Atena cu Ryanair: 7 motive pentru a zbura aici cu compania preferată a europenilor

Atena ryanair Uncategorized

Am zburat deja de trei ori între Atena și București cu Ryanair în decurs de două luni de zile, deoarece această destinație a fost o revelație. Și mereu găsești o ofertă bună sau chiar incredibil de bună din punct de vedere a costului biletului de avion.

Care pe deasupra include și două bagaje de mână gratuite. Atena este un oraș fabulos, iar Ryanair alegerea perfectă pentru a ajunge aici. 7 motive pentru a face acest lucru, în articolul de azi.

1. Este cel mai avantajos mod de a călători între București și Atena

Înainte de a opera Ryanair această rută, Atena era de mult pe lista mea de dorințe legate de călătorii, dar nu găseam prețuri bune niciodată. Știu că au fost cîteva promoții, dar foarte rare și fix în perioadele respective aveam alte planuri. Așa că am pierdut promoțiile, care însă nu erau nici pe departe atât de ofertante precum cele de la Ryanair, unde ai mereu prețuri mici. Sau incredibil de mici, dacă ai flexibilitate în alegerea perioadei.

promotie-atena-bucuresti
Chiar acum sunt prețuri de 9,99 euro/segment, în luna decembrie. Este săptămâna cyber, voi anunța în fiecare zi reducerile, în articolul care a anunțat promoția.

Plus că: ajungi imediat!

Serios, zborul durează mai puțin de două ore. Toți cei care se tem de zborurile lungi o să adore această rută.

Avionul care ne-a adus din București spre Atena pe 18 noiembrie
Avionul care ne-a adus din București spre Atena pe 18 noiembrie

2. Poți merge din Atena către insule, mai ales vara

Cu ofertele de la Ryanair, să tot călătorești în Atena, orașul cu 1000 de posibilități de petrecere a timpului. Sau să stai doar o zi, două și să pleci mai departe către una dintre minunatele insule ale Greciei: cu feribotul, sau tot cu Ryanair. Am văzut de câteva ori bilete spre Mikonos sau Santorini cu mai puțin de 10 euro.

Mai departe, spre aceste insule voi merge vara viitoare, sau în primăvară, deoarece doresc să ajung din nou în Atena. Dar până atunci, am ajuns deja de două ori, la interval de două luni: în septembrie și în noiembrie a.c.  Chiar îmi place acest oraș. Enorm. Mai mult decât orice am văzut în Grecia până acum și au fost destule locuri).

Pe pistă în Atena sunt multe avioane Ryanair
Pe pistă în Atena sunt multe avioane Ryanair

Ce veselie la dus și ce tristețe că vacanțele se termină mult prea repede

3. În prețul biletului sunt incluse două bagaje de mână gratuite

Bagajele sunt: un bagaj de mână cu greutatea de până la 10 kg şi dimensiuni maxime de 55 cm x 40 cm x 20 cm, plus 1 geantă mică de până la 35 cm x 20 cm x 20 cm. Deci suficient pentru a călători numai cu bagajul de mână. Ador să călătoresc ușor din zeci de motive, despre care am vorbit și voi mai vorbi:  legate de aspecte care țin de plăcerea călătoriei și de eficiență, a timpului, de sănătate, de lejeritate.

Acestea au fost bagajele mele de mână în cele două excursii la Atena: septembrie și noiembrie

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita34
La revedere, Atena!

Țineți cont că eu am la mine și laptopul, aparatul foto DSLR, un trepied și alte gadgeturi necesare atunci când ai și bloguri de călătorii.

Poți călători cu bagajul de mână și avea absolut orice ai nevoie, chiar și iarna. Uitați aici idei de împachetat pentru un city-break toamna
Poți călători cu bagajul de mână și avea absolut orice ai nevoie, chiar și iarna. Uitați aici un articol cu ce împachetăm pentru un city-break toamna.

4. Metroul conectează aeroportul Atenei cu orașul

Pe lângă multe alte metode de a ajunge în Atena, sau în alte orașe, din Athens International Airport „Eleftherios Venizelos” se poate ajunge în oraș și cu metroul. O line conectează aeroportul cu centrul, iar din piața Syntagma puteți schimba metroul, sau lua un alt mijloc de transport și ajunge oriunde doriți, Atena fiind foarte bine conectată prin sistemul de transport public.

Biletul costă 10 euro/sens și 18 euro dacă se ia un bilet cu două călătorii, pentru două persoane, de exemplu. Nu puteți lua un bilet dus – întors, adică folosi cele două călătorii pentru voi, dacă sunt câteva zile între ele.

Călătoria durează aproape o oră, sau chiar mai mult pentru că metroul spre aeroport nu circulă atât de des. Noi, când am luat metroul spre aeroport a trebuit să coborâm la stația Doukissis Plakentias și să așteptăm 23 de minute trenul spre Aeroport. Pe același peron, însă.

Există, desigur și mașini de închiriat, chair prin Ryanair, sau cu orice altă companie, transferuri provate, autobuze și multe altele. Însă este foarte comod de ajuns și cu metroul.

5. Atena este un oraș de vis

Dacă vă place cultura, verdeața, sudul Franței, natura, marea, cluburile elegante, sau cele foarte casual, colinele cu vederi amețitoare, de vis, Atena este un oraș care vă va da cu totul pe spate. După prima vizită în orașul care a dat lumii democrația am scris un articol despre Atena, un mini ghid, dar care nu este complet. Îl voi reface, dar simt că mai trebuie să fac încă o vizită pentru a vizita tot ceea ce este de vizitat. Deși deja cunosc orașul destul de bine: este foarte ușor să te orientezi aici, cu o hartă. Oricum ar fi, Atena nu trebuie ignorată: orice călător pasionat o va adora, sunt sigură.

Ce se vede în zare: Atena. desigur ne urează bun venit
Ce se vede în zare: Atena. desigur ne urează bun venit

6. Personal amabil și vorbitor de limba română

Deși nu pot fi sigură că mereu vor fi și angajați români în aeronavele Ryanir spre Atena, la fiecare zbor am întâlnit stewarzi sau stewardese din România. Iar în zborul din noiembrie spre Atena, copilotul era român, așa că tot ceea ce ne-a explicat căpitanul a fost repetat și în limba noastră maternă. Și am avut ce auzi, mai ales că a fost o vreme superbă și peisajul de dedesubt a fost magnific.

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita53

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita45

7. Priveliștile din avion

Din București spre Atena se zboară deasupra Bulgariei și ulterior se trece peste insula Thassos și a multor alte insule splendide, unele dintre ele menționate de către căpitan. Însă la un moment dat am trecut peste un loc fabulos, care nici măcar nu știu unde este. Și nu am putut afla, deși o stewardesă a fost foarte binevoitoare, însă nu putea să îl întrebe pe căpitan decât peste 15 minute. Proceduri. Dacă eram cu jumătate de minut mai curioasă, aflam. Dar dacă știți, uitați despre ce vorbesc:

Vreau să ajung în acest loc!
Vreau să ajung în acest loc!
Insula Thassos
Insula Thassos

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita55

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita53

Citiți și: 15 lucruri pe care probabil nu le cunoașteați despre Ryanair

Călătorii frumoase vă doresc!

zbor-atena-bucuresti-ryanair-bilete-bagaje-extravita48

2 thoughts on “Atena cu Ryanair: 7 motive pentru a zbura aici cu compania preferată a europenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.