in cele mai neinspirate locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *