Portul Pireu Marina Zea Attica Grecia

Portul Pireu Attica si porturile sale: Cantharus, Marina Zea și Munychia

Atena Grecia

Portul Pireu Attica si porturile sale: la ce vă gândiți când auziți despre acest loc atât de faimos? Înainte de a vizita la pas zona, mă gândeam la o imensitate gălăgioasă. Acum mă gândesc la cele trei porturi cu apă adâncă: Cantharus, Marina Zea și Munychia. Și în special la Zea și la frumusețea Golfului Saronic.

Portul Pireu este cel mai mare port din Grecia, situat pe coasta Golfului SAronic, la 12 kilometri de Atena. Este cel mai mare port de pasageri din Europa și al doilea din lume, transportând peste 21 de milioane de pasageri anual.

Pireu se situează totodată în TOP 10 porturi europene de containere și cel mai mare din Mediterana de Est. Orașul în sine a fost  fortificat în secolul 5 ÎHr de către Themistocle, fiind azi unul dintre cele mai mari din țară. Totodată, Universitatea din Pireu este una dintre cele mai mari din Grecia.

Pireu are trei porturi:

Cantharus în vest, un port uriaș, deloc spectaculos, un loc mare și atât. De aici pleacă majoritatea ferriboaturilor spre insule.

Zea și Munychia la est, care adăpostesc atât nave de război cât și yachturi luxoase. Dar și alte ambarcațiuni de toate dimensiunile.

Cea mai frumoasă zonă a orașului este de la Mikrolimano până la Piraiki

Zona este plină de restaurante frumoase, cafenele și cluburi de toate felurile. Mi-a plăcut enorm de mult să mă plimb pe aici.  Dacă sunteți fascinați de ambarcațiuni o să doriți să petreceți în această zonă chiar o zi întreagă. Nu aveți cum să vă plictisiți, sunt multe lucruri de făcut, multe porturi și obiective de vizitat.

Alte puncte de atracție în Pireu:

– Dealul Kastella, care oferă o priveliște minunată asupra Atenei și a Golfului Saronic și Teatrul Veakeio care vara găzduiește multe piese de teatru.

– Catedrala, Biblioteca Municipală, Muzeul Maritim, Teatrul Municipal, Stadionul Karaiskakis.

Cum ajungi în Pireu din Atena

Cel mai ușor se ajunge în Pireu cu metroul (stația finală, Pireu) o călătorie de aproximativ 20 de minute din centrul Atenei. Există și multe alte mijloace de transport care conectează municipalitatea de suburbiile Atenei și de centru.

Dacă doriți să mergeți direct pe o insulă din Aeroportul din Atena, trebuie să știți că există un Autobuz direct Express, care circulă 24 de ore din 7 zile și care conectează portul Pireu de suburbiile sale, cu zona costieră de sud și cu centrul Atenei.

Apus de soare în Portul Cantharus, Pireu

Portul Pireu Attica si porturile sale
Apus de soare în Portul Cantharus, Pireu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.